Επιμένει ο Δήμος Ξηρομέρου στην απόφαση του για μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων των παιδικών σταθμών.


Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Παρασκευή 31.7 το θέμα της μη ανανέωσης των συμβάσεων των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου. Η αντιπολίτευση, με κύριο επιχείρημα ότι όλοι οι Δήμοι ανανεώνουν τις συμβάσεις των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, ζήτησε από την δημοτική αρχή και το Νομικό Πρόσωπο να ανακαλέσει την αρχική απόφαση.
Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Μουρκούσης αναφέρθηκε ότι προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια γιατί υπάρχουν παράπονα από 6-7 εργαζόμενους ότι δεν είναι εντάξει στην δουλειά τους (δεν είπε ονόματα), ότι θέλουν διαφορετικές ειδικότητες. Επίσης ανάφερε ότι θα χρησιμοποιήσει και εργαζομένους από τα πεντάμηνα ή και εργαζομένους με δίμηνες συμβάσεις για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα οι παιδικοί σταθμοί.
Ο κ. Δήμαρχος δεν πήρε καθόλου τον λόγο και έμεινε σιωπηρός καθ' όλη την διάρκεια συζήτησης του θέματος.
Εμείς από την μεριά μας θέλουμε να πούμε ότι αναδείξαμε το θέμα γιατί θεωρούμε ότι έπρεπε να ανανεωθούν οι συμβάσεις εφόσον το πρόγραμμα συνεχίζεται, όπως άλλωστε αυτό συμβαίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Αν υπάρχουν παράπονα από κάποιους εργαζομένους ή θέλουμε κάποιες άλλες ειδικότητες, να μην ανανεωθούν οι δικές τους συμβάσεις και να πάρουμε ή από τους επιλαχόντες ή πάλι επαναπροκήρυξη γι αυτές τις θέσεις. Αλλά αυτό είναι άλλο από το απαράδεκτο να τους διώχνουμε συλλήβδην όλους (απόλυση). Να τους πετάμε σαν στημένες λεμονόκουπες.
Μας ενοχλεί αφάνταστα ότι γνωρίζουμε για πιο λόγο συνέβη αυτό και η αιτία βρίσκεται στην προεκλογική περίοδο. Μας ενοχλεί αφάνταστα επίσης ότι κάποιοι ανέδειξαν και τους ενόχλησε η μη παρουσία των εργαζομένων στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι τα σαθρά και υποκριτικά επιχειρήματα της δημοτικής αρχής. Ναι έπρεπε να παραβρεθούν κατά την γνώμη μας, αλλά συγνώμη...., δεν θα αναδείξουμε σαν μείζον αυτό. Στις 8 Ιουλίου που παραβρέθηκαν και δέχτηκαν την άθλια συμπεριφορά και προσβολή, με την ομαδική απουσία όλης της συμπολίτευσης το ξεχνάμε;
Οι εργαζόμενοι σε όλη αυτή την ιστορία είναι τα θύματα. Τα θύματα ενός άθλιου συστήματος όπου αιρετοί παζαρεύουν θέσεις εργασίας και προσφέρουν εξυπηρετήσεις για ψήφους. Αυτή είναι η αλήθεια που κάποιοι ούτε να ψελλίσουν μπορούν. Εδώ και πάρα πολύ καιρό νιώθουν την πίεση του συγκεκριμένου συστήματος και έχουν γίνει έρμαια πολιτικάντηδων, όπου για το μέλλον την δουλειάς σου πρέπει αναγκαστικά να επισκεφτείς γραφεία αιρετών. Μεμπτό δεν είναι που επισκέπτεσαι τα γραφεία, στην σημερινή εποχή που η αγωνία διακατέχει τους πάντες για την εξασφάλιση εργασίας. Μεμπτό και άθλιο είναι η ύπαρξη του συγκεκριμένου συστήματος που σε αναγκάζει να το κάνεις.
Κάποιοι κουράστηκαν, κάποιοι φοβήθηκαν την στοχοποίηση, κάποιοι πιθανόν να έχουν πάρει υποσχέσεις, κάποιοι έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της αξιοπρέπειας και κάποιοι περιμένουν χωρίς να λένε πολλά πολλά, να διεκδικήσουν το δίκιο τους μέσω της νομικής οδού όταν θα χάσουν την δουλειά τους.
Δεν ξέρουμε αν το θέμα κάηκε, καψαλίστηκε, ζεματίστηκε αν έμεινε ωμό και άψητο. Αν αναδείχτηκε στα Blogs λίγο, πολύ, πάρα πολύ ή καθόλου. Σιγά μην βάλουμε και Blogoμετρο στα θέματα για να πάρουμε αναλόγως θέση. Αυτά εμείς τα θεωρούμε λεκτικές πολιτικάντικες υπεκφυγές για να φύγουμε από την ουσία του θέματος και από το πραγματικό πρόβλημα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει ΚΑΤΑΚΑΕΙ τόσα χρόνια από αυτό το άθλιο παιχνιδάκι των ημετέρων.
Τώρα γι αυτό που ανάφερε ο κ. Μουρκούσης ότι η αντιπολίτευση καθοδηγείται από εμάς στο συγκεκριμένο θέμα, θα σχολιάσουμε ότι στερείται σοβαρότητας η άποψη του κ. Αντιδημάρχου. Πολύ μεγάλη ικανότητα και δύναμη μας απέδωσε ο κ. Μουρκούσης. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι 323 Δήμοι στην Ελλάδα ανανέωσαν τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, γιατί διαβάζουν το ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.

Υ.Γ. 1: Να θυμίσουμε σε όλους, ότι οι συμβάσεις των 13 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που αποφάσισε να μην ανανεώσει ο Δήμος Ξηρομέρου (σε αντίθεση με όλους τους άλλους Δήμους της Ελλάδας!!!) λήγουν 6 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τρίτη.
7 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη, πρέπει να παρουσιαστούν οι νέοι εργαζόμενοι.
Ελπίζουμε κάποιοι να το θυμούνται και κρατήστε το στην μνήμη σας αυτό, γιατί πιθανόν να μας χρειαστεί.... και μακάρι να πέσουμε έξω 100%, γιατί οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου πρέπει με το νέο σχολικό έτος να λειτουργήσουν απρόσκοπτα προς ωφελεία την τοπικής μας κοινωνίας. Όλοι το θέλουμε αυτό.
Υ.Γ. 2: Για την τοπική κοινωνία και τα μηδενικά αντανακλαστικά που επέδειξε σε αυτό το θέμα, όπως και σε πολλά άλλα που συμβαίνουν γύρω μας, θα συμφωνήσουμε με τον κ. Ηλία Γεωργαλή. Αυτό το πληρώνουμε ήδη πολύ ακριβά και θα το πληρώνουμε απ' ότι φαίνεται και στο μέλλον.
Υ.Γ. 3: Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπεράτος ανάφερε ότι έχει διαφορετική γνώμη και υποστήριξε ότι έπρεπε οι συμβάσεις να ανανεωθούν και όσων δεν κάνουν καλά την δουλειά τους να μην ανανεωθούν.

8 σχόλια:

  1. Καλα ολα αυτα τα λογια που διαβασαμε παραπανω αλλα επιμενω και λεω οτι ολοι οι εργαζομενοι πρεπει να παλευουν για το δικιο τους.Να μαζευουν πληροφοριες,να στεκοντε μπροστα με ορθιο το αναστημα τους και με επιχειρηματα να πειθουν τους αλλους για την αξια τους.Οποιος περιμενε να δικαιωθει χωρις να κανει κατι,το εχει χασει το παιχνιδι.Στις μερες μας πρεπει να παλευουμε για το καθετι.Αλλιως ημαστε χαμενοι.Να παλευουμε στο καθετι ακομα και εκει που βλεπουμε σκοταδι να ημαστε μπροστα μηπως καταφερουμε και το φωτισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για το τόσο αληθινό άρθρο. Οι εικασίες για παράπονα είναι στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων. Η προκήρυξη έδινε το δικαίωμα στους εκάστοτε δήμους να καταγγείλλουν συμβάσεις εφόσον δικαιολογημένα υπάρχει κάποιο παράπτωμα των εργαζομένων. Εξάλλου,υπάρχουν επιστολές στήριξης από τους γονείς απ' ότι διαβάσαμε. Άρα τέτοια θέματα δεν υπάρχουν. Άλλα είναι αυτά που ισχύουν...! Όταν χαιρόμαστε με την αδικία που συμβαίνει στον άλλο, γρήγορα μπορεί η αδικία να χτυπήσει και τη δική μας πόρτα. Ας μη μας συμβεί λοιπόν. Ας είναι η τελευταία αδικία που χτυπάει την περιοχή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπαρχει λυση , να παραμεινει ανοιχτος ο παιδικος σταθμος στο Καραισκακη !
    Να σταματησουν καποια εργα τεχνικα , δευτερευουσης σημασιας και να μεταφερθουν ποροι-χρηματα για την λειτουργια του παιδικου σταθμου στο Καραισκακη.
    Ας δωσει στην δημοσιοτητα ο δημος , ολα τα εργα που εχει προγραμματισει μεχρι τελους του 2015 , να δει κι'ο κοσμος
    τι' εργα ειναι αυτα.
    ειναι σημαντικα εργα η'
    ειναι α-σημαντα εργα και δευτερευοντα.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως απλος δημοτης του Δημου μας !
    και φορολογουμενος - οπως ολοι μας - απλος πολιτης του οικονομικου συστηματος , μεσα στο οποιο - οικονομικο συστημα - ολοι συνεισφερουμε οικονομικα , συμφωνα με τους νομους της πολιτειας !
    Αιτουμαι απο την δημοτικη αρχη του Δημου Ξηρομερου !
    Να δωσει στην δημοσιοτητα : ολα τα τεχνικα εργα που ειναι σε εξελιξη , εργα που ειναι η'δη δημοπρατημενα , οπως επισης και ολα τα εργα που βρισκονται σε φαση μελετης , ωστε να εχουμε - κι' εμεις ολοι οι απλοι δημοτες - μπροστα μας- μια συνοπτικη εικονα των διαφορων εργων , το οικονομικο μεγεθος και κοστος αυτων των εργων.
    Αυτο θα μας βοηθησει ολους μας - πολιτες και πολιτικους - να μελετησουμε , να κατανοησουμε και να ιεραρχησουμε- ως κοινωνια πολιτων του Δημου μας- προτεραιοτητες που αφορα τη χρηματοδοτηση ζωτικοτερων και αναγκαιοτερων τομεων και δομων της τοπικης κοινωνιας μας ! οπως για παραδειγμα ειναι :
    Η αναγκη να παραμεινει Ανοιχτος ! και να χρηματοδοτηθει επαρκως-και' για το ερχομενο σχολικο ετος : 2015/16 - ο παιδικος σταθμος στην κοινοτητα Καραισκακη !
    Και μετα - μεσα στην χρονια - παραλληλα , ν' ανοιξει μια συζητηση - πολιτικων και απλων ανθρωπων-πολιτων ! ωστε να δουμε και να σχεδιασουμε - ολοι μαζι πολιτες και πολιτικοι - ενα πιο οργανωμενο και ολοκληρωμενο , δικτυο προσχολικης εκπαιδευσης ! που να καλυπτει και να προσφερει προσχολικη εκπαιδευση και παιδεια :
    Για ολα τα παιδια και σε ολες τις κοινοτητες και τα χωρια !
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι - Ξηρομερου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο αστακόσ δεν έχει νερό για μιά ακόμα φορά. ο δήμαρχος είναι διακοπές ο ένας ο αντιδήμαρχος μονίμως εκτός καλά πάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εαν ο δημαρχος εμεινε σιωπηρος , μπορει αυτο να σημαινει και κατι ...
    οι πολιτικοι , δεν ειναι σαν εμας τους απλους πολιτες και θεατες - τηλεθεατες !
    Οι πολιτικοι χρησιμοποιουν - συνηθως - την γλωσσα της διπλωματιας για πουν κατι .. οταν μιλουν στον λαο , δια ζωντανης παρουσιας , ειτε μιλουν μεσω τηλεορασης στον λαο , σ' εμας δηλαδη , ολους !
    Αυτη ειναι η θεμελιωδη διαφορα , αναμεσα σε πολιτικους και απλους πολιτες.
    Εμεις λεμε μια καλησπερα ! ετσι γνησια κι' απλα !
    Ενω οι πολιτικοι - συνηθως - οταν λενε μια καλησπερα , την λενε με την γλωσσα της διπλωματιας και πιθανον - η καλησπερα των πολιτικων -
    μπορει να υποκρυπτει - οχι παντα , καμια φορα - σκοπιμοτητα.
    προσοχη λοιπον , οταν λενε οι πολιτικοι : καλημερες και καλησπερες
    απλοι - τηλεθεατες
    του Μυτικαpress !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 9 , 24
    Τοση θαλασσα ! και να μην εχει ο αστακος να πει νερο ;
    δεν το πιστευω αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 7 , 07
    Ο κοσμος που ζουμε ειναι γεματος Αδικιες
    Ολοι προκαλουμε αδικιες - .μικρες η' μεγαλες αδικιες , συνειδητα η' ασυνειδητα- και αδικιες που γνωριζουμε η' δεν γνωριζουμε.
    Εμεις ολοι οι ανθρωποι , δεν ειμαστε αρμοδιοι και δεν ειναι και σωστο, να εντοπιζουμε διαφορες αδικιες , που συμβαινουν γυρω μας.
    Εαν ομως θελουμε - πραγματικα - να εξαλειφθουν η' να περιορισθουν οι αδικιες , στο κοσμο που ζουμε και κινουμαστε ,
    μπορουμε και εφοσον θελουμε, να κανουμε - ο καθενας μας- κατι πολυ απλο και τι ειναι αυτο ;
    Να εντοπισουμε - ο καθενας μας - τις δικες μας ενδεχομενες αδικιες , και Οχι τις αδικιες των αλλων και να προσπαθησουμε -εστω και με σταδιακο τροπο - να διορθωσουμε η' να διορθωνουμε τυχον αδικιες μας.
    Ενω οπως αναφερθηκε παραπανω , δεν εχουμε αρμοδιοτητα και το
    δικαιωμα , να εντοπιζουμε και να κρινουμε τις διαφορες αδικιες
    των αλλων , οταν ομως προκειται για μια : Ολοφανερη Αδικια
    που μπορει να συμβαινει διπλα μας - κατα την πολυ βαθυτερη προσωπικη μου αποψη - δεν θα πρεπει να μενουμε απαθεις και ουδετεροι , εαν τυχον βρεθουμε μπροστα σε μια Ολοφανερη Αδικια και να ποσπαθουμε οσο μπορουμε - με ενα καλο τροπο και χωρις κανενα αλλο προσωπικο κινητρο - να συμβαλλουμε , στην αρση μιας Ολοφανερης Αδικιας.




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.