Παναγιώτης Στάικος: Αμερική, μια χώρα μαγική και συνάμα τραγική.!!!!


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Για εμένα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν καθόλου έκπληξη, αφού οι πολίτες είχαν να επιλέξουν μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης. Το ανέμενα.!!! Από την μια ένας αδίστακτος αμόρφωτος απατεώνας, ο οποίος αν και χρεοκόπησε, βρήκε τον τρόπο, όχι μόνο να πατήσει ξανά στα πόδια του, αλλά και να πατήσει στα πόδια του την Αμερική και ίσως και ολόκληρο τον κόσμο. Η πλήρης ενσάρκωση του Αμερικανικού Ονείρου, το οποίο τελικά δεν δίνει την δυνατότητα μόνο στους άριστους και τους ικανότατους να έχουν επαγγελματική και οικονομική ανέλιξη χωρίς σταματημό, αλλά και στον κάθε αδίστακτο απατεώνα - τυχοδιώκτη να βρεθεί τελικά στην κορυφή των κορυφών.!!!
Και από την άλλη μια αδίστακτη, με λαμπρές σπουδές, διαβολογυναίκα, η οποία είναι έτοιμη να πουλήσει και την ψυχή της στον Διάβολο προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της, χωρίς ίχνος από ηθικές αναστολές, φιλότιμο και αξιοπρέπεια, την οποία κάποιοι αποκαλούν Σκύλα.
Και στην μέση ένας λαός πολύ αμόρφωτος, που το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να τρώει αναισθήτως fast food και να βλέπει Television, αυτόν που κάποιοι με πολύ περιφρόνηση αποκαλούν Pigs (Γουρούνια). Δεν μιλάμε για κάποιους ξεχωριστούς επιστήμονες ή ερευνητές κάποιων πολύ σπουδαίων Πανεπιστημίων ή κάποιους πολύ λιγοστούς ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης. Αυτοί είναι η μειοψηφία.
Αυτό πιστεύουν οι μορφωμένοι άνθρωποι της Ευρώπης, αλλά και της Αμερικής και το ίδιο αποκόμισα και εγώ τις λίγες φορές που την επισκέφτηκα.
Η επιλογή αυτού του λαού δεν νομίζω όμως, ότι είναι αναιτιολόγητη, αφού αισθάνθηκαν πως τα Golden Boys των οικονομικών κολοσσών και Πανεπιστημίων, αθλητισμού, μουσικής, θεάματος, δεν έδιναν γι’ αυτούς μια δεκάρα εάν ζουν ή πεθαίνουν, αισθανόμενοι ότι τους βλέπουν σαν Pigs (Γουρούνια) και γαλουχημένοι με το όραμα του τυχοδιωκτισμού ψήφισαν Donald Trump.
Και εκείνοι οι «Δημοκρατικοί» δεν βρήκαν έναν νέο άνθρωπο, ένα αστέρι, από τα πολλά που έχει η Αμερική.
Και έτσι: President of the USA is Donald Trump.!!!!
Αν με ανησυχεί κάτι, είναι ότι θα αποσύρει την υπογραφή των USA από το πρωτόκολλο για την κλιματική αλλαγή και αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ανθρωπότητα, όλες τις άλλες μπούρδες θα τις πάρει πίσω.!!!!



Αστακός 9/11/2016

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάικος

16 σχόλια:

  1. Tουλαχιστον οι αμορφωτοι Αμερικανοι ψηφισαν εναν επιτυχημενο επιχειρηματια και οχι εναν αεργο καταληψια οπως εμεις.Τα υπολοιπα,για το τι θα κανει και για το αν η προεδρια του θα ειναι καλητερη απο του Ομπαμα που αιματοκυλισε τον μισο πλανητη θα το δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Αλέξη
      τον καμαρώνει όλος ο πλανήτης γή και αφροδίτη
      για τον πολιτικό του πολιτισμό

      Διαγραφή
    2. Η ελπίδα έρχεται με τον Αλέξη
      με το χάραμα πρίν φέξει

      Διαγραφή
  2. Κυριε Σταικε ο Τραμπ δεν ειναι αμορφωτος οπως λετε .Εχει μπατσελορ στα οικονομικα απο το πανεπιστημιο της Πενσυλβανια.Οχι οτι αυτο λεει κατι, απλα για την αποκαταταση της αληθειας. Τωρα γιατι ειναι απατεωνας δεν ξερω ,μαλλον εσεις θα γνωριζετε κατι παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν νομίζουμε οτι πολιτική είναι
    μόνο οικονομία-δείκτες και αριθμοί κάνουμε μέγα λάθος.
    πολιτική είναι πολιτισμός-κοινωνική δικαιοσύνη
    σεβασμός στην διαφορετική και αντίθεση άποψη.
    Είναι αντίληψη και στάση ζωής μέσα στον χαοτικό κόσμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ 10:16 μ.μ
    Εγώ είπα ότι ειναι αμορφωτος , όχι αγράμματος.άλλο αμόρφωτος , άλλο αγράματος .Με το να εχει μπατσελορ στα οικονομικα απο το πανεπιστημιο της Πενσυλβανια , δεν είναι και καμιά λαμπρή σπουδή .
    Αυτό το μπάτσελορ στα φημισμένα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ , το έχουν για να σκουπίζονται μετά την αφόδευση .!!!
    Για εμένα δεν είναι απλά αμόρφωτος και άξεστος, αλλά ένα Αμερικάνικο σουπίδι.!!!
    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Σταικε,αμορφωτος ειναι ,βαση του λεξικου Μπαμπινιωτη ,ο ανεκπαιδευτος και αγραμματος αυτος που δεν γνωριζει γραφη και αναγνωση.Ο Τραμπ δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο αφου κατεχει πανεπιστημιακο τιτλο.Επειδη δεν σας αρεσει ο Τραμπ λετε το πτυχιο του χαρτι υγειας,δικαιωμα σας.Το απατεωνας δεν το δικαιολογησατε.Ο Τραμπ εξελεγει κυριος απο την μεσαια ταξη εναντια στην δικτατορια της πολιτικης ορθοτητας και των Μ.Μ.Ε.Εναντια στην παγκοσμιοποιηση και στους χαρτογιακαδες.τΤο ζητουμεννο ειναι αν θα τηρησει τα λεγομενα του.

      Διαγραφή
    2. 7 : 45
      Οι έννοιες αυτές ,
      εγγράμματος και μή , μορφωμένος και μή
      είναι έννοιες σχετικές και δέν είναι απόλυτες.

      Διαγραφή
    3. Οταν ειναι εκτος εισαγωγικων η λεξη ,η εννοια της ειναι συγκεκριμενη.

      Διαγραφή
    4. Αλλοι γνωρίζουν περισσότερα και άλλοι γνωρίζουν λιγότερα.
      κανένας μας όμως δέν έχει την απόλυτη γνώση ή μόρφωση.

      Διαγραφή
    5. Η λεξεις,στο γραπτο λογο,οταν χρησιμοποιουνται χωρις να ειναι μεσα σε εισαγωγικα εχουν συγκεκριμενο νοημα.

      Διαγραφή
    6. 6 :17
      Μόρφωση
      πες μας εάν ξέρεις τι είναι μόρφωση στον κάθε άνθρωπο
      συγκεκριμένα και χωρίς εισαγωγικά.

      Διαγραφή
    7. Κυριολεκτικα η λεξη σημαινει εκπαιδευση,αλλα πολλη κουβεντα για το τιποτα. Να εισαι καλα πατριωτη.

      Διαγραφή
  5. Η Τελευταια παραγραφος του κειμενου ειναι ΤΟ ΘΕΜΑ.
    Οσον αφορα τον Αλεξη φιλοι σχολιαστες λενε...
    ΨΕΜΑ ΚΑΘΕ ΛΕΞΗ
    ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αμερικη αγοραζε δικαιωματα ρυπανσης απο μη βιομηχανικες χωρες και ουσιαστικα παρεκαμπτε το πρωτοκολλο,ενω τυπικα το ειχε υπογραψει.Το 2012 ο Καναδας αποσυρθηκε απο το πρωτοκολλο ενω οι Η.Π.Α ΔΕΝ το επικυρωσαν και δεν το τηρουν.Φιλε ψαξτο στο διαδικτιο θα τοο βρεις ευκολα

      Διαγραφή
    2. Συνεχιζοντας.Το 2015 στο Παρισι, τελικα ξαναυπογραψαν το πρωτοκολλο και.... απλα επεστρεψαν στο καθεστος εξαγορας ρυπογονων αεριων απο τριτες χωρες.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.