Με 25 νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους στην καθαριότητα, ακόμα δηλώνουμε αδυναμία εκτέλεσης καθαρισμών;


Στις 21 Δεκεμβρίου 2014, με σχετική απόφαση (δείτε εδώ) η δημοτική αρχή δήλωσε την διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης των υπηρεσιών του άρθρου 61 παρ. 1 και 2 του Ν. 3979/2011 για το έτος 2015.
Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν καθαρισμούς κοινοχρήστων χώρων, νεκροταφείων, ρεμάτων, αλσυλλίων, δασυλλίων, αντιπυρικών ζωνών, φρεατίων και σχαρών όμβριων υδάτων, δημοτικών κτιρίων, δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμός δεξαμενών, συντήρηση αντλιοστασίων και χλωριωτών, αποφράξεις δικτύων όμβριων, μεταφορές φερτών υλικών που προέρχονται από θεομηνίες.
Αιτία όπως αναφέρεται και στην απόφαση, Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
Όμως στις αρχές Ιουλίου προέκυψε η πρόσληψη 25 ατόμων (πεντάμηνα) γενικών καθηκόντων στον τομέα της καθαριότητας και διαπιστώνουμε το παράδοξο και παράλογο ταυτόχρονα, καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων αλλά και γενικότερα εργασίες καθαριότητας, που είναι καθαρά θέμα προσωπικού, να συνεχίζουν να ανατίθενται απ' ευθείας σε εξωτερικούς συνεργάτες με κόστος αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο χθεσινό Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, με το 6ο θέμα να είναι «ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ».
Δηλαδή για να καθαρίσουμε τρία προαύλια δεν μπορούμε με τους 25 εργαζομένους που έχουμε προσλάβει και πρέπει να το αναθέσουμε απ' ευθείας σε εξωτερικό συνεργάτη;
Δηλαδή τόσο κουβαρνταλίκι έχει πέσει στον Δήμο μας με τα χρήματα των δημοτών;

5 σχόλια:

  1. Ο Δημος πρεπει να κανει μια κινηση περιστροφης 180 *
    απο Χωριο με Θαλασσα και με βουνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι παραδοξο και παραλογο κυριε διαχειριστα?
    Εσυ εδω δεν ζεις? Νομιζω ξερεις αρκετα πραγματα αλλο που δεν μπορεις να τα πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είθιστε αγαπητέ μυτικα πρεςς πολλα πεντάμηνα για αλλη δουλειά να προσλαμβάνονται και άλλη να τα βάζουν να κάνουν. και πιο παλιά ετσι γινόνταν. εσύ πρέπει να θυμάσαι. υπάρχουν πολλά παραδείγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και πρεπει να διαιωνιζεται αυτο και ο τοπος να βρωμαει μωρε τι ωραιοι που ειστε ετσι θα γινει αναπτυξη μπραβο. μπραβο, μπραβο και εις ανωτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.