Πρόσκληση και πρόγραμμα της θεατρικής παράστασης «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη, από την ΣΤ2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.


Την ΠΕΜΠΤΗ 12/6/2014 στις 12:00 π.μ. ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη από την ΣΤ2 τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστακού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 

Παίζουν οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους ΣΑΜΑΝΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. 

Πλούτος (ο τυφλός θεός) 
ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΓΑ 
Χρεμύλος (Γεωργός κτηματίας) 
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΡΗΓΑΛΟΣ 
Καρίωνας (δούλος του Χρεμύλου) 
ΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΗΣ 
Βλεψίδημος (φίλος του Χρεμύλου)
ΡΑΦΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΝΤΑΣ
Πενία (η θεά της φτώχειας) 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΑΙΟΥ
Δεξιόπη (γυναίκα του Χρεμύλου)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΑΡΙΔΑ
Γιατρός
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
Νοσοκόμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΥ
Χορός (εργατιά)
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΣΟΥΛΙ

Μια επίκαιρη κωμωδία. 
Ο πλούτος γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη.

Στον πλούτο, ο Αριστοφάνης βάζει ένα έντιμο αγρότη, τον Χρεμύλο, μαζί με τον τετραπέρατο Καρίωνα να περιθάλπουν τον τυφλό θεό πλούτο, τον οποίο τιμώρησε ο Δίας για να αποφεύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Όταν ξαναβρίσκει το φως του ο πλούτος μοιράζει τα πλούτη στους αγαθούς, ενώ οι κακοί και διεφθαρμένοι φτωχαίνουν……..

1 σχόλιο:

  1. Μην βαζετε πεντακοσαευρα γιατι καποιοι λαοπροβλητοι και ευγνωμονες στον λαο με ωραια αλλα ψευτικα λογια ηδη νειρονται για τις επομενες εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.