Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Όσοι Διοικητές δεν παραιτήθηκαν δεν θα έχουν καμία τύχη». ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πιθανότερος Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ο συμπατριώτης μας Μυτικιώτης κ. Πάνος Παπαδόπουλος.


ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει, ο επόμενος Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, στο οποίο υπάγονται τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα, να είναι ο συμπατριώτης μας από τον Μύτικα κ. Πάνος Παπαδόπουλος. Εμάς μας χαροποιεί αυτό, πρώτον γιατί ένας συμπατριώτης μας παίρνει μία τόσο σημαντική θέση και κατά δεύτερον γιατί είναι γνωστά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Κ.Υ. Αστακού και Μύτικα και με Διοικητή τον συμπατριώτη μας κ. Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την τραγική κατάσταση, οι συνθήκες να δρομολογηθούν κάποιες λύσεις θα είναι ποιο ευνοϊκές.
Ειδικά για το Κ.Υ. Μύτικα έχουμε διαμορφωμένη άποψη, ότι ο σε λίγες ημέρες πρώην διοικητής κ. Κυριακόπουλος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κουρουμπλή, ότι όλες οι ενέργειες του τα τελευταία χρόνια ήταν προς την κατεύθυνση της υποβάθμισης και απαξίωσης του Κ.Υ. Μύτικα. 


Μικρή ανταπόκριση φαίνεται πως είχε η επιστολή του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στους Διοικητές των νοσοκομείων της χώρας όπου τους ζητούσε να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους μέχρι τις 30 Απριλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι απερχόμενοι Διοικητές δεν επιθυμούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και από το Υπουργείο Υγείας αναμένεται το αμέσως επόμενο δεκαήμερο να περάσει νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων ανά τη χώρας.
Στο νοσοκομείο Αγρινίου ο κ. Βλάχος υπέβαλε την παραίτηση του κάτω από την πίεση του ιατρικού, νοσηλευτικού μια διοικητικού προσωπικού αφού νωρίτερα «τακτοποίησε τα δικά του παιδιά».
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Βλάχος κατά τη διάρκεια της θητείας του μετρά άπειρες παραιτήσεις γιατρών, ενώ κατάφερε να κλείσει μέχρι και η καρδιολογική κλινική και να υπολειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Παρόλα αυτά έδωσε το οκ για τη λειτουργία ΜΤΝ σε ιδιωτικό κέντρο την ώρα που η μονάδα του νοσοκομείου Αγρινίου λειτουργεί με ενάμιση γιατρό.
Όσον αφορά τον Διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου εκεί κι αν χάθηκε η μπάλα. Ο κ. Κυριακόπουλος αρνήθηκε να παραιτηθεί και κύκλοι του νοσοκομείου διέδιδαν ότι η πολύ καλή σχέση με τον Υπουργό Υγείας θα τον κρατούσε στη θέση του μέχρι τουλάχιστον τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Κουρουμπλής «όσοι δεν παραιτήθηκαν δεν θα έχουν καμιά τύχη».
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο AgrinioNet.gr ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφορικά με τις παραιτήσεις των Διοικητών τόνισε: «έστειλα επιστολή στους Διοικητές με την οποία ζητούσα να μου υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Όσοι δεν το έπραξαν δεν θα έχουν καμιά τύχη».
Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε επίσης πως θα αλλάξουν ταυτόχρονα και τα Δ.Σ των νοσοκομείων και τόνισε ότι στις επόμενες 10 ημέρες θα υπάρξει η νομοθετική ρύθμιση για τις αλλαγές στα νοσοκομεία της Αιτωλ/νιας και της χώρας γενικότερα. «Κάποιοι επέλεξαν να μην παραιτηθούν για να απαιτήσουν αποζημιώσεις. Θα το παλέψουν καθώς φαίνεται στα δικαστήρια».
Ερωτηθείς εάν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της τοποθέτησης Διοικητών στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και εάν έχει καταλήξει στα πρόσωπα δεν θέλησε να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί.

Ονοματολογία και βιογραφικά.
Πληροφορίες του AgrinioNet.gr αναφέρουν ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που έθεσαν εαυτούς και αλλήλους στη διάθεση του Υπουργού Υγείας για να καταλάβουν τις δυο πολυπόθητες θέσεις. Άλλωστε δεν είναι λίγο πράγμα για κάποιον που ενδιαφέρεται για το πολιτικό του μέλλον να πάρει τη θέση του Διοικητή σε ένα νοσοκομείο. Ίσως να είναι και το εισιτήριο για το βουλευτικό αξίωμα στο μέλλον.
Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα μεταξύ των οποίων και κάποιων Πασοκογεννών οι οποίοι ακούγεται ότι αφού έκαναν μερικά πολιτικά μακροβούτια στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, βαπτίστηκαν πλέον αριστεροί και Συριζαίοι.

Οι Πασοκογεννείς και οι ανομολόγητοι πόθοι τους για τη θέση του διοικητή.
Από τους Πασοκογεννείς που φέρονται να κόπτονται για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου, ξεχωρίζει ο πρώην Διοικητής Γιάννης Μπίνας, ο οποίος είχε υπηρετήσει κάτω από μεγάλες εντάσεις στο παλιό νοσοκομείο Αγρινίου και χωρίς να πάρει ανάσα αντικαταστάθηκε από τον Γ. Κραμποκούκη.
Ο κ. Μπίνας λέγεται ότι έχει αποστείλει βιογραφικό και υποστηρίζεται σε αυτή του την προσπάθεια από πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που όμως δεν έχει μεγάλες προσβάσεις στο Υπουργείο Υγείας. Από την άλλη μεριά δεν είναι λίγοι οι γιατροί και οι διοικητικοί που μιλούν με άσχημα λόγια για τον κ. Μπίνα και τη θητεία του στο παλιό νοσοκομείο. Τα αρνητικά σχόλια διαδέχονται όπως ακούγεται στο νοσοκομείο το ένα το άλλο και κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είχε την καλύτερη έξωθεν μαρτυρία.
Ένα ακόμη όνομα που λέγεται ότι επιθυμεί να αναλάβει και να βγει ξανά στο προσκήνιο είναι της πρώην Αντιδημάρχου που τα έσπασε με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την ανέδειξε στο παρελθόν και το υπηρέτησε για πολλά χρόνια μέσα από την αυτοδιοίκηση με πύρινους λόγους κατά των αντιπάλων Τοτό- Κωνσταντούλας Κατσαρή.
Η Τοτό έχει αποσυρθεί από το πολιτικό προσκήνιο αλλά οι γνωρίζοντες λένε ότι πολύ θα ήθελε να κάνει ένα come back τώρα που όπως λέγεται ασπάστηκε τις αριστερές ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ποια η γνώση της για τα ζητήματα της υγείας είναι ένα θέμα στο οποίο δεν μπορούμε να απαντήσουμε διότι δεν γνωρίζουμε εάν έχει κάποιο μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση νοσοκομείων.
Αλλά θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος γιατί όσοι κατέθεσαν βιογραφικά για τη θέση του διοικητή έχουν;
Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν ότι είναι πολιτική αυτή η θέση και δεν χρειάζονται τέτοια πράματα αλλά οι κατάλληλες γνωριμίες.
Κι αυτό σωστό.
Μια ακόμη υποψηφιότητα λέγεται ότι είναι αυτή της Μαργαρίτας Σεπράνου. Η κ. Σερπάνου Αντιδήμαρχος κι αυτή για αρκετά χρόνια στο κομμάτι της πρόνοιας στο Δήμο Αγρινίου λέγεται ότι κατέθεσε βιογραφικό. Φέρεται μάλιστα να ενδιαφέρεται για το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Κάποιοι λένε ότι έχει πολύ καλή σχέση με τον Υπουργό Υγείας αλλά.

Συριζαίοι και Αριστερή πλατφόρμα.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν κάποια ονόματα αλλά κι εκεί επικρατεί χαοτική κατάσταση. Είναι γνωστή η ένταση που υφέρπει ανάμεσα στα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας. Οι πολιτικές διαφορές και ο τρόπος αντιμετώπισης διαφόρων πολιτικών θεμάτων έχουν δημιουργήσει διάφορες πολιτικές κόντρες.
Η Αριστερή Πλατφόρμα θα ήθελε στο τιμόνι του νοσοκομείου Αγρινίου ένα δικό της στέλεχος, άλλωστε ας μην λησμονούμε ότι αρκετά στελέχη ήταν μπροστάρηδες στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο Αγρινίου στο πρόσφατο παρελθόν.
Το όνομα του κ. Παληογιώργου ακούγεται από την Αριστερή Πλατφόρμα και μάλιστα οι σύντροφοι τους τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι από τους ελάχιστους που διαθέτουν τα προσόντα λόγω μεταπτυχιακού που διαθέτει στην υγείας.
Από την μεριά των Συριζαίων ακούγονται εδώ και κάμποσο καιρό τα ονόματα των κ. Παντελή Ζέρη γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης Αγρινίου, όπως και του προηγούμενου γραμματέα και εργαζόμενου στο νοσοκομείο Αγρινίου Βαγγέλη Μπίτα. Ο κ. Μπίτας μάλιστα λέγεται ότι έχει ανοιχτή γραμμή με τον Υπουργό Υγείας.
Από την Δημοτική παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη, φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από τον ίδιο χωρίς όμως να έχει υποβάλλει βιογραφικό, ενώ ακούγεται και ο έτερος Καππαδόκης και δεξί χέρι ή ο εξ απορρήτων του επικεφαλής της παράταξης Σταύρος Καμμένος. Και οι δυο λέγεται ότι επιθυμούν να καταλάβουν τη θέση του Διοικητή αλλά οι ίδιοι το διαψεύδουν.
Υπάρχουν όμως και κάποια πρόσωπα τα οποία ακούγεται ότι έχουν καταθέσει βιογραφικά για τις δυο θέσεις των Διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Είναι του πρώην υποψηφίου βουλευτή και επικεφαλής στην δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Μεσολογγίου και στελέχους της ΠΕΔ Πάνου Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος στέλεχος της αριστεράς από τα γεννοφάσκια του λέγεται ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρει τη θέση του Διοικητού στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Ένα ακόμη βιογραφικό που υποβλήθηκε είναι ενός εργαζόμενου στο Δήμο Αγρινίου ο οποίος διαθέτει όπως ακούγεται και τα τυπικά προσόντα για τη θέση του Διοικητή αφού είναι ένας από τους ελάχιστους που διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην υγεία.
Υπάρχει και η πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα ήθελε να έχει δικό της άνθρωπο στο τιμόνι του νοσοκομείου Αγρινίου. Ο Ευάγγελος Παπαγεωργίου και ο Παναγιώτης Μιχαλάτος έχουν λένε προταθεί από τοπικό στέλεχος για τη θέση του Διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου. Είναι γνωστή η κόντρα του κ. Παπαγεωργίου με την οικογένεια Καραγκούνη λόγω του μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου και του ιδιωτικού κέντρου της συγκεκριμένης οικογένειας.
Υπάρχει όπως αντιλαμβάνεστε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις των Διοικητών αλλά μεγαλύτερο για το νοσοκομείο Αγρινίου. Τις επόμενες ημέρες ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε στο AgrinioNet.gr ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με τη στελέχωση των νοσοκομείων.
Γιατί τι να τον κάνουν το Διοικητή οι ασθενείς όταν δεν έχουν γιατρούς.

6 σχόλια:

  1. Εφθασε η ωρα της κοινωνικης απελευθερωσης !
    απο Χωριο του Ξηρομερου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε μπλογκερ ολη η αναρτηση ειναι αναφορα στα εσωτερικα τω κοματικων παραταξεων και παρατρεχαμενων που διεκδικουνε μια θεση διευθυντη με τις αναλογες .....απολαβες μισθων.
    Κτ ουσιαν δεν ενδιαφερουν κανενανε. Ομως απ οτι γραφεις απο τη μια κοματιλα παμε για την αλλη κοματιλα. Απτ γρεμο παμε για τα βραχια και τη θαλασσα.
    Απ τον ενα σωτηρα στον αλλο καραβοσωτηρα.
    Με αυτο το αλισβερισι που αναφερεις κανεις μεγαλο καλο στη τοπικη κοινωνια και στην ελλαδα γενικοτερα , γιατι ξεσκεπαζεις τα παζαρια στα παρασκηνια που ερημην του λαου, κανουν τα λεγομενα κοματικα στελεχη
    Οσο αφορα τον μυτικιωτη π.παπαδ ναι μεν υπερηφανοι για αυτο και ελπιζωμε στη βοηθεια του, ομως υπαγεται και αυτος στις ποιο πανω κατηγοριες κοματικων και ελπιζωμε να μην γινει οπως στο λιμενικο ταμειο που τον αποπεμψανε.
    Ακομα μια φορα μπραβο σου που ειχες το θαρος, με απολαυστικο και μεστο λογο να ξεσκεπασεις τα παζαρεματα και το θεατρο που γινεται για το........καλο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αναγνώστη μόνο το αρχικό κείμενο είναι δικό μας. Το κείμενο σχετικά με τα κομματικά και τους υποψήφιους διοικητές είναι του agrinionet και όχι δικό μας. Εμείς ένα απλό blog που ασχολείται με τα τοπικά θέματα είμαστε και για τα γενικότερα του νομού υπάρχουν οι επαγγελματίες τοπικοί δημοσιογράφοι, όπως αυτοί που δουλεύουν στο agrinionet.
      Τώρα για την ουσία εμείς θεωρούμε θετικό ότι ένας συμπατριώτης μας αναλαμβάνει αυτό το πόστο. Τόσο απλό και τόσο εύκολο να καταλάβει κανείς το σκεπτικό μας που το λέμε.
      Τώρα για το συγκεκριμένο πρόσωπο εμείς εκτιμούμε ότι έχει τις ικανότητες και την γνώση των θεμάτων της υγείας της περιοχής μας και θα βοηθήσει και δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω γιατί δεν το έχει ανάγκη.
      Ειδικά το ΚΥ Μύτικα τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πολλά χτυπήματα και υπήρξε μεγάλη απαξίωση και υποβάθμιση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο (που δεν το έχουμε ξαναζήσει) κάποια περίοδο να μην έχει κανένα γιατρό.
      Πάντως τελειώνοντας το μέλλον θα δείξει.....

      Διαγραφή
    2. Το σχολιο μου ειναι επιδοκιμαστικο στη αναρτηση σου, μεσα απο την οποια φαινεται ξεκαθαρα η κοματιλα και το παρασκηνιο για τις λεγομενες " πελατειακες σχεσεις", τις οποιες (παιζωντας θεατρο) καταδικαζουν καθε μερα ολοι και ολα τα κοματα, σε ολους τουσςτονους και με ολα τα μεσα.
      Το "πελατειακο κρατος" , αναγνωριζεται πια απ ολους, σαν ενα σουπερ τοξικο οπλο , το οποιο μαζι με αλλες αιτιες κατεστρεψε την ελλαδα και ολους μας. Διαφωνεις ;
      Το γεγονος οτι ενας Μυτικιωτης ειναι υπψηφιος για τη θεση που αναφερεις, δε μας κανει να καταπινουμε και να κανουμε γαργαρα αυτα που αναφερονται στην αναρτηση, για τη μαχη στο παρασκηνιο και τις βολες εκατερωθεν των υποψηφιων. Διαφωνεις;
      Οσον αφορα τον Πανο, οταν αναφερω την αποπομπη του απο το Λιμενικο ταμειο, ειναι υποστηρικτικο σχολιο.
      Οσον αφορα τις ικανοτητες του για τη θεση δεν γνωριζω. Ομως ειτε τις εχει ειτε οχι , αν παρει τη θεση θα ειναι καλο για το χωριο και θα βοηθησει και στα θεματα που μας καινε, του γιατρου και του κεντρου υγειας. οπως εκανε με τα φωτα στην παραλεια. αρα που διαφωνουμε;
      Εγω ομως θα πω παλι ευγε για την αναρτηση σου εστω και αν προερχεται απο αλλο σαιτ.
      Το ζητημα που θιγω ειναι μεγαλη πληγη για ολους μας και απ οτι φαινεται αγιατρευτη και για αυτο θα πρεπει να καταγγελεται χωρις φοβο και παθος.

      Διαγραφή
  3. Παντως - Φιλε ! 4,58
    Το Κεντρο Υγειας ! που δικαιουμεθα ως κοινωνια ανθρωπων !
    Ανοιγει !
    Τωρα που ειναι Ανοιξη !
    και λιωνουνε τα χιονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δικαιώθηκες απόλυτα φίλε blogger εδώ και λίγη ώρα ο Πανός ο Παπαδόπουλος ειναι Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.