Η μηχανή του χρόνου: Ο Μύτικας, οι άνθρωποι του και η θάλασσα.


Μύτικας την δεκαετία του '60, μπροστά στην μεγάλη ιστορική σκαλωσιά, εκεί που σήμερα έχει τοποθετηθεί πλωτή προβλήτα, στον πάνω Μύτικα μπροστά από το μαγαζί της Σταθούλας του Καρναβά.
Σε ένα χωριό που η θάλασσα κυριολεκτικά το αγκαλιάζει από παντού, αναπόφευκτα οι κάτοικοι του ανάπτυξαν πολλές ασχολίες που είχαν σχέση με αυτή.
Δυστυχώς δεν αναγνωρίζουμε κανέναν από τους εικονιζόμενους και η βοήθεια κάποιων παλαιότερων είναι απαραίτητη. Προσέξτε τις βάρκες πίσω που φέρουν πανί, κάτι το οποίο το προλάβαμε και εμείς.
Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Σιδερωμένο (Νάκος) για την παραχώρηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας όπως και πάρα πολλών άλλων. Ένας πραγματικός θησαυρός αναμνήσεων, που έχουμε σκοπό να σας παρουσιάσουμε σταδιακά.

3 σχόλια:

 1. Προσεχω και κάτι αλλο στη φωτογραφία. Η βάρκα δεν έχει κανένα αναγνωριστικό στοιχείο. ΛΛ, ΛΜ , αριθμό κλπ. Ισωμα. Άλλες εποχές. Ακόμα εκεί είμαστε. Καλύτερα χειρότερα ποιος ξέρει. Τώρα πού θα το ξαναζησουμε θα δείξει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΠΟΧΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΠΛΑΝΩΝ ΜΑΣ
   ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΝΕΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ
   ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ

   Διαγραφή
 2. Ακινδυνη????????? Δε θα το έλεγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.