Περί Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής (Χ.Ε.Π).


Εμείς που δεν γνωρίζουμε από Τοπική Αυτοδιοίκηση, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τι είναι το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής (Χ.Ε.Π). Για να δούμε λοιπόν:
Έντυπο με το οποίο εντέλλεται μια Υπηρεσία (Οργανισμός, κ.λπ.) να πληρώσει ένα ποσό σε ένα ορισμένο νομικό ή φυσικό πρόσωπο για ορισμένη αιτία και συνοδεύεται από τα αντίστοιχα παραστατικά στοιχεία, π.χ. Τιμολόγια, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, απόφαση έγκρισης της δαπάνης, Πρακτικά Διαγωνισμών, Πρακτικά Δ.Σ. Οργανισμών ή του αρμόδιου οργάνου του φορέα, φορολογική - ασφαλιστική ενημερότητα, βεβαίωση καλής εκτέλεσης και παραλαβής κ.λπ.
Τα Χ.Ε.Π. υπόκεινται στον έλεγχο του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Όταν ένας Οργανισμός εκδίδει Χ.Ε.Π, το οποίο συνοδεύεται και από τα παραστατικά του, σημαίνει ότι ο Οργανισμός πληρώνει τον ανάδοχο. Επίσης σημαίνει ότι το έργο έχει γίνει, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εκδοθεί το Χ.Ε.Π, μιας και δεν θα μπορούσαν να υφίσταντο τα συνοδευτικά παραστατικά του Χ.Ε.Π, σε ένα έργο που δεν έχει ήδη γίνει. Δηλαδή Τιμολόγια, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, βεβαίωση καλής εκτέλεσης και παραλαβής κ.λπ δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν.
Αυτά για να μην νομίζουν κάποιοι ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς και θέλουν να βγουν και από πάνω, ενώ είναι φανερά εκτεθειμένοι.

3 σχόλια:

 1. Ειτε ιθαγενεις , ειτε αλλοεθνεις
  Ειμαστε ολοι υπο το ηλιον και επι της γης !
  και μας ανηκει απο ενα μετρο , αντε δυο το πολυ , γης !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πολύ σωστα!!!για οσους δεν γνωριζουνε απο οικονομικο τομεα ειναι λογικο να μπερδευονται με το τι ακριβώς ειναι το χεπ..
  Αλλα απο την άλλη το λεει και η λογικη, πώς ειναι δυνατον να πληρωθει μπροστα καποιος, αν δεν εχει τελειωσει την εργασια-εργο?!
  κακο πραγμα η αμαθεια.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΑΚΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ........

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.