Αλλαγή πλεύσης της Κυβέρνησης όσον αφορά τον «Καλλικράτη».


Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι στις προθέσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α περιλαμβάνονταν η κατάργηση - αλλαγή του «Καλλικράτη», με βάση την εμπειρία εφαρμογής του έως τώρα. Μάλιστα στις προτεινόμενες αλλαγές προβλεπόταν και ανασχεδιασμός των χωροταξικών ορίων των Δήμων, αύξηση του αριθμού τους και τετραετής θητεία. Σχετικά σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ).
Όλα αυτά φαίνεται να έχουν αλλάξει και να αποτελούν παρελθόν, μιας και όπως κατηγορηματικά δήλωσε ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ όπου παρέστη μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του Υπουργείου του, τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μπαλάφα και τον Γ.Γ. κ. Πουλάκη, δεν τίθεται κανένα θέμα για αλλαγή των χωροταξικών ορίων των Δήμων.
Συμπληρώνοντας ανάφερε ότι οι όποιες αλλαγές προκύψουν, θα είναι στα πλαίσια αντιμετώπισης των προβλημάτων στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» που ενέσκηψαν λόγω της οικονομικής κρίσης, της δραστικής μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κ.α.
Επίσης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα συσταθεί ειδική Επιτροπή στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία θα συμμετέχει και η ΚΕΔΕ και θα έχει ως έργο της την επεξεργασία τόσο του νέου πλαισίου για τον «Καλλικράτη», όσο και την δημιουργία του Νέου Κώδικα των Δήμων.

1 σχόλιο:

  1. Πώς το είπε ο Λεβεντης; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του βαθεως συστήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.