Η μηχανή του χρόνου: Ο κάτω Μύτικας την δεκαετία του '60.


Ο κάτω Μύτικας την δεκαετία του '60. Διακρίνονται τα σπίτια όλα με κεραμίδι και το νοσοκομείο του Μύτικα, σημερινό Κ.Υ. Μύτικα, που ίδρυσαν οι Σουηδοί φίλοι μας μετά τους φονικούς σεισμούς του 1953 που έπληξαν τα Επτάνησα.
Επίσης διακρίνεται καθαρά η υπέροχη παραλία σε όλο το μήκος του οικισμού, με χοντρές άσπρες - κατάλευκες πέτρες (αγούλι), όπου το καλοκαίρι γέμιζε με λουόμενους. Σήμερα εκεί έχει κατασκευαστεί το λιμάνι του Μύτικα και η μαρίνα η σταματημένη από ΣτΕ και η μορφολογία της περιοχής σε τίποτα δεν θυμίζει το παρελθόν.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η αρχική χωροθέτηση του λιμανιού ήταν να γίνει στον Βούλκο λίγο έξω από το χωριό, αλλά το «σκεφτήκαμε καλύτερα» και είπαμε να το κάνουμε στον κάτω Μύτικα, με αποτέλεσμα να καταστρέψουμε την περιοχή και την παραλία, να σπαταλήσουμε πολλαπλάσια χρήματα για την κατασκευή του λιμανιού απ' ότι αν το φτιάχναμε στον Βούλκο, να αποκτήσουμε ολοκληρωμένο λιμάνι Μύτικα μετά από 20 χρόνια μέχρι να αποφασίσουμε προς τα που θα είναι η λιμενολεκάνη και προς τα που ο κυματοθραύστης, με την μπούκα του λιμανιού να είναι από εκεί που συνήθως φυσάει (!!!) μπαίνοντας το κύμα μέσα και να έχουμε και την μόνιμη όχληση μέσα στο χωριό μας.
Κατόπιν πήγαμε και ξεκινήσαμε να φτιάξουμε και μαρίνα στο ίδιο σημείο και ήρθε το ΣτΕ και την έβγαλε παράνομη, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκεί, αυτή η άσχημη κατάσταση που βλέπετε όλοι όταν περνάτε.
Λάθη, λάθη, λάθη.... δυστυχώς.... 
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

1 σχόλιο:

  1. Χωρις λιμανι , δρομους και βιολογικο καθαρισμο !
    δεν προκειται να δουμε αυξηση επισκεπτων και τουρισμο !
    ενεργοι απλοι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.