41.870 € απ' ευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες καθαριότητας (μέχρι τώρα), ενώ έχουμε προσλάβει 25 εργαζομένους γενικών καθηκόντων.


Από τις 10.7, με υπογραφή του κ. Δημάρχου, ανακοινώθηκαν οι πρώτες 14 προσλήψεις ατόμων (πεντάμηνα) γενικών καθηκόντων στον τομέα της καθαριότητας (δείτε εδώ). Κατόπιν ακολούθησαν άλλες τρεις ανακοινώσεις προσλήψεων. Άλλα 5 άτομα στις 16.7 (δείτε εδώ), άλλα 3 άτομα στις 24.7 (δείτε εδώ) και 3 ακόμη στις 31.7 (δείτε εδώ). Σύνολο ατόμων γενικών καθηκόντων στην καθαριότητα 25.
Όλα αυτά τα γράφουμε για να σας παρουσιάσουμε κάτι παράδοξο που συμβαίνει. Ο Δήμος σε μεταγενέστερο χρόνο από τις 10.7 που είχαμε τις πρώτες 14 προσλήψεις, έχει δαπανήσει για υπηρεσίες καθαριότητας ένα αρκετά μεγάλο ποσό και πραγματικά αδυνατούμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ πλέον διαθέτουμε επαρκή αριθμό εργαζομένων. Συγκεκριμένα έχουν δαπανηθεί έως τώρα:

  • 4.920 € για καθαρισμό του λιμανιού του Μύτικα (δείτε εδώ).
  • 400 € για καθαρισμό παραλιών (δείτε εδώ).
  • 10.000 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων Δ.Ε Αλυζίας (δείτε εδώ).
  • 15.000 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων Δ.Ε Αστακού (δείτε εδώ).
  • 6.600 € για καθαρισμό περιαστικών δασών και αλσυλλίων Δ.Ε Φυτειών (δείτε εδώ).
  • 4.950 € για καθαρισμό και διαμόρφωση προαυλίων των 3 παιδικών σταθμών (εκκρεμεί η ανάθεση) (δείτε εδώ).

ΣΥΝΟΛΟ 41.870 €.
Γιατί αυτή η δαπάνη χρημάτων με απ' ευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες για υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ πλέον διαθέτουμε 25 εργαζόμενους που προσλήφθηκαν στον τομέα της καθαριότητας;
Υπάρχει κανείς να δώσει μία εξήγηση;

11 σχόλια:

  1. Όλα αυτά που αναφέρετε είναι σωστα,όμως οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία δεν έχουν πάρει ούτε ένα € εδώ και δύο μήνες περίπου που εργάζονται.Σημειωτέον μετακινούνται με δικά τους έξοδα,τα οποία δεν τους περισσεύουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5. 00
    Απο που θα πληρωθειτε , απο τον δημο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πληρωμές στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας δεν γίνονται από τον δήμο,αλλά από τον ΟΑΕΔ με κονδύλια του ΕΣΠΑ τα οποία προφανώς δεν είναι άμεσα διαθέσιμα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΟΑΕΔ τι λεει μιλησατε με κανεναν υπευθυνο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΟΑΕΔ ισχυρίζεται πως υπάρχει πρόβλημα στην εκταμίευση του κονδυλίου από το ΕΣΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με 41 χιλιαδες για καθαριοτητα επρεπε τα χωρια μας να αστραφτουν το καλοκαιρι.
    ορε πεφτει δουλεμα χοντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8 , 46
    Γνωριζω περιπτωσεις ιδιων περιπου προγραμματων
    που πληρωθηκαν οι εργαζομενοι στο τελος του προγραμματος
    υπομονη φιλε μου ! σ' ευχαριστω για την συνομιλια μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οποιος νοιαζετε να μαθει γιατι δεν πληρωθηκαν τα πενταμηνα καλο θα ηταν ο καθε ενδιαφερομενος να εμπιστευετε μονο τον αρμοδιο υπαλληλο του οαεδ που ειναι σε θεση να απαντησει.μεχρι τα μεσα της επομενης εβδομαδας θα εχει λυθει το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπραβο στον δημο για το δουλεμα που μας ριχνει.
    Σαν δεν ντρεπομαστε λεω εγω που καθαρισαμε τελος καλοκαιριου και εμεις δεν το καταλαβαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε αξιολογε κυριε διαχειριστα. Εγω μπορω να σου απαντησω στην ερωτηση αλλα δεν θα το βαλεις. Ειμαι σιγουρος οτι και εσυ ξερεις την απαντηση αλλα δεν μπορεις να την γραψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.