Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων στην Δράση: «Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης».


Επίσημο έγγραφο - πρόσκληση με ημερομηνία 16.2.2016 (δείτε το εδώ), για υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» έφτασε στον Δήμο Ξηρομέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η πρόσκληση αφορά την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020 που ανήκουν στον Άξονα Προτεραιότητας 2  «Προστασία του Περιβάλλοντος - Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», στην Δράση 6.b.1.1-b: «Δράσεις εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης».
Το τι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Ξηρομέρου στον τομέα της ύδρευσης δεν χρειάζεται να σας τα αναφέρουμε, γιατί πολύ απλά τα ζείτε.
Εμάς η γνώμη μας την οποία έχουμε διατυπώσει και παλαιότερα είναι ότι μόνη ελπίδα να ξεβαλτώσει και να ξεκολλήσει από την υπανάπτυξη ο Δήμος μας είναι τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, όπου εδώ θα πρέπει να γίνει μία πολύ σοβαρή δουλειά και όχι προχειρότητες και ήδη έχουμε χάσει πολύ χρόνο.
Πρέπει άνθρωπος του Δήμου, με σχετικές γνώσεις να ασχολείται και να παρακολουθεί συστηματικά και αποκλειστικά μόνο το κομμάτι αυτό. Άραγε υπάρχει τέτοιος άνθρωπος στον Δήμο Ξηρομέρου;
Θα μπορούσε ο Δήμαρχος να έχει καλύψει αυτή την θέση μέσω του ειδικού συνεργάτη, που ως γνωστό εκ του νόμου έχει δικαίωμα να προσλάβει δύο ειδικούς συνεργάτες. 
Ένας άνθρωπος με σχετικές γνώσεις και με σχεδόν μόνιμη παρουσία στην Πάτρα, στην Περιφέρεια και στην Αποκεντρωμένη, που θα δουλεύει μόνο γι αυτό το σκοπό, να καταφέρουμε να εντάξουμε κάποιες από τις υποδομές που θέλουμε στο ΕΣΠΑ. Δίχως τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δούμε σοβαρά έργα υποδομών στον Δήμο μας.

1 σχόλιο:

  1. Δυο μόνο παρατηρήσεις,η πρωτη αφορά αυτό που και εσεις αναφέρεται οτι ο δημος λειτουργεί,ειναι ποτισμένος απο τα νάματα της μικροπολιτικής,του ρουσφετιού και γενικώς οι ανθρωποι δεν πατάνε πανω στα προβληματα του τόπου.
    Η δευτερη παρατήρηση εχει να κανει με την περιφερεια.Μην παίρνει αι πολύ θάρρος καθως απο ενα προγραμμα 360 εκατομμυρίων ευρω για την πενταετίας 2015-2020, λογω κακοδιαχείρησης,έλλειψης προσωπικό,τσαπατσουλιάς τα 100 ειναι γέφυρα με τα προηγούμενα και 63 εκατομμύρια θα επιστραφούν για εργα που δεν ολοκληρώθηκε η δημοπράτησή τους.
    Κρατήστε λοιπον μικρο καλάθι,καθως ξεδιπλώνει το ελληνικο δημόσιο το πολύπλευρο ταλέντο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.