Oρκωτοί λογιστές και… Εισαγγελέας στο νομικό πρόσωπο του Δήμου Ξηρομέρου.


Πηγή: http://www.myagrinio.gr

- Σε «μαύρο χάλι» τα οικονομικά του νομικού προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου.
- Αλληλοκατηγορίες ανάμεσα σε Μουρκούση και Κουμανδράκη.
- Έρχονται ορκωτοί λογιστές και… Εισαγγελέας.

Την έκτακτη επιχορήγηση του νομικού προσώπου του Δήμου Ξηρομέρου «Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια» αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε το Σάββατο 18/10. Σύμφωνα με τον νυν Πρόεδρο του νομικού προσώπου του Δήμου Βασίλη Μουρκούση οι λόγοι που επέβαλλαν την έκτακτη επιχορήγηση είναι γιατί τα χρηματικά διαθέσιμα είναι μόλις 4.700 ευρώ περίπου, ενώ άλλες 37 χιλιάδες ευρώ είναι δεσμευμένα από εργολάβο που η προηγούμενη δημοτική αρχή του είχε αναθέσει εργασίες.
Όπως κατήγγειλε ο Β. Μουρκούσης δύο από τα εντάλματα πληρωμής για τον εν λόγω εργολάβο επεστράφησαν αθεώρητα από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με το σκεπτικό μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε την επαγγελματική δυνατότητα να εκτελέσει τις εργασίες που τις ανατέθηκαν. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση της Επιτρόπου που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Αγρίνιο Culture.gr, η εταιρεία του εργολάβου είναι καταχωρημένη στο Μητρώο Επιχειρήσεων στην κατηγορία έργων πρασίνου, ενώ τις ανατέθηκαν… η επισκευή των στεγάστρων σε σχολικές μονάδες της Αλυζίας και η συντήρηση της βιβλιοθήκης στη Σκουρτού. Πλέον ο Δήμος Ξηρομέρου έχει ζητήσει γνωμάτευση νομικών για να μπορέσει να διεκδικήσει δικαστικά τα δεσμευμένα χρήματα πίσω.Σύμφωνα με τον Β. Μουρκούση η κατάσταση στο νομικό πρόσωπο του Δήμου είναι δραματική καθώς θα πρέπει να πληρωθούν οι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του έτους, επίσης οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο και να καλυφθούν οι ανάγκες για τη σίτιση και θέρμανση των παιδικών σταθμών, αλλά και να πραγματοποιηθούν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Το τραγελαφικό της υπόθεσης σύμφωνα με τις καταγγελίες του Β. Μουρκούση είναι τα χρέη σε ΔΕΗ (10.000 ευρώ δεν είχε πληρωθεί τίποτα τα 4 τελευταία χρόνια) και ΟΤΕ, ενώ στον παιδικό σταθμό Κανδήλας το τηλέφωνο, ενώ είχε συνδεθεί από το 2013 δεν λειτούργησε ποτέ λόγω… αβλεψίας κατά την ανακαίνιση του κτιρίου… Ωστόσο η χρέωση «έτρεχε» κανονικά… Ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου Β. Μουρκούσης προανήγγειλε πως θα κληθούν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν τη δραστηριότητα του νομικού προσώπου τα τελευταία χρόνια.


Από την μεριά της η πρώην Πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ντίνα Κουμανδράκη υπεραμύνθηκε των πεπραγμένων της. «Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να λασπώνει το όνομά μου» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι όποιος έχει στοιχεία μπορεί να πάει στον Εισαγγελέα. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, εγώ έχω καθαρά τα χέρια μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και απευθυνόμενη στον Β. Μουρκούση τόνισε ότι δεν μπορεί να μιλά για έργα-μαϊμού (αναφορά όμως που είχε γίνει από τον Πρόεδρο του συμβουλίου και όχι τον Β. Μουρκούση). Μάλιστα η κα Κουμανδράκη απείλησε με μηνύσεις προς πάσα κατεύθυνση. «Εγώ επικαλέστηκα την απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου» απάντησε ο Β. Μουρκούσης και πρόσθεσε με νόημα ότι «ο Εισαγγελέας θα κρίνει ποιος έβαλε τα χέρια κάτω από το τραπέζι και ποιος στον τενεκέ με το μέλι»… Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η Ντίνα Κουμανδράκη είπε πως έλαβε με καθυστέρηση την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του νομικού προσώπου, ενώ ανέφερε ακόμη ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα, γιατί το νομικό πρόσωπο δεν πήρε ποτέ τα χρήματα που δικαιούνταν από το πρόγραμμα, στο οποίο είχε ενταχθεί και μάλιστα μίλησε για πλαστές υπογραφές…

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Παπαδάκης
3 σχόλια:

 1. ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ ΚΑΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ-ΞΥΛΟΥΡΓΕΙΟ ΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ποιός ακριβώς έκανε αυτή την καταγγελία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Η Μπέλα και ο Μπίλης


  "Αχός βαρύς ακούγεται στο Δήμο Ξηρομέρου",
  λένε τα λόγια ενός σοφού και Ακαρνάνα γέρου:

  «Δύο πρώην φίλοι γκαρδιακοί και χρόνια συνεργάτες
  σκίζουν τα ιμάτιά τους φανερά και νιαουρίζουνε σα γάτες.

  Λόγια βαριά κι ασήκωτα απευθύνει ο ένας στον άλλο,
  λόγια που αφήνουν άφωνο, τον πρώην, το Μεγάλο.

  Η Μπέλα φωνασκεί: «να μπουν τα χέρια πάνω στο τραπέζι
  κι όχι να ’ναι από κάτω, στα κρυφά, να περιμένουν άλλο χέρι».

  Ο Μπίλης μόλις τα’ άκουσε, πήρε «στροφές ευρώ χιλιάδες»
  κι αμέσως άστραψε και βρόντηξε …κι ας κλάψουνε μανάδες.

  Όρθιος σηκώθηκε από την αντι δημαρχιακή καρέκλα
  κι άρχισε να ρίχνει κεραυνούς στης Μπέλας τη φαρέτρα.

  Της είπε για τα οικονομικά, και πως για τ’ άλλα δεν τον μέλλει,
  της είπε να βγάλει τα χέρια της τα μακριά, που τα ’χε μεσ’ το μέλι.

  Της είπε πως εισαγγελέα θα φωνάξει, να έρθει στη στιγμή,
  να κάνει έλεγχο παντού και τότε να δει «πόσα απίδια έχει το σακί».


  Μηνύματα έστελνε παντού, σε φίλους και εχθρούς του
  και τους καλούσε να συ στρατευτούν προς χάρη του λαού του.

  Κι αμέσως, ο Πάντας και ο Μαύρος Γάτος σήκωσαν λευκή πετσέτα
  φοβήθηκαν μήπως τα βέλη του ακολουθούν άλλα σκληρά φαλτσέτα.

  Κι έρθει ο εισαγγελέας, αληθινά, και ψάξει τους κουμπαράδες
  ή τους άλλους που τα πήρανε για να μας γίνουν αφεντάδες".
  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Σημείωση: Το ποίημα αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.