Διευκρινήσεις από τον κ. Αλέξανδρο Φραίμη που βάζουν τα πράγματα στην θέση τους.


Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε το προηγούμενο 24ωρο φέρομαι, στους τίτλους, να δηλώνω υποψηφιότητα για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές για Δήμαρχος Ξηρομέρου. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή δεν αναρτήθηκε το κείμενο της συνομιλίας με τον τρόπο και το ύφος που ετέθη, αλλά με τρόπο του να προκαλέσει είδηση, παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.
Στο προ ημερών γενόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο παρευρισκόμουν για επαγγελματική υπόθεση, μου ετέθη τηλεφωνικά ερώτηση για το αν προτίθεμαι να διεκδικήσω την θέση του Δημάρχου στις εκλογές του 2014. Επί λέξη, προφορικά, ανέφερα τα εξής: «Προς το παρών με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο η μαχόμενη Δικηγορία και όχι το Δημαρχιακό αξίωμα το οποίο και δεν επιδιώκω. Με συγκινεί το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές που θα με στήριζαν σε ενδεχόμενη τέτοια πρωτοβουλία. Ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και ιδέες που θα πρέπει να συνυπάρξουν με τις πλέον ώριμες. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται άτομα με μανδύα κοινωνικού status ή μεσσίες, αλλά με γνώση και όρεξη για δουλειά. Επειδή λοιπόν ζω και εργάζομαι στον τόπο μου γνωρίζω τα προβλήματα του σε αντίθεση με άλλους που πιστεύουν εξ΄ αποστάσεως το αντίθετο. Η δημοσιοποίηση του νέου νόμου και οι προϋποθέσεις που αυτός τυχόν θέσει θα με κάνουν να επανέλθω στο ζήτημα και να δηλώσω την οποιαδήποτε θέση μου».
Το ανωτέρω κείμενο είναι το αληθές και ακριβές συνάδει δε απόλυτα με το ύφος της σκέψης μου. Συμπληρωματικά λοιπόν και σημειώνοντας ότι οι μέχρι σήμερα γνώσεις μου για την δημόσια διοίκηση (νομικές και μη) με κάνουν να μην επιδιώκω να διαχειρίζονται τρίτοι το κοινωνικό μου προφίλ, αναφέρω ότι η παρουσία μου στα δημοτικά δρώμενα όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν άκρως ενεργό. Τούτο φαίνεται από πρωτοβουλίες μου ή συμμετοχές μου σε (μηδαμινές) κινήσεις φορέων ή μεμονωμένων ατόμων. Ενδεικτικά αναφέρω την ενεργή συμμετοχή μου και αποτελεσματική παρέμβαση στην από πολλά έτη «κολλημένη» εφαρμογή σχεδίου πόλεως Αστακού, στην επαναφορά του Λιμενικού Ταμείου από το Δήμο μας, την ενεργή παρουσία και θέση μου για το πρόσφατο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, την προσωπική παρέμβαση στους αρμοδίους Αντιδημάρχους για πλήθος θεμάτων και προβλημάτων είτε με σκοπό το δημόσιο όφελος είτε εξυπηρέτησης συνδημοτών και πολλά άλλα.
Καλό θα ήταν λοιπόν να εκλείψουν τα φαινόμενα ανώνυμης κριτικής και οι κριτές να εισέλθουν στον στίβο της κρίσης, εφόσον το γνωστικό και ηθικό τους αντικείμενο τους το επιτρέπει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ. ΦΡΑΙΜΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.