Μία πραγματική μεταρρύθμιση που δεν κοστίζει τίποτα.


Εκ της Διευθύνσεως.

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των δημοτικών αρχών, πηγαίνοντας σε ένα νέο σύστημα ξεχωριστών ψηφοδελτίων υποψηφίων Δημάρχων και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.
Είναι μία πρόταση που είχε πέσει στο τραπέζι και παλαιότερα, με Υπουργό Εσωτερικών τον κ. Μιχελάκη, αλλά δεν περπάτησε γιατί αντέδρασε ποια άλλη; Μα φυσικά η ΚΕΔΕ.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη αλλαγή, πραγματική μεταρρύθμιση, που δεν στοιχίζει τίποτα και που επιτέλους βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο στο μεγαλύτερο άντρο διαφθοράς στην Ελλάδα που είναι οι Δήμοι.
Είναι μία μεταρρύθμιση που θα σπάσει τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, που είναι επακόλουθο της κατάρτισης των συνδυασμών με συγκολλητική ουσία μόνο το χρήμα. Αγορασμένοι συνδυασμοί, αγορασμένοι υποψήφιοι, αγορασμένοι ψήφοι, εξυπηρετήσεις, αλισβερίσια, ταξίματα και ιδιοτέλεια, αυτά κυριαρχούν σήμερα, προσομιάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις σε τακτικές μαφίας και φυσικά με αυτούς τους όρους του παιχνιδιού επιβιώνουν και αναδεινύονται αυτοί που έχουν την ανάλογη ηθική και κανένα φραγμό από τον αξιακό τους κώδικα να τα κάνουν και να συμμετέχουν σε όλα τα παραπάνω. Εννοείται ότι με αυτούς τους κανόνες καταποντίζονται και ούτε πλησιάζουν οι πραγματικά ανιδιοτελείς και με πραγματική διάθεση προσφοράς ενεργοί δημότες.
Αυτά που σας λέμε σας ακούγονται ξένα και περίεργα; Δεν τα γνωρίζετε; Δεν τα έχετε δείτε να γίνονται; Δεν τα λένε με περίσσιο θράσος κάποιοι κομπάζοντας κιόλας για το κατόρθωμα τους;
Θεωρούμε την συγκεκριμένη μεταρρύθμιση σαν την πρώτη πράξη και πιο σημαντική, της επιχείρησης «καθαρά χέρια» που πρέπει να γίνει στους Δήμους. Είναι επιτακτική ανάγκη να σπάσει αυτό το απόστημα που χρόνια τώρα κατατρώει τους Δήμους εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και υπέρ των ιδιοτελών συμφερόντων κάποιων λίγων.
Η Κυβέρνηση θα δεχτεί λυσσασμένα αντίδραση σε αυτή την πρόθεση της και είμαστε σίγουροι για αυτό. Η αντίδραση θα προέρχεται από όλα αυτούς, που τόσα χρόνια με αυτούς τους κανόνες, έχουν μάθει να παίζουν ουσιαστικά άνευ αντιπάλου και μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο, προς όφελος πρωτίστως δικό τους και δευτερευόντος μίας μεγάλης ομάδας γύρω γύρω που παρασιτεί εις βάρος των Δήμων και των δημοτών.

6 σχόλια:

  1. ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΑΜΑ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ. ΡΕΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΟΥΙΣΚΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρθογραφε τα ειπες ολα και ας εγινες αντιδημοφιλης ως αντιπαθης σε πολλους που εχουν στησει χρονια τωρα μαγαζακι.
    Θα υπαρξει αντιδραση μεγαλη. Ξερεις τι ξεβολεμα ειναι εκει που ειχες μαθει τοσα χρονια να παρασιτεις να πρεπει τωρα να κανεις πραγματικη δουλεια για τον επιουσιο????
    Μεγαλο ξεβολευμα αδερφε μου.
    Τσιπρα καντο τωρα αλλιως θα γινεις και εσυ αλλος ενας αποτυχημενος που κυβερνησε την ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τοπική κοινωνία !
    θα θέτει και θα ιεραρχεί προτεραιότητες της καί ο εκάστοτε δήμαρχος-δημοτικό συμβούλιο , θα εξειδικεύουν κατα την διάρκεια του χρόνου , θα εφαρμόρζουν και θα εποπτεύουν την υλοποίηση των επιμέρους αποφάσεων.
    πολύ δημοκρατικό μέτρο , αρκεί να έχει εφαρμογή απο τις επόμενες δημοτικές εκλογές για το καλό των τοπικών κοινωνιών και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φοβάμαι οτι η κυβέρνηση θα υποκύψει μπροστά στην ΣΙΓΟΥΡΗ αντίδραση της ΚΕΔΕ (π.ΚΕΔΚΕ συνδικαλιστικό όργανο των δημάρχων)όταν μάλιστα στο προσχέδιο βάζει και όρο να μην μπορούν να είναι υποψήφιοι όσοι έχουν δαιτελέσει ως δήμαρχοι δύο πλήρεις θητείες . να ξερετε οτι αυτό το υπό "συζήτηση" νομοσχέδιο προυπήρχε και επί Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ , αλλά τα καλά παιδια της ΚΕΔΚΕ αντέδρασαν και οι τότε κυβερνήσεις έκαναν όπισθεν ολοταχώς...και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ , τότε , δεν το υποστήριξε. για του λόγου το αληθές ανατρέξτε στον τύπο εκείνης της εποχής ( υπουργός Εσωτερικών ήταν ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ και υφυπουργός ο Γρηγοράκος ). προσωπικά , θέλω να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση γιατί θα καθαριστεί " ο κόπρος του Αυγεία" , αλλά έχω επιφυλάξεις γιατί η ΚΕΔΕ πανελλαδικά σημαίνει κράτος εν κράτει....κι ο νοών νοήτω.
    Ν.ΜΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις δεν μπορουμε να ξερουμε τι θα πραξει η κεντρικη εξουσια
    σχετικα με θεματα αυτοδιοικησης.
    Οπως και ειναι παντως οι υγιεις κοινωνικές δυναμεις της τοπικης κοινωνιας μας , επιβαλλεται να ενώσουμε τις αποψεις μας , τις φωνές μας σε διαφορα θέματα που απασχολουν την τοπικη μας κοινωνια ,
    σε μια κοινη γραμμη , σε μια κοινη κατευθυνση, σωστα δημοκρατικα και οργανωμενα για να εχει και ουσιαστικο αποτελεσμα ο αγωνας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΜΑΚΑΡΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.