Η Κανδήλα αποχαιρέτησε χθες έναν από τους τελευταίους λαϊκούς οργανοπαίχτες της. Καλό ταξίδι Τάκη Μακρυγιώργο.Ήταν το βράδυ της Τρίτης 26/7/2016 που η Κανδήλα γλεντούσε. Είχε το μεγάλο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής. Ο Τάκης Μακρυγιώργος είχε έρθει στο χωριό για το καλοκαίρι πριν 4 μέρες κι αφού βγήκε νωρίς μια βόλτα στα καφενεία, γύρισε στο σπίτι του κι έτσι ξαφνικά μετά από λίγο "έφυγε" από κοντά μας σε ηλικία 79 ετών.
Πήγε να συναντήσει εκεί ψηλά τους υπόλοιπους λαϊκούς οργανοπαίχτες της γενιάς του και παιδιά της μουσικομάνας Κανδήλας. Τον Τάκη Καρναβά και τα άλλα δυο αδέλφια του, επίσης κιθαρίστες σαν τον ίδιο, τον Ηλία και Νίκο Μακρυγιώργο. 
Ο Ηλίας, ο Τάκης και ο Νίκος ήταν αυτοδίδακτοι και υπηρέτησαν τη παραδοσιακή μας μουσική σ΄ όλη τους τη ζωή. Στην παρακάτω φωτογραφία τον βλέπουμε με τον Νίκο Μακρυγιώργο, τον μικρότερο απ΄ τους τρεις, να τα πίνουν πριν πολλά χρόνια.


Χθες το μεσημέρι η Κανδήλα τον δέχτηκε στη τελευταία του κατοικία και ήταν πολλοί αυτοί που ήρθαν να τον αποχαιρετήσουν από όλη την γύρω περιοχή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Καλό ταξίδι Τάκη Μακρυγιώργο... Η Κανδήλα, όλο το Ξηρόμερο και όχι μόνο σε αποχαιρετούν...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.