Κώστας Τριαντακωνσταντής: Εργολάβος πήρε το 53% των έργων και όλοι οι υπόλοιποι το 47%. «Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, υπάρχουν και όρια. Δυστυχώς τα έχετε ξεπεράσει». Το δικό μας σχόλιο.


ΑΝΟΙΧΤΗ επιστολή στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους. (ΜΕΡΟΣ ΕΚΤΟ).

- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη.
Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, 
- ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
- ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
- ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ασφαλώς ότι το με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 3728 αυτοκίνητο που για τη συντήρηση του και επισκευή του τους τελευταίους είκοσι μήνες της Δημαρχίας του κ Σολδάτου πληρώσαμε οι Δημότες το υπερβολικό ποσό των 14.914,15 !!!!!! ευρώ. Είναι το τζίπ που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε Δήμαρχος. Δαπάνη προκλητική και που δείχνει ασφαλώς μη σεβασμό του δημοτικού χρήματος.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.
Στη συνεδρίαση του ΔΣ στη Κατούνα πρόσφατα έθεσα το θέμα των απευθείας αναθέσεων των καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου το 2016 και παλιότερα. 
- Ρώτησα πως είναι δυνατό οι πρατηριούχοι να μη λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό και ο Δήμος να τους αναθέτει τα καύσιμα και λιπαντικά, στην οποία απευθείας ανάθεση σπεύδουν μετά χαράς.
Στα δύσκολα ο κ. Δήμαρχος δεν μιλά ως οφείλει ή πετά τη μπάλα στην εξέδρα μιλώντας χωρίς αρχή - μέση και τέλος.
Σας είπαν ότι τούτο συμβαίνει γιατί οι πληρωμές στους πρατηριούχους αργούν τέσσερις μήνες, έξι μήνες και μερικές φορές ένα χρόνο. 
Δείτε το παρακάτω ένταλμα πληρωμής. Αναφέρεται στη πληρωμή των καυσίμων μεταφορικού μέσου του ΙΟΥΝΙΟΥ 2016. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό:



Δείτε τη Διαύγεια του Δήμου το τελευταίο καιρό. Θα διαπιστώσετε ότι πληρώνονται σε χρόνο πολύ μικρό.
Για το θέμα του διαγωνισμού των καυσίμων και λιπαντικών των απευθείας αναθέσεων τους θα γράψουμε ΠΟΛΛΑ σε μέλλοντα χρόνο.Παρακαλώ προβληματιστείτε και ψάξτε τα συμβαίνοντα.
Δήμαρχε κ. Αποστολάκη τι λέτε εσείς; Τέσσερις, έξι μήνες ένας χρόνος είναι οι πληρωμές αυτές και οι υπόλοιπες που ειπώθηκε μπροστά σας;Ασφαλώς και όχι. Αφορούν δαπάνες του ΙΟΥΝΙΟΥ του 2016 και πληρώθηκαν την 29-7-2016. ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ κ Δήμαρχε; Υπάρχουν και όρια. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εργολάβος πήρε το 53% των έργων με απευθείας αναθέσεις και όλοι οι υπόλοιποι μαζί οι εργολάβοι το 47%.
Αφορούν δαπάνες ηλεκτροφωτισμού μόνο για τη ΔΕ Ανακτορίου και μόνο το 2015:



ΣΥΝΟΛΟ 68.879,8

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ Γ: 36.493,96 €
ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: 32.385,84 €
ΣΥΝΟΛΟ: 68.879,8 €

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ.


Ο ένας πήρε το 53 τοις εκατό και όλοι οι υπόλοιποι το 47 τοις εκατό. Ο εν λόγω ηλεκτροτεχνίτης ψάξτε να βρείτε πόσα έχει πάρει με απευθείας αναθέσεις από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. 
Αυτή είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πραγματικότητα Δήμαρχε κ. Αποστολάκη. Γιατί να μην γίνει αδιάβλητος διαγωνισμός; Βέβαια αν χρειασθεί θα σταλούν οι δαπάνες αυτές για έλεγχο νομιμότητας. 
Εσείς Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον απολογισμό του οικονομικού έτους 2015 θα τις ψηφίσετε; Πριν πάντως, διαβάστε τη σχετική νομοθεσία, δείτε το συμφέρον των δημοτών, σκεφτείτε το όρκο που δώσατε ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Ψάξτε κατά ενότητα δαπανών το 2015 αλλά και παλιότερα .
Υπάρχουν πολλές δαπάνες στο Δήμο διαχρονικά που χρειάζονται την προσοχή σας και την διερεύνηση τους μηδέ των νομικών παρατυπιών αποκλειομένων.

ΠΡΟΤΑΣΗ:
Η άμεση δημιουργία Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης- Αποχέτευσης- Ηλεκτρισμού- Πρασίνου είναι προς το συμφέρον των δημοτών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 3.
Ακολουθούν δαπάνες που αφορούν τις λεγόμενες πολιτιστικές δαπάνες.Κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος τις περισσότερες φορές. 
Το μόνο σχόλιο μου προς το παρόν. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ήταν επιβεβλημένο να πάνε ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ:


ΣΥΝΟΛΟ: 27.179,02 €

Ακολουθούν δαπάνες για γεύματα:



Ακολουθούν δαπάνες για εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά:



ΣΥΝΟΛΟ: 11.977,68 €

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΥΝΟΛΟ: 2.627,43 €

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΩΝ 

ΣΥΝΟΛΟ: 2.549,99 €

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 4.
Θα κλείσουμε σήμερα με τις δαπάνες που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς και τα γήπεδα ως προς τα χρώματα από 1-9-2014 μέχρι και το 2015.

ΣΥΝΟΛΟ: 3697,85 €

ΣΥΝΟΛΟ: 6.446 €

ΑΝΕΥ σχολίου από μένα. Σχολιάστε εσείς τις δαπάνες αυτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος είναι πραγματικότητα. Η αδιαφανής τακτική των απευθείας αναθέσεων πρέπει να σταματήσει. Οι αδιάβλητοί διαγωνισμοί είναι το συμφέρον των δημοτών. 
Γιατί όμως δεν γίνονται; Με την ολοκλήρωση όλων των δαπανών της διετίας του Δημάρχου κ. Αποστολάκη θα καταδειχθούν οι λόγοι σαφέστερα το γιατί δεν γίνονται.
Πέραν των πολιτικών σκοπεύσεων, πελατειακών σχέσεων, εξαργύρωσης ψήφων, δημιουργίας καινούργιων ψηφοφόρων δυστυχώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ( όχι όλων) ΚΑΙ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.
Τούτο είναι πολιτικά, δεοντολογικά, και ηθικά απαράδεκτο. Μερικές περιπτώσεις χρήζουν και περαιτέρω ελέγχων από τους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.
Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 η συνέχεια. Μερικοί εργολάβοι και προμηθευτές κατάλληλα επιλεγμένοι ,εντός και εκτός Δήμου από 1-9-2014 και μετά, πήραν πολλά μα παρά πολλά χρήματα. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Το δικό μας επώνυμο σχόλιο σαν τρίτοι, χωρίς να γνωρίζουμε τα του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, είναι ότι η τεκμηριωμένη και με στοιχεία κριτική του κ. Τριαντακωνσταντή είναι καταπέλτης. Απορούμε πως κάποιοι παραμένουν στις θέσεις τους και πως κάποιοι δεν παρεμβαίνουν.

1 σχόλιο:

  1. Καλα τα σχολια καλος ο δημιουργικος εγωισμος αλλα...στο
    Τελος ξυριζουν το γαμπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.