Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων στα πλαίσια της διαβούλευσης για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.


Όπως σχετικά σας είχαμε ενημερώσει (δείτε εδώ), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.9 στην αίθουσα συνεδριάσεων (Διοικητήριο) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (στο Μεσολόγγι), η σύσκεψη με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων στα πλαίσια της διαβούλευσης για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Παρατηρούμε ότι στο σχετικό δελτίου τύπου που εκδόθηκε, στους συμμετέχοντες δεν αναφέρετε κάποιος εκπρόσωπος από τον Δήμο Ξηρομέρου.  Αν είναι λάθος ή παράλειψη στο δελτίο τύπου έχει καλώς, αλλά αν πραγματικά δεν συμμετείχε ο Δήμος μας σε αυτή την τόσο σημαντική συνάντηση, προσωπικά θεωρούμε μέγα σφάλμα την μη συμμετοχή.
Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Περιφέρεια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015
Δελτίο Τύπου.

Προτάσεις φορέων στη διαβούλευση για το Πενταετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Με κατάθεση σημαντικών προτάσεων και θέσεων για την υλοποίηση των επί μέρους σχεδιασμών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την κατάρτιση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη φορέων στην αίθουσα Συνεδριάσεων (Διοικητήριο) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.
Η ενημέρωση έγινε μετά από την πρόσκληση που έχει αποστείλει η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και αφορούσε τις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 1η φάση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Παράλληλα, αντηλλάγησαν και απόψεις για το πώς θα αξιοποιηθούν καλύτερα και προς όφελος των πολιτών, οι έξι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής.
«Το ζητούμενο για εμάς είναι να αρθούν οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να υλοποιηθούν έργα και δράσεις που θα στηρίζουν τους πολίτες και να σταθεροποιήσουμε την οικονομία που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και επιπλέον σημείωσε πως «η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία και στόχος μας είναι με το συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να δώσουμε μεγαλύτερη οικονομική και παραγωγική αξία και να αξιοποιήσουμε την τοπική μας παραγωγή».
Να σημειωθεί πως την σημερινή παρουσίαση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Π.Δ.Ε., τη Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και εκπροσώπους του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ποιοι συμμετείχαν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και παρέστησαν επίσης, εκτός της κυρίας Σταρακά και του κ. Αγγελόπουλου οι εξής: π. Επιφάνιος από την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας και Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έφη Καρδαρά, Νίκος Μπαλαμπάνης, Σάββας Αυγέρης, Δήμαρχοι Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας, Ναυπακτίας Π. Λουκόπουλος, Ακτίου – Βόνιτσας Γ. Αποστολάκης, Αντιδήμαρχοι Ναυπάκτου Κ. Καρακώστας, Αγρινίου Ν. Καζαντζής, Μεσολογγίου Δ. Μπουσμπουρέλης, Γ.Γ. Δήμου Αγρινίου Δ. Τζιώλης, Δημοτικός Σύμβουλος Αμφιλοχίας Κ. Μπεκιαράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Π. Τσιχριτζής, Πρόεδρος Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας Μαίρη Χρυσικοπούλου, εκπρόσωπος Τριχωνίδας Α.Ε. Ι. Μπιρμπίλης, εκ μέρους του ΚΕΠΕ Πρ. Προδρομίδης και Φωτεινή Οικονόμου, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Π.Δ.Ε. Δημήτρης Καραβίδας, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κωνσταντίνος Κόλλαρης, Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννης Μέγκας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής Π.Δ.Ε Σπύρος Παπασπύρου και άλλα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων.

2 σχόλια:

  1. Ο δημοκρατικος διαλογος !
    Των θεσμοθετημενων φορεων με την κοινωνια !
    Ειναι προδρομος για καθε τι' κοινο καλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν ειχε ενεργοποιηθει και λειτουργουσε τακτικα και σωστα !
    η δημοτικη επιτροπη διαβουλευσης του δημου μας , θα ειχαμε ως δημος και ως κοινωνια , ετοιμες ισως και διαμορφωμενες και γιατι οχι και' κοστολογημενες ολοκληρωμενες προτασεις για διαφορα θεματα που αφορουν την κοινωνια του δημου μας !
    Εαν ο δημος Ξηρομερου ! για διαφορους λογους , δεν θελει να λειτουργει η επιτροπη διαβουλευσης , ας αναλαβουν πρωτοβουλια διαλογου ! για διαφορα κοινωνικα θεματα , οσοι θεσμοθετημενοι φορεις, επιθυμουν πραγματικα τον διαλογο.
    Εκτος και εαν δεχθουμε ως φορεις και ως κοινωνια ! να περιστρεφομαστε γυρω απο το ιδιο σημειο μηδεν και γυρω απο την πολιτικη αποτυχια - τουλαχιστον κατα το πρωτο ετος της θητειας - της δημοτικης αρχης του δημου Ξηρομερου.
    Ευχαριστω !
    Σπυρος Ν. Γιαννελης
    Αρχοντοχωρι





    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.