Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού για δύο έτη. Αύξηση στο τίμημα κατά 23,60% και 29,88% αντίστοιχα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές.


Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού με συμμετέχουσα μόνο μία εταιρεία. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται για τα επόμενα δύο χρόνια έναντι ποσού  388.620,96 € (194.310,48 €/έτος). Η έκπτωση που επετεύχθη προς όφελος του Δήμου Ξηρομέρου ήταν μόνο 2%.
Επίσης για αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν και τα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων, η περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 157.200 € (δείτε εδώ) και η προ περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 149.600 € (δείτε εδώ). Όλα τα ποσά είναι με ΦΠΑ με προ πέρυσι 13%, πέρυσι 23% και φέτος 24%.
Άρα είχαμε μία αύξηση του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, της τάξης του 23,60% και σε σχέση με την προ προηγούμενη χρονιά, της τάξης του 29,88%. Αρκετά μεγάλη αύξηση κατά την γνώμη μας.
Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι ότι σε άλλο ένα μεγάλο θέμα, όπως αυτό της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, ο Δήμος Ξηρομέρου φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα. Πληρώνουμε τεράστια ποσά για την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών μας και δεν προχωράμε, έστω και σιγά σιγά σε μία λογική ανακύκλωσης και συνολικής διαχείρισης των σκουπιδιών μας με ίδια μέσα. Άλλοι Δήμοι βγάζουν χρήματα από την ένταξη τους σε προγράμματα ανακύκλωσης και εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά. Στην Αλυζία και στις Φυτείες η αποκομιδή γίνεται με ίδια μέσα.
Αυτή η άποψη δεν είναι μόνο δική μας. Την ίδια άποψη της αποκομιδής των σκουπιδιών με ίδια μέσα διατύπωνε και ο κ. Δήμαρχος, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και υπάρχει καταγεγραμμένη σε επίσημο έγγραφο, όταν για μία ακόμη φορά αποφασιζόταν η ανάθεση αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού σε ιδιώτη.
Το έχει μάλιστα και μέσα στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του και την ανακύκλωση και την αποκομιδή με ίδια μέσα (δείτε εδώ), αλλά μάλλον το έχει ξεχάσει. Έχει περάσει και κάμποσος καιρός από τότε είναι η αλήθεια, ήταν και προεκλογικές θέσεις και ''δεσμεύσεις'', που ως γνωστό στην χώρα μας έχουν καταντήσει το μεγάλο ανέκδοτο, που έχει ρίξει την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού στα τάρταρα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της κατακύρωσης του διαγωνισμού.

2 σχόλια:

  1. Οσο για το προεκλογικο προγραμμα ?
    Τα γραπτα μενουν για να ξεχωριζουν οι ελαχιστοι οπαδοι που απεμειναν , την αληθεια απο το ψεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπως στα φρούτα ,
    διαλέγουμε το καλύτερο και πετάμε στα σκουπίδια τις φλούδες και ότι σάπιο υπάρχει ,
    το ίδιο ακριβώς θα πρέπει να κάνουμε και σε όλα τα θέματα.
    δέν " τρώμε " εύκολα ότι μας δίνουν να φάμε οι διάφοροι πολιτικοί ή ότι ακούμε και βλέπουμε σε τηλεοράσεις και διάφορα blogs.
    τα διαβάζουμε αλλά προσέχουμε διότι δέν γνωρίζουμε επακριβώς το βαθύτερο κίνητρο της κάθε είδησης.
    προσέχουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.