Δελτίο τύπου Επιτροπής Αγώνα κατά της εγκατάστασης μονάδας παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Τ.Κ Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
Κατά της εγκατάστασης μονάδας παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στην Τ.Κ Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου.

Τη Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016 αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση ακύρωσης της με αριθμ. Πρωτ. 536/33751/13-4-2016 απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.
Η απόφαση αυτή αφορούσε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο “Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αξιοποίηση βιομάζας ισχύος 1MW, της ατομικής επιχείρησης “ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” στη θέση “Κλημάτια” της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης έκανε δεκτό το σκεπτικό των προσφυγών του Συνδέσμου Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα” του Δήμου Ξηρομέρου, των κυρίων Ιωάννη Ζορμπά και Ιωάννη Χρόνη, καθώς και την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Ξηρομέρου για την άσκηση της προσφυγής. 
Με τον έλεγχο του φακέλου της επένδυσης ανεδείχθησαν τα κενά που υπήρχαν στην μελέτη, οι αοριστίες καθώς και σημαντικοί οικιστικοί - χωροταξικοί παράμετροι που “σκοπίμως” η μελέτη απέκρυψε.
Χαρακτηριστικά η απόφαση ακύρωσης αναφέρει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε κατά παράβαση νόμου, διότι το επίμαχο έργο δεν ανταποκρίνεται στις κατ΄ ελάχιστον απαιτήσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας.
Η ανωτέρω απόφαση έρχεται να δικαιώσει την επίμονη προσπάθεια των τοπικών φορέων των Δ.Δ Χρυσοβίτσας, Προδρόμου και Αγραμπέλων, των Πολιτιστικών Συλλόγων Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου “Τα Κόροντα”, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Χρυσοβίτσας, καθώς και του Προέδρου της Τ.Κ Χρυσοβίτσας κου Ιωάννη Χρόνη, του Προέδρου, του Προέδρου του Τ.Κ Αγραμπέλων κου Δημητρίου Τάγκα και του Αντιπ/δρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου κου Ιωάννη Ζορμπά.
Η απόφαση αυτή δικαιώνει επίσης τις προσπάθειες της επιτροπής αγώνα που στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος, των ιστορικών μνημείων της περιοχής και της υγείας των κατοίκων, έδωσαν τον αθέατο αγώνα για την αποτροπή της εν λόγω επένδυσης και την επαναφορά της σκέψης και των πράξεων στα πλαίσια της λογικής.
Ο αγώνας και οι προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κατέδειξαν την δύναμη της θέλησης για το κοινό όφελος, αφού ενίσχυσε την συλλογική δράση που κινήθηκε μέσα σε πλαίσια διαφάνειας, με λογικά επιχειρήματα και αποφασιστικότητα. 
Οι ηττημένοι της υπόθεσης αυτής, είναι εκείνοι του εντελώς απερίσκεπτα “θέλησαν” να υποβαθμίσουν την σοβαρότητα του προβλήματος αφού με την σιωπή τους μέχρι και την τελευταία στιγμή αγνόησαν τον επίπονο αγώνα των φορέων και των κατοίκων.
“Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ μια ΑΜΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΕΙΛΟΥΣ” και οι φορείς του αγώνα απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν ήταν δειλοί, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τετελεσμένα γεγονότα, αλλά με συνεχείς ενημερώσεις των κατοίκων, με συστηματικές και προσεγμένες κινήσεις κατάφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η ανωτέρω απόφαση πρέπει να γίνει παράδειγμα και στους υπευθύνους τόσο της τοπικής εξουσίας αλλά και της Αποκεντρωμένης, ότι όταν υπογράφουν για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο και τις κοινωνίες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τις “συμβουλεύονται” .
“ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ”
Μια νίκη επιτευχθεί.
Συγχαρητήρια στην τοπική Κοινωνία, η ακυρωτική απόφαση είναι δική της και ο Υπουργός την υπέγραψε, τον οποίο και δημόσια ευχαριστούμε!!!
Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους εκείνους που μας βοήθησαν και ιδιαίτερα τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή, συμπατριώτη μας κο Δημήτρη Στρατούλη.

Επιτροπή Αγώνα

Γραφείο τύπου.

6 σχόλια:

  1. Παιδιά συγχαρητήρια. Όσο για το δελτίο τύπου τι να πω. Τους σφαξατε όλους με το βαμβάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως απλό μέλος της τοπικής κοινωνίας μας !
    Μετά και την ανάγνωση του θέματος που αναφέρεται στην παρούσα ανάρτηση ,
    δέν δύναται η συνείδηση μου , να εμπιστεύεται απόλυτα τις μελλοντικές πολιτικές αποφάσεις της παρούσης νόμιμης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου , για θέματα φυσικού περιβάλλοντος που θα αναφέρονται στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ξηρομέρου.
    και αυτονόητο είναι οτι οι όποιες σχετικές μελλοντικές πολιτικές απόφασεις για θέματα φυσικού περιβάλλοντος , απο την πολιτική μου συνειδησή και ως απλός πολίτης , θα είναι απόλυτα σεβαστές.
    Ευχαριστώ !
    Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου
    Αιτωλοακαρνανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητηρια συγχαρητηρια ..αποτρεψαμε μια επένδυση σε εναν ξεροτοπο που δεν φυτρωνει τιποτα βεβαια πι κυριοι αυτοι ειναι βολεμενοι στις θεσαρες τους στην ΑΘΗΝΑ γιατι να νοιαστουν για την ανεργια στο ξηρομερο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η και καλά επένδυση που ποτέ δε θα γινόταν θα έδινε μια δυο θέσεις εργασίας και κανένα όφελος παρά μόνο μόλυνση. η άδεια μονο τους ενδιεφερε. Να μη μιλα οποιος δεν ξερει. Ναι στις πραγματικες επενδύσεις χωροθετημένες εκεί που πρέπει. Ο Δήμος απών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.