Προς Λιμεναρχείο Λευκάδας: Θα μας πνίξουν ρε παιδιά. Έλεος. Υπάρχει Λιμεναρχείο ή όχι;


Το γνωστό πρόβλημα που δημιουργείται τους καλοκαιρινούς μήνες στο Μύτικα έθιξε στο Facebook η συμπατριώτισσα μας κα Βάσω Παππά. Κατέγραψε με το φωτογραφικό της φακό την κατάσταση που δημιούργησε διερχόμενη θαλαμηγός την Δευτέρα 25.7 το πρωί στον Γαλάτη. Η θαλαμηγός πέρασε με μεγάλη ταχύτητα στο στενό μεταξύ Καλάμου και Μύτικα με αποτέλεσμα τεράστια κύματα σχεδόν να πετάξουν έξω το ιστιοπλοϊκό με τον ανυποψίαστο σκίπερ να μην έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Η μηχανή του έπαθε βλάβη και πήγε και χτύπησε σε αραγμένο σκάφος.
Εμείς επισημαίνουμε για μία άλλη φορά τον κίνδυνο να θρηνήσουμε θύματα από αυτή την κατάσταση. Ανυποψίαστοι λουόμενοι που κάνουν μπάνιο στις παραλίες του χωριού και ιδιαίτερα ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά κινδυνεύουν. Προσωπικά έχουμε ενοχλήσει επανελλημένως το Λιμεναρχείο Λευκάδας γι αυτή την κατάσταση. Πρέπει να γίνονται συστάσεις ώστε τα μεγάλα σκάφη όταν διέρχονται από το στενό Καλάμου - Μύτικα να κόβουν ταχύτητα γιατί υπάρχει παραθαλάσσιος οικισμός και παραλίες λουομένων. Είναι βασικός κανόνας της ναυσιπλοΐας άλλωστε.0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.