Η μηχανή του χρόνου: Ελικόπτερο στην «λίμνη» του Μύτικα.


Ελικόπτερο έχει προσγειωθεί στην λίμνη του Μύτικα, μεταφέροντας πιθανόν κάποιο σημαίνον πρόσωπο της εποχής. Οι κάτοικοι του χωριού έχουν προσεγγίσει ομαδικά το σημείο για να δουν από κοντά το αξιοπερίεργο αυτό μέσο μεταφοράς, όταν οι ίδιοι έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται κατά κύριο λόγο με το κάρο και τα ζώα και από την θάλασσα μόνο.
Η χρονολογία της φωτογραφίας πρέπει να είναι της δεκαετίας του '60 και έχουμε άλλες δύο ακόμη φωτογραφίες που απαθανατίζουν το ίδιο θέμα.



Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

13 σχόλια:

  1. Tι σημαίνον πρόσωπο της εποχής ??? τι λέτε κύριε μαλλον δεν τα ξέρετε καλά . το ελικόπτερο πηγε για να μεταφέρει κάποιον ασθενή, οπως το έκανε και αλλες φορες. και γνωρίζω και ποιος είναι. Παροτι χουντα είχαμε σύστημα υγείας. μπορεί σήμερα να γίνε κάτι τέτοιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θυμάμαι κι εγώ αμυδρά οτι είχε ρθει να πάρει ασθενή νομίζω απο την Κάνδηλα με γαστροραγια!! Μόλις είδα την φωτογραφία θυμήθηκα αμέσως την περίπτωση!!! Το συγκράτησε βλέπετε η μνήμη!!!!

      Διαγραφή
  2. Γι αυτό είστε εσείς οι αναγνώστες και μάλιστα οι πιο παλιοί, για να μας τα λέτε όπως ακριβώς είναι αφού προλάβατε και τα ζήσατε. Το επιζητούμε αυτό γιατί εμείς τότε ήμασταν αγέννητοι. Τώρα όσο αφορά για το καλό σύστημα υγείας που είχαμε επί Χούντας που αναφέρεται, εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω. Εσείς τα ξέρετε που τα ζήσατε. Εγώ το 72 γεννήθηκα.

    Φιλικά

    ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ειπες τωρα...συστημα υγειας επι χουντας....
    ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ... σου λεει κατι;
    Τοπος Αναψυχης Κομμουνιστων;...Εξοριας;....Θανατου;
    ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μακρόνησος? Πολυ Μακρυά. Κοντύτερα είναι η τρύπα του Προδρόμου και η τρύπα στο Περδικάκι. Τόπος... βασανιστικού θανάτου Ελλήνων Πατριωτών που δεν ήθελαν να γραφτούν στο ΕΑΜ, ή ήταν στον ΕΔΕΣ, η αρνιόντουσαν να δώσουν τα μουλάρια τους με το έτσι θέλω στους αμιτες. Ακούγονται ακόμα οι φωνές από το βάθος των βαράθρων που πολλούς τους έριχναν ζωντανούς μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με πιστοποιητικα κοινωνικων φρονιματων εκδιδομενα απο ποιους και γιατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ανθρωπος βαζει πολυ ομορφες φωτογραφιες για να μας θυμισει μια εποχη που περασε και πεταγετε ο αλλος που φαινεται να εχει και καποια ηλικια να τον επιπληξει επιθετικα γιατι δεν ξερει τι ακριβως δειχνει η φωτογραφια λες και τοτε ζουσε και μετα μας πετα και για την χουντα που τι καλο συστημα υγειας ειχαμε
    ο αλλος μας λεει για την μακρονησο και ο για τρυπες και χαντακια που πεταγανε ανθρωπους
    ειστε για τα ρεθα
    φιλε μπλοκερ μια λυση ειναι να τους τα κοβεις αλλα καλα κανεις και τα βαζεις για να δεις τι μυαλα κουβαλανε καποιοι
    μεινανε στο γραμο στο βιντσι και στην βαρκιζα αυτοι
    η γενια που τα ρημαξε ολα ακομα να μας ξεκατσικωθει
    εκει στο σβερκο μας
    ρε ειμαστε νεοι και θελουμε να δουμε λιγο μπροστα το μελλον μας
    αντε αφηστε μας ησυχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι φωτο ειναι υπεροχες....ελπιζουμε να δουμε κ αλλες...συγκλονιστικο το πως εχει αλλαξει το χωριο. ..τωρα για τα υπολοιπα περι χουντας το ενα δεν αναιρει το αλλο..ειναι γνωστο το κυνηγι που εκανε στους αριστερους αλλα κ καποια καλα που εκανε...(συστημα υγειας, ηλεκτρικο,δρομοι κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σχολιο σου αγαπητε φιλε 2'25 ειναι προσβλητικο .
    δηλαδη κατα τη γνωμη σου τι μυαλα -κουβαλαμε καποιοι;-
    Στην κατοχη αλλα και στο Πολυτεχνειο μαθητες σπουδαστες φοιτητες
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ...και με την αναφορα μου ηθελα να θυμησω καποια
    πραγματα.Σημερα οι νεοι-ευτυχως οχι ολοι-τους αγωνες για ενα καλλιτερο αυριο τους κανουν που; και πως;.Αν δεν βλεπεις τον κινδυνο του Φασισμου τοτε μη περιμενης Μελλον...μιας και εισαι Νεος.Οσο για τις φωτογραφιες ολες πολυ καλες και θυμιζουν χρονια περασμενα με ανθρωπους που γνωριζαν απο ΣΕΒΑΣΜΟ και ΗΘΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9΄41Ρωτας αν βλεπουμε τον κυνδινο του φασισμου?Φυσικα,καθε μερα στην tv.Βλεπουμε τους φασιστες να κανουν το οχι του λαου ναι.Βλεπουμε τους φασιστες να εκτελουν εντολες των Γερμανων διαλυοντας τον λαο καθε μερα και πιο πολυ.Βλεπουμε φασιστες να αρνουνται την γενοκτονια των ελληνων Ποντιων.Μπορω να συνεχισω αλλα δεν χρειαζεται.Το οτι βαζεις την εθ.αντισταση με το Πολυτεχνειο στην ιδια ζυγαρια ασχολιαστο.

      Διαγραφή
  9. Τι σχεση εχουν τα εμφυλιοπολεμικα και τα κοματικα με τις ωραιες αναρτησεις νοσταλγιας που βλεπουμε;
    Αμα καποιοι θελουν να δωσουν δικιο σε μια πλευρα για τα εμφυλιοπολεμικα εγω θα πω οτι σε τετοιες καταστασεις αδικο εχουν ολοι. Θα πρεπει λοιπον να το αφηνουμε πισω το λαθος του εμφυλιου που στιγμάτισε την ιστορία μας με βαρβαρότητες και από τα δυο μερη και να παμε μπροστα για το μελλον των παιδιων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Κριτικη εκ του ασφαλους ειναι ευκολο πραγμα.
    Για παμε λοιπον μπροστα με προτασεις .....γιατι πανω απο 40 χρονια
    αυτο το ...μπροστα περιμενω και δεν το βλεπω.Το ειδε κανεις;
    Σημερα ειμαστε σε ΜΝΗΜΟΝΙΑ γιατι; ΜΗΠΩΣ καποιοι πριν αρκετα χρονια τα ελεγαν και δεν τους ακουγαμε;ετσι απλα χωρις..... φανατισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...φιλε 9'41 τα ιδια λεμε δεν το καταλαβες; οσον αφορα εθ.αντισταση και πολυτεχνειο σαφως και δεν τα βαζω στην ιδια ζυγαρια...απλα
    αυτο δεν καταλαβες.ο Φασισμος ομως ηταν και θα ειναι παντα
    Φασισμος με οποιο προσωπειο -μασκα-χρωμα.Εν ονοματι της Δημοκρατιας εκαναν εγκληματα και καποιοι συνεχιζουν.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.