Έδωσε άδεια το Δημοτικό Συμβούλιο για την εμποροπανήγυρη του Κουβαρά. Ένα σύντομο ιστορικό του θέματος που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.


Μεγάλο θέμα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την διεξαγωγή της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης στο Κουβαρά. Θυμίζουμε ότι τόσο το 2014 όσο και το 2015 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις δύο σχετικές αποφάσεις του Δήμου Ξηρομέρου που ενέκριναν την διεξαγωγή της αντί τιμήματος 40.000 € και 30.000 € αντίστοιχα (δείτε εδώ και εδώ). Βέβαια η εμποροπανήγυρη πραγματοποιήθηκε κανονικά τόσο το 2014 όσο και το 2015.
Φέτος ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, εγκαίρως με έγγραφο του προς τον Πρόεδρο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, ζητά να μην πάρει απόφαση για την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στο Κουβαρά, μιας και θεωρεί την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη παράνομη και καταχρηστική και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια αν συμβεί κάτι τέτοιο (μηνύσεις και αγωγές).
Επίσης ο Δήμαρχος Αγρινίου με δική του επιστολή προς τον κ. Γαλούνη ζητά τη μη χρήση του ονόματος «Παζάρι Αγρινίου» ή «Αγρινιώτικο παζάρι» ή σε οποιαδήποτε άλλη ονομασία που θα περιέχει το όνομα του Αγρινίου για την εμποροπανήγυρη, καλώντας τον Δήμο Ξηρομέρου να μην λάβει καμία σχετική απόφαση.
Χτες Παρασκευή 4.11 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου, πάρθηκε απόφαση για να δοθεί τελικά άδεια διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης στο Κουβαρά. 
Για να δούμε τελικά ποια θα είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος. Πάντως εμείς στην εξίσωση του προβλήματος, χωρίς να αγνοούμε τις αιτιάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, θα βάλουμε και μία άλλη παράμετρο. Αυτή του απλού κόσμου που κατά χιλιάδες συρρέει και στηρίζει εμπράκτως την συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη, γιατί εκεί βρίσκει κάποια προϊόντα σε πολύ φτηνές λαϊκές τιμές, κάτι που ανακουφίζει αισθητά τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ο οποίος έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια των μνημονίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.