Παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου για τα σφαγεία Αστακού.


Του Παναγιώτη Στάϊκου.
Πρώην Δημάρχου Αστακού.

Αντιλαμβάνομαι το ενδιαφέρον και την αγωνία κτηνοτρόφων, κρεοπωλών, φορέων και απλών πολιτών για την λειτουργία του τόσο σημαντικού αναπτυξιακού έργου των σφαγείων, το οποίο είχε τεράστια εμπόδια για να φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Όμως για να λειτουργήσουν τα σφαγεία απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνει ο προ-βιολογικός τους, ο οποίος θα επεξεργάζεται τα αιματηρά υλικά και στην συνέχεια η τελική τους επεξεργασία θα γίνεται από τον βιολογικό της πόλης.
Εδώ θα χρειαστεί και η αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Γεωργίας, το οποίο τελικά δεν μας βοήθησε καθόλου για την ολοκλήρωση των σφαγείων και έτσι είχαμε αναγκαστεί να κάνουμε αναμόρφωση και να πάρουμε 600.000 ΕΥΡΩ από το κλειστό και να τα βάλουμε για να πληρωθεί ο εργολάβος, ο οποίος είχε τελειώσει τις εργασίες των σφαγείων.
Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία των σφαγείων είναι η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.
Όσο για τα περί χρημάτων των σφαγείων που πήγαν στο κλειστό, η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή γίνονται εργασίες για να απορροφηθούν τα 480.000 ΕΥΡΩ από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία είναι μόνο για τον σκοπό αυτό και εάν δεν απορροφηθούν μέχρι την καταληκτική και πολύ πιεστική ημερομηνία, την 31/12/2014, τα χρήματα αυτά θα χαθούν.
Υπό αυτή την έννοια είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία της Νέας Δημοτικής Αρχής να επανεκκινήσουν οι εργασίες στο κλειστό, οι οποίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και μετά τις κολώνες, έχει γίνει το καλούπωμα και το σιδέρωμα της πλάκας των αποδυτηρίων και των άλλων βοηθητικών χώρων (300 τετραγωνικά μέτρα περίπου) για να πέσει το μπετόν.
Μετά από αυτή την κίνηση της Νέας Δημοτικής Αρχής (την οποία εγώ δεν είχα στηρίξει προεκλογικά), θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή είναι δυνατόν να λειτουργούν και τα τρία έργα. Βιολογικός Καθαρισμός, Σφαγεία και Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, πράγμα το οποίο εύχομαι ολόψυχα.
Επειδή γνωρίζω τις δυσκολίες στα Δημόσια Έργα, νομίζω ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γι’ αυτό τον χρόνο και να στηρίξουμε ο καθένας μας με τις δικές του δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια.

Αστακός 20/10/2014

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

1 σχόλιο:

 1. Συγνώμη ρωτάω καλοπροαίρετα για να μάθω.
  Όπως και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ανάφερε δεν μιλάμε για την απορρόφηση των χρημάτων του ΘΗΣΕΑ που ήταν για το κλειστό. Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είπε γι αυτό:
  ''Σωστά αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για την συνέχιση του έργου του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στον Αστακό και την απορρόφηση του υπόλοιπου χρημάτων από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, τα οποία με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής Αρχής κινδυνεύουν να χαθούν αν δεν απορροφηθούν ως 31-12-2014.''

  Μιλάμε για τα χρήματα που στην αναμόρφωση πάρθηκαν από τα σφαγεία για το κλειστό. Αυτό είναι το θέμα. Ότι η νέα δημοτική αρχή θεωρεί προτεραιότητα το κλειστό και όχι τα σφαγεία.
  Γι αυτό δεν βλέπω να αναφέρει τίποτα ο πρώην Δήμαρχος. Αυτό είναι που κτυπά άσχημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.