Προβληματική λειτουργία Κ.Υ. Μύτικα: Ήρθε η ώρα να δράσουμε και εμείς δυναμικά.


Του κ. Ευστάθιου Τσαμπιέρη.
Φαρμακοποιός.

Την Τετάρτη 7.10 στις 08:00 μ.μ. περίπου, ένας συμπατριώτης μας έφυγε από την ζωή χωρίς να έχει την ευκαιρία να δεχτεί ιατρική βοήθεια στο Κ.Υ. Μύτικα, μιας και ως γνωστό εφημερεύει σπάνια, λόγω έλλειψης γιατρών. Εμείς σαν Σύλλογος Φίλων Κ.Υ. Μύτικα, εγκαίρως αναδείξαμε το θέμα της προβληματικής λειτουργίας του Κ.Υ. Μύτικα, κάνοντας, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στις 7.12.2014 λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στον Μύτικα, παρουσία όλων των τοπικών Προέδρων, όπου εκεί έγινε μία ανοικτή συζήτηση, ακούστηκαν οι απόψεις και πάρθηκαν αποφάσεις.
Σε εκείνη την συνέλευση αν θυμάστε, ήμουν υπέρμαχος να πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις με μπροστάρη τον Δήμο και από πίσω τον κόσμο, όμως επικράτησε η λογική να προβούμε σε ενέργειες παραστάσεων και διαμαρτυριών στους αρμοδίους, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα μας, δηλαδή ότι ουσιαστικά ο τομέας της υγείας στην περιοχή μας είναι υπό διάλυση.
Σαν σύλλογος στείλαμε υπομνήματα σε όλους τους αρμοδίους, Υπουργείο, Βουλευτές, 6η ΥΠΕ, Διοικητή Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Δήμαρχο, τοπικά μέσα ενημέρωσης. Στείλαμε επιστολές, πήραμε τηλέφωνα, το θέμα τέθηκε με σχετικές ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο. Κάναμε επισκέψεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας και η μόνιμη επωδός ήταν περιμένετε λίγο, θα έρθουν γιατροί, θα λυθεί το θέμα, λίγο υπομονή.
Η αλήθεια είναι ότι από τότε ήρθε ένας αγροτικός ιατρός στο ΠΙ Αρχοντοχωρίου, ο οποίος όμως έμεινε μόνιμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και ήρθε και πρόσφατα ένας ιατρός επί θητεία στο Κ.Υ. Μύτικα. Όμως το πρόβλημα παραμένει οξύτατο.
Αναγκάζομαι να τα πω όλα αυτά, γιατί βρισκόμαστε στην θέση κάποιοι να μας κουνάνε και το δάχτυλο και μάλιστα κάποιοι που βρίσκονται στην δημοτική αρχή και διοικούν. Εγώ απαντώντας θα τους πω ότι ο διπλανός Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας με μπροστάρη τον Δήμο, επικεφαλής τον Δήμαρχο και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο (όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι παρόντες), μαζί με τους φορείς και με πλήθος δημοτών, έκλεισαν τον εθνικό δρόμο Αντίρριο - Ιωάννινα στο Σαμάρι και έθεσαν το πρόβλημα τους δυναμικά και είδαν κατόπιν να έρχονται τέσσερις ιατροί για τα Κ.Υ. Βόνιτσας και Κατούνας που απάλυναν λίγο το πρόβλημα.
Πιστεύω λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να δράσουμε και εμείς δυναμικά. Με συντονισμό μεταξύ μας και με μπροστάρη τον Δήμο, την Συμπολίτευση, όλες τις παρατάξεις, τους φορείς, αλλά ποιο σημαντικό απ' όλα, μαζικά όλους τους κατοίκους, να διεκδικήσουμε αυτό που είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας. ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος
του Συλλόγου Φίλων Κ.Υ. Μύτικα
Λεύκαρος ο Ακαρνάν

Ευστάθιος Τσαμπιέρης

1 σχόλιο:

  1. Ο αγροτικος του Αρχοντοχωριου γιατι βρισκεται στο νοσοκομειο Μεσολογγιου?!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.