Αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις «Ιχθυοκαλλιέργειες Β. & Λ. Μεραντζής Ε.Π.Ε.»


Με αίτηση της, η εταιρεία «Ιχθυοκαλλιέργειες Β. & Λ. Μεραντζής Ε.Π.Ε.», κατάθεσε προς έγκριση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά την μετατόπιση, επέκταση, προσαρμογή-αύξηση δυναμικότητας και εκσυγχρονισμό πλωτών εγκαταστάσεων υφιστάμενης μονάδας πάχυνσης θαλασσινών μεσογειακών ιχθύων από τη θέση «Καμηλαύκα» Δήμου Ξηρομέρου, Ν. Αιτωλοακαρνανίας, σε θέση νοτιοδυτικά της υφιστάμενης, καθώς και την περιβαλλοντική αδειοδότηση των συνοδών χερσαίων εγκαταστάσεών της σε μισθωμένη δασική έκταση στην εγγύς ακτή και της υφιστάμενης προβλήτας εξυπηρέτησης της μονάδας επί του αιγιαλού, με φορέα υλοποίησης-λειτουργίας του έργου την εταιρεία Ιχθυοκαλλιέργειες Β. & Λ. Μεραντζής Ε.Π.Ε.
Η αίτηση φανταζόμαστε ότι στηρίζεται στην γνωστή ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών, που πέρασε βράδυ λίγο πριν αποχωρήσει η Κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, με Γερουλάνο & Σία, που η τύχη της εκκρεμεί στο ΣτΕ και η οποία αναμένεται να κριθεί παράνομη.
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου, γνωμοδότησε αρνητικά στηριζόμενη στις ομόφωνες σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύντομα θα έρθει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν η γνωστή διαδρομή, αιρετή Περιφέρεια και αποκεντρωμένη.
Δείτε το επίσημο έγγραφο της αρνητικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής:


5 σχόλια:

  1. Εξηγησε μας που ειναι αυτα τα κλουβια γιατι απ οτι ξερουμε στη Καμηλαυκα του μυτκα ειναι του Αυδη.
    Κανε μα λιανα τη τοποθεσια να καταβουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμια σχεση. Ανεβαινοντας την μεγαλη ανηφορα του αστακου απο κατω δεξια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε όλη την Ελλάδα "η τουριστική ανάπτυξη είναι αυτή που ταιριάζει στη περιοχή μας". Μα πόσο κουτόχορτο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουτόχορτο με το κιλό. Αυτή η ανάπτυξη μας ταιριάζει

      http://mytikaspress.blogspot.gr/2013/09/blog-post_1804.html

      και αυτοί είναι οι μεγάλοι επενδυτές που δεν έχουν βάλει ευρώ από την τσέπη τους και που θα τους πληρώσουμε πάλι εμείς τα θαλασσοδάνεια τους. Επιχειρήν με χρήματα άλλων (δάνεια, επιδοτήσεις), επενδυτές πλούσιοι με τις επιχειρήσεις χρεοκοπημένες και με εργαζόμενους απλήρωτους, και ο λογαριασμός πάλι σε εμάς.

      http://mytikaspress.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7922.html

      Θέλουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες, αλλά να λειτουργούν με πραγματικές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όχι μαιμού και παράνομα. Να επενδύουν πραγματικά και δικά τους χρήματα και όχι μόνο επιδοτήσεις και δάνεια και κατόπιν να πτωχεύουν και να τα πληρώνουμε εμείς, ενώ οι ιδιοκτήτες πλουτίζουν και διάγουν πολυτελή βίο, και να αναπτύσσονται σε περιοχές που δεν υπάρχει τουριστικό προιόν, όπως π.χ. από Αστακό και κάτω. Τόσο απλό.

      Διαγραφή
  4. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΗΨΑΝΕ,ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.