Η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού....


Επειδή μετά την απόφαση σύναψης του δανείου 1.300.000 € από το Δήμο Ξηρομέρου, κάποια πράγματα όσον αφορά την οικονομική διαχείριση πρέπει να μπουν σε άλλη βάση και να αλλάξουν, καλό θα είναι πρακτικές και ενέργειες που προκαλούν τους σκεπτόμενους δημότες να εκλείψουν.
Μέχρι το ποσό των 5.000 € απ' ευθείας ανάθεση σε δημοτικό σύμβουλο επιτρέπεται και είναι νόμιμη. Υπάρχει όμως και ο άγραφος νόμος που λέει καλό είναι να αποφεύγονται αυτές οι πρακτικές για να υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία.
Προσοχή λοιπόν για προκλητική απ' ευθείας ανάθεση σε αιρετό της συμπολίτευσης με ημερομηνία ανάθεσης την προτελευταία ημέρα του έτους, δηλαδή 30.12.2016 και έκδοση εντάλματος πληρωμής την ίδια ημέρα, που το λιγότερο προκαλεί.

3 σχόλια:

 1. το ηθικο είναι απολυτο , το νομιμο ειναι σχετικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν κάποτε αλλάξει ο νόμος και το ανωτατο ,
  νόμιμο οριο απο 5.000 ευρω κατέβει στο νόμιμο όριο των 2.500 ευρω ,
  -θα θεωρείται τότε το νόμιμο 5.000 ευρω , ηθικό ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ήταν η τελευταία πράξη του δημοτικου θίασου ?
  για την Συγκράτηση ... των δαπανών
  του δεκάξι και είναι τώρα όλα εντάξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.