Η «Συμπολιτεία Ξηρομεριτών» για την ακύρωση της επένδυσης της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με βιομάζα της Χρυσοβίτσας.


Η απόφαση του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Σκουρλέτη με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, αποτελεί πρώτα δικαίωση όσων πίστεψαν ότι δεν υπάρχουν τετελεσμένα και αγωνίστηκαν ως το τέλος για την άρση της αδικίας (σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται η δημοτική αρχή καθώς στην αρχή έθαψε στην κυριολεξία το θέμα και αργότερα παρότι σύρθηκε σε «αντίσταση», ήταν προκλητικά απούσα) και ύστερα να επιτρέψετε σε εμάς, στη Συμπολιτεία, να νιώθουμε διπλά ικανοποιημένοι διότι εστιάσαμε ευθύς εξ αρχής τις ενστάσεις μας στον τόπο και όχι στη φύση της επένδυσης. Και ήρθε η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για να μας δικαιώσει.
Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από βιομάζα, ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ως εκ τούτου πρέπει να υποστηρίζεται. Η θέση όμως που θα αναπτυχθούν πρέπει να ορίζεται από το χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου και όταν αυτός από εγκληματική αμέλεια των διοικούντων δεν υπάρχει, τότε ας λαμβάνεται υπ' όψιν ο περιφερειακός σχεδιασμός που στη συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει το Πλατυγιάλι.
Καιρός λοιπόν, έστω κι αν άργησε, να ξεκινήσει ο Δήμος Ξηρομέρου τις διαβουλεύσεις με δημότες, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις ώστε να αποκτήσουμε γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό και τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη.

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.