Σε δικαστική διαμάχη ο Δήμος Ξηρομέρου με ιδιώτη για την επέκταση της πλατείας της Κανδήλας.


Φωτογραφία: κα Σπυριδούλα Σούφη.

Σε δικαστική διαμάχη έχει εμπλακεί ο Δήμος Ξηρομέρου με ιδιώτη. Αιτία η πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει στην επέκταση της κεντρικής πλατείας της Κανδήλας, αξιοποιώντας οικόπεδο ιδιοκτησίας του 242,73 τ.μ. που μέσα σε αυτό περιέχεται ακίνητο κτίσμα εμβαδού 73,25 τ.μ.

Μία σύντομη παρουσίαση του ιστορικού.
Ο ιδιώτης μίσθωσε για επαγγελματική χρήση το εν λόγω ακίνητο κτίσμα των 73,25 τ.μ. το 2002, από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου.
Ο τέως Δήμος Αλυζίας το 2010, επί δημαρχίας κ. Δημήτρη Τριποτσέρη, αγόρασε το εν λόγω οικόπεδο των 242,73 τ.μ., που βρίσκεται δίπλα στην σημερινή πλατεία της Κανδήλας, με σκοπό να επεκτείνει την κεντρική πλατεία της Κανδήλας. Μέσα στο οικόπεδο περιέχεται όπως προείπαμε το ακίνητο κτίσμα των 73,25 τ.μ. το οποίο είχε μισθώσει ο ιδιώτης.
Με σχετική του απόφαση ο τέως Δήμος Αλυζίας αποφάσισε την κατεδάφιση του κτίσματος εντός του οικοπέδου του, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει για τον σκοπό που αποκτήθηκε, δηλαδή για την επέκταση της κεντρικής πλατείας της Κανδήλας.
Ο ιδιώτης κατέφυγε στην δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε μιας και αναγνώρισε ότι πρόκειται για εμπορική μίσθωση με ελάχιστη διάρκεια την δωδεκαετία και έτσι εμποδίστηκε η κατεδάφιση του ακινήτου.
Η δωδεκαετία συμπληρώθηκε στις 23.12.2014 και ο Δήμος Ξηρομέρου προχωρά στην έκδοση οικοδομικής άδειας κατεδάφισης του ακινήτου για την πραγματοποίηση του σκοπού για τον οποίο αποκτήθηκε.
Ο ιδιώτης έχει τα δικά του επιχειρήματα και η υπόθεση έχει πάει στα δικαστήρια και ευχή μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε κανείς να μην είναι παραπονεμένος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.