Ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Η δική μας γνώμη...


Ψηφίστηκε την Τρίτη 31.1.2017 το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου (δείτε το εδώ), το οποίο συζητήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα, χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση - ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου.
Μελετώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα εντοπίζουμε τα εξής:
 • Το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 περιέχει συνολικά είκοσι οχτώ εγγραφές ύψους 217.964,40 €, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016 περιείχε συνολικά είκοσι εννιά εγγραφές ύψους 223.110 €.
 • Για τον Μύτικα και το λιμάνι του οι εγγραφές στο φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα είναι εννιά, ύψους 44.040 € (αν από την εγγραφή 2 θεωρήσουμε ότι 5.000 € είναι για το λιμάνι Μύτικα), ενώ στο περυσινό ήταν εφτά ύψους 23.135 €. Συνεπώς υπάρχει σημαντική αύξηση.
 • Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά 5.000 € για καθαρισμό λιμανιού Μύτικα, όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές (9.235 € σε εργολάβο). Μία εγγραφή της οποίας την ποιότητα την γνωρίζουμε πολύ καλά. Τον προηγούμενο χρόνο Μυτικιώτης με 2 μεροκάματα καθάρισε το λιμάνι (πριν το Πάσχα), τον προ προηγούμενο χρόνο δεν ξέρουμε. Ήταν αόρατος ο καθαριστής. Ελπίζουμε να μην δούμε πάλι τα ίδια και φυσικά να μην το αναθέσουν απ' ευθείας, ενώ θα έχουμε 22 εργαζόμενους με οκτάμηνα στη καθαριότητα. Αυτό θα αποτελεί πρόκληση.
 • Η συνηθισμένη εγγραφή 2.480 € για το Beach Voley του Μύτικα (πολλά μας φαίνονται), που κάθε χρόνο μπαίνει αλλά ποτέ δεν εκτελείται.
 • Τα συνηθισμένα 4.000 € για την συντήρηση και επισκευή των φώτων του λιμανιού του Μύτικα τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν τα 9.520 € που έχουν πέσει τα δύο προηγούμενα χρόνια στην επισκευή των 17 φωτιστικών που υπάρχουν. Άλλη μία εγγραφή της οποίας την ποιότητα την γνωρίζουμε πολύ καλά. Αν πάτε στο λιμάνι και δείτε και μιλήσετε με τους χρήστες του λιμανιού θα σας πληροφορήσουν τι συμβαίνει και αν γίνεται επισκευή των φώτων τόσα χρόνια (στο βουλιαγμένο λιμάνι πάνω από 2 χρόνια δεν ανάβουν φώτα ασφαλείας). Άντε άλλα 4.000 € φέτος στα 17 χρυσά φώτα του λιμανιού του Μύτικα. Α ξεχάσαμε. Υπάρχει φέτος και μία εγγραφή 19.800 € για προμήθεια φωτιστικών λιμένων Αστακού και Μύτικα. Και άλλα λεφτά για αλλαγή αυτή τη φορά λοιπόν.
 • Πάλι τα 4.000 € για καθαρισμό των παραλιών του Μύτικα. Τους «είδαμε» τους περυσινούς καθαρισμούς των παραλιών του Μύτικα και θα τους «δούμε» και φέτος απ' ότι φαίνεται. Ελπίζουμε να μην το αναθέσουν απ' ευθείας, ενώ θα έχουμε 22 εργαζόμενους με οκτάμηνα στη καθαριότητα. Αυτό θα αποτελεί πρόκληση.
 • Και τελευταία εγγραφή 12.400 € για καθορισμό χερσαίας ζώνης λιμένα Μύτικα. Πέρυσι το συγκεκριμένο σημαντικό έργο, στο πρώτο απορριφθέν Τεχνικό Πρόγραμμα δεν είχε μπει και με πρόταση δική μας μετέπειτα μπήκε με 4.500 €. Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για το λιμάνι του Μύτικα ώστε κατόπιν ο Δήμος να έχει την δυνατότητα να παρέμβει και να επιβάλει την ευταξία και κανόνες λειτουργίας στο λιμάνι. Δυστυχώς ο κ. Γαλούνης στην αρχή δεν το έβαλε, κατόπιν παρεμβάσεως μας το έβαλε, αλλά φυσικά δεν το υλοποίησε έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Μέχρι και οι επαγγελματίες του έστειλαν πρόσφατα επιστολή, αλλά από απάντηση δεν πήραν τίποτα. Η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και θα καταφέρουμε και αυτό το Καλοκαίρι να μην έχουμε καθορισμένη χερσαία ζώνη στο λιμάνι του Μύτικα. Η αδιαφορία και η ανικανότητα σε όλο της το μεγαλείο. Φέτος εγγράφεται και πάλι με πολύ μεγαλύτερο ποσό. Να δούμε....
Μία γενική παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε και δεν θα προχωρήσουμε ούτε σε προτάσεις ούτε σε τίποτα γιατί δεν έχει κανένα νόημα, είναι ότι τελικά: Ουδεμία αυτοκριτική, ουδεμία παραδοχή των λαθών, συνεχίζουμε την ίδια πορεία προς το γκρεμό. Κρίμα...., γιατί το Λιμενικό Ταμείο που ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη η δημιουργία του στο Δήμο μας, αντί να λειτουργήσει σαν ένας μοχλός ανάπτυξης των δύο λιμανιών που διαθέτουμε σαν Δήμος, έχει μετατραπεί σε ένα καλοκουρδισμένο μηχανισμό απ' ευθείας αναθέσεων αμφίβολης ποιότητας.

6 σχόλια:

 1. Μέσα στο καντάντημα και χάλι
  Εχουμε "κερδίσει" κάτι :
  καταλάβαμε-κατανοήσαμε γιατί η Ελλάδα έφτασε εκεί που έφτασε.
  κάτι είναι κι' αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καθορισμος χερσαιας ζωνης... ΤΩΡΑ......ΧΘΕΣ....
  Αρκετα με τα παραμυθια....αλλο ενα καλοκαιρι... ζουγκλα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το λιμανι το 2016 το πασχα καθαριστηκε πολυ σωστα απο παιδι που κατοικει μυτικα μεσα σε δυο μερες με παρουσια της προεδρου του μυτικα. τα 4 χιλιαρικα πλας προς τι??????? ποιος υπεγραψε οτι εγινε η συγκεκριμενη εργασια απο τον εργολαβο ωστε να εκδοθει και το ενταλμα πληρωμης????? κανενας τοπικος υπαρχει να απαντησει?????? 4 χιλιαρικα ενας καθαρισμος????? οχι γιατι καποιοι κανουν και μαθηματα οικονομιας και πουλανε και θεωριες οτι δεν υπαρχουν χρηματα και τετοια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σχετικά με το μεγάλο θέμα του χρέους και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτού , θα ήθελα ξανά να πώ αυτό το οποίο ακλόνητα θεωρώ και πιστεύω :
  -Οτι η δημοτική αρχή θα μπορούσε το θέμα του χρέους να το είχε αντιμετωπίσει έγκαιρα και ευκολότερα - τότε το χρέος ήταν κατά πολύ-πολύ λιγότερο και σε σχέση με το σημερινό ύψος - όταν ανέλαβε καθήκοντα την 1/9/2014.
  Αλλά ακόμα και τώρα δυόμιση χρόνια μετά βρίσκεται σε λάθος δρόμο και τρόπο αντιμετώπισης του όλου θέματος.
  Ευχαριστώ !
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οσον αφορά την πρόσφατη πολιτική απόφαση που εστάλη απο τον δήμο μας και επίσημα σε όλους τους συνδημότες μας που τυχαίνει να έχουν εκπρόθεσμες οφειλές παρελθόντος χρόνου στον δήμο μας και για διάφορους υποκειμενικούς και άλλους αλλά αντικειμενικά σεβαστούς λόγους ,
  το αυτονόητο και λογικό ερώτημα που τίθεται απο τον κάθε σεβαστό συνδημότη μας είναι και χρήζει απάντησης απο την δημοτική αρχή :
  -Γιατί η εν λόγω πολιτική απόφαση δέν εστάλη στους συνδημότες μας την πρώτη χρονική περίοδο μετά την 1/9/2014 όπου και ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα δημοτική αρχή.
  και όσο δε για το ερώτημα γιατί αυτό δέν το έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή , ας απαντήσει η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΑΣ ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ .[ΟΤΑΝ ΨΗΦΗΖΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΛΕΝΤΑΓΑΝ.]

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.