Παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Στάϊκου για τους φοίνικες στον Αστακό.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Αγαπημένα μου δένδρα είναι η Ελιά, γιατί από αυτή έζησα και σπούδασα σε δύσκολα χρόνια, το πεύκο γιατί στα παιδικά μου χρόνια κάτω από τον δασύ του ίσκιο και το φυσικό στρώμα από τις πευκοβελόνες του ξαπλώναμε το μεσημέρι για έναν υπνάκο, ώσπου να περάσει η πολύ ζέστη του καλοκαιριού, για να συνεχίσουμε μαζί με τους γονείς μου την δουλειά μέχρι την δύση του ήλιου και ο Φοίνικας γιατί με ταξίδευε νοερά στην μαγική Μέση Ανατολή και σε μέρη Εξωτικά.
Έτσι λοιπόν από όλα τα δένδρα και το γκαζόν που φυτέψαμε στην Δημαρχιακή μου θητεία μαζί με τους συνεργάτες μου, τους εργάτες του Δήμου και τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Αστακού, είναι τα πεύκα (κουκουναριές) και οι φοίνικες τους οποίους καμαρώνω.
Όμως εδώ και δύο μήνες διαπίστωσα με πολύ στενοχώρια, ότι στην παραλία στο λιμάνι τρεις φοίνικες δυστυχώς ξεράθηκαν, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είτε γιατί κάποιοι τους κλάδεψαν πολύ και τραυμάτισαν την καρδιά τους ή προσεβλήθησαν από αυτό το σκουλήκι, που έχει έλθει στην χώρα μας από την Αφρική. 
Γι’ αυτό Κύριε Δήμαρχε.
Σας παρακαλώ θερμά, να επιληφθείτε προσωπικά και με ειδικό Γεωπόνο να εξετάσετε, εάν οι φοίνικες που ξεράθηκαν, έχουν προσβληθεί από το Αφρικανικό σκουλήκι, να αρχίσει άμεσα θεραπεία στους άλλους, γιατί διαφορετικά δεν θα μείνει κανένας και θα είναι κρίμα.

Αστακός 10/12/2014

Με εκτίμηση
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.