Τελικά ο νόμος Κατρούγκαλου με τις νέες εισφορές στον ΕΦΚΑ θα φέρει περισσότερα χρήματα στα Ασφαλιστικά Ταμεία;


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Η απάντηση η δικιά μου, αλλά και των περισσότερων Οικονομολόγων, Ελλήνων και ξένων είναι όχι.
Και λένε όχι απλά δεν θα αυξήσει τα έσοδα στα ταμεία, αλλά θα τα βουλιάζει στην κυριολεξία, αφού ο νόμος αυτός σκοτώνει υγιείς επιχειρήσεις, οι οποίες θα αναγκαστούν να κάνουν απολύσεις, από τις οποίες θα χάσουν χρήματα τα ταμεία, δεν θα υπάρξει ανάπτυξη, για να υπάρξει αύξηση του ΑΕΠ, που είναι το ζητούμενο και έτσι η Χώρα θα βυθίζεται συνεχώς στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της υπανάπτυξης και της φτωχοποίησης όλο και περισσότερων ανθρώπων.
Εγώ εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος και όσοι Οικονομολόγοι συμφωνούν με αυτήν την άποψη, γιατί αυτό θα είναι για το καλό της Χώρας, πράγμα που θα δημιουργήσει όφελος και σε εμένα.
Εάν όμως οι κύριοι Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος, Σταθάκης και Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΦΥΤΕΙΩΝ, οι οποίοι είναι ένθερμοι υποστηριχτές του νόμου Κατρούγκαλου, με τον οποίο το σύνολο της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία ξεπερνά το 83% κάνουν λάθος και τα έσοδα αντί να μειωθούν θα αυξηθούν, αυτό θα σημαίνει πως σε πολύ λίγες ημέρες, θα αναγκαστούν προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα στα ταμεία, να μειώσουν τις συντάξεις, ακόμη και σε ανθρώπους που παίρνουν 500 ή 600 ευρώ τον μήνα, ή διαφορετικά να αυξήσουν την φορολογία σε ανθρώπους με 5.000 ή 6.000 ή 10.000 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο, πράγμα το οποίο ισοδυναμεί πάλι με μείωση των συντάξεων τους, αφού έτσι θα τους έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα.
Τα άλλα επιχειρήματα περί Κορκίδιδων κλπ, ασφαλώς μόνο για λαϊκίστικη κατανάλωση είναι και δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική, αφού το πραγματικό ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, για να μπορούν να πληρώνουν τις συντάξεις και να μην αναγκαστούν να τις κόψουν ή ακόμη χειρότερα να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών.
Εάν λοιπόν σε λίγες ημέρες φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή προς ψήφιση μέτρα μείωσης συντάξεων ή αύξησης του αφορολόγητου σε αυτές τις ομάδες, θα παραδεχθείτε φίλοι από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΦΥΤΕΙΩΝ, ότι ο νόμος και ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί απέτυχαν;
Θα ζητήσετε να απολογηθούν ή να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι ή όχι;
Φαντάζομαι να συμφωνείτε, ότι έτσι θα πρέπει να γίνεται ο πολιτικός διάλογος και η πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς ύβρεις και προσωπικές αναφορές, με το τι μάρκα παπούτσια ή ρούχα φοράει ο καθένας, τις ιδιαιτερότητες ή τι σεξουαλικό προσανατολισμό έχει ο καθένας ή κάθε τι προσωπικό.
Και επειδή σε μια ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΦΥΤΕΙΩΝ, αφέθηκε ένα υπονοούμενο, το οποίο δε θα έκανε ούτε ένας μέτριος μαθητής της τρίτης Δημοτικού Σχολείου, ο οποίος θα είχε διαβάσει με προσοχή τα κείμενα, αφού όταν η Εισφορά Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Γερμανοτσολιά του Σαμαρά, όπως τον λέγατε κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μέχρι 4% του δηλωθέντος ακαθάριστου εισοδήματος και εγώ έγραψα πως είχα πληρώσει τότε 4.300 ευρώ, είναι ξεκάθαρο και το ακριβές ποσόν της φορολογικής δήλωσης μου.
Αυτοί που εξετάζουν τον δείκτη νοημοσύνης λένε, πως όποιος ενήλικας αδυνατεί να κάνει αυτή την αναγωγή και ρωτάει γι αυτό, είναι άτομο μειωμένης νοημοσύνης.
Εγώ δεν πιστεύω, ότι είστε τόσο μειωμένης νοημοσύνης και δεν καταλάβατε. Αλλά η λαϊκίστικη νοοτροπία που σας έχει γίνει βίωμα και σας τυφλώνει, σας οδηγεί σε τέτοιες γκάφες.
Σας προκαλώ λοιπόν, επειδή εγώ έχω ονοματεπώνυμο, δεν έχετε παρά να κάνετε, όπως έκανε και κάποιος άλλος, όταν είχα κάνει μια ανάρτηση για τον φίλο σας τον Λαζόπουλο και μου είπε: Κύριε Στάικο μήπως μπορούμε, να έχουμε την φορολογική σας δήλωση και εγώ ανταποκρίθηκα αμέσως.
Ζητήστε μου με το Επώνυμο μου φίλοι της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΤΑΚΟΥ - ΦΥΤΕΙΩΝ και δεν θα έχετε μόνο μία αλλά και δυο και τρεις και όσες φορολογικές μου δηλώσεις θέλετε και το Ε9 εμένα και της γυναίκας μου και θα σας ικανοποιήσω πλήρως το ενδιαφέρον. Μόνο που θα είστε πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά εκτιθέμενοι, εάν δεν φροντίσετε να βρείτε και να παρουσιάσετε στα Blogs και τις δηλώσεις των κυρίων Κατρούγκαλου, Τσακαλώτου, Σταθάκη (ο οποίος είχε ξεχάσει να δηλώσει 1,8 εκατομμύρια ευρώ), Κουρουμπλή και Βαρεμένου, για να μπορεί να συγκρίνει ο κόσμος και αν πρέπει να με φτύσει για τα καλά.
Μόνο που τότε θα πρέπει να γνωρίζετε, πως θα σας τεθούν αρκετά ερωτήματα, στα οποία θα είστε υποχρεωμένοι, να απαντήσετε.
Καταλάβετε λοιπόν πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η δικιά μου η φορολογική δήλωση, η οποία άκουσον - άκουσον με κατέτασσε με τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών του 2015, στο 0,3% των πιο πλούσιων Ελλήνων.
Εδώ πραγματικά γελάνε (αφού μετά από 40 χρόνια σκληρής δουλειάς μαζί με την γυναίκα μου, δεν καταφέραμε να αφήσουμε στα εγγόνια μας πέραν του πατρικού σπιτιού της γυναίκας μου και των πατρικών μου κτημάτων ούτε ένα καλύβι).
Καταλάβετε λοιπόν, πως οι μεγαλογιατροί δεν πλήρωναν στο παρελθόν φόρους, αλλά ούτε και σήμερα με τον Κατρούγκαλο. Κάνουν κάτι εταιρείες, που στο τέλος βγαίνουν και ζημιογόνες και δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ και ας κολυμπάνε στα πλούτη.
Κάτι λίγα κορόιδα σαν τον Στάικο, που δεν έχουν εταιρίες πληρώνουν φόρους και μάλιστα δυσβάστακτους και τα ακούνε και από πάνω. Αν είχα και εγώ καμιά εταιρία, δεν θα πλήρωνα ούτε ευρώ.
Το σημαντικότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας της Χώρας και έχει αρκετές παραμέτρους, η κυριότερη των οποίων όπως συμφωνούν οι πιο έγκριτοι Οικονομολόγοι, είναι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, οι οποίοι ήταν υψηλοί και επί Σαμαρά και είχε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό, αλλά σήμερα που στον φόρο εισοδήματος ενσωματώνεται και η ασφαλιστική εισφορά και φθάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου να ξεπερνά και το 83%, αποτελειώνει την Οικονομία και την Χώρα.
Χωρίς μείωση φορολογικών συντελεστών ανάπτυξη και Χώρα μας τελείωσαν.
Εγώ πάντως φίλοι γι’ αυτό έκλεισα το Ιατρείο της Κατοχής.
Άλλη φοροδοτική ικανότητα απέναντι στην Πατρίδα δεν έχω.!!!
Έστω και με ένα ευρώ πάρα πάνω, τα μάζεψα και έφυγα για την Γαλλία, όπως και τα παιδιά μου .!!!!

Υ.Γ.: Σύντροφοι κρατήστε πάντως λίγο μέλι, γιατί αν γίνει η ψήφιση της αύξησης του αφορολόγητου από τα 5 ή 6 ή 10.000 ευρώ τον χρόνο ή γίνει μείωση σε συντάξεις των 500 ή 600 ευρώ τον μήνα, έχουν να καούν πολλοί Γιάννηδες (ο σοφός λαός μας λέει: Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι!!!) 


Αστακός 27/2/2017


Ευχαριστώ για την φιλοξενία 






Παναγιώτης Στάικος

10 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΙΚΑΙΟ Ή ΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ,
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην μπερδεύεις την κοινωνία με το Κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γνωστό σε όλους ότι η κυβέρνηση Σύριζα παρέλαβε «καμένη γη» και προσπαθεί αυτά τα δύο χρόνια που κυβερνά, «με θυσίες του ελληνικού λαού», να τη ξανα ζωντανέψει! Να βγάλει δηλαδή τη χώρα από τα μνημόνια αι την επιτροπεία (…) και να δώσει Ελπίδα και Όραμα στον ελληνικό λαό.
    Γνωρίζω, ως ψηφοφόρος του Σύριζα και όχι οργανικά ενταγμένος, ότι το εγχείρημα της αριστεράς, να διαχειριστεί το σάπιο κράτος που δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια η Ν. Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είναι παρακινδυνευμένο.
    Γνωρίζω ότι θα γίνουν κι άλλες περικοπές στις συντάξεις, στους μισθούς και στο αφορολόγητο, (…) (έχουν γίνει μέχρι τώρα πάρα πολλές, χωρίς να αντιδράσουν οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι οικονομολόγοι!!!!!!!!!) και ότι θα έρθουν κι άλλα μέτρα, αφού το χρέος-τα δανεικά που μας φέσωσαν οι πασοκονεοδημοκράτες είναι πάρα πολλά δις!!!!!
    Άλλωστε αυτό θέλουν οι δανειστές, οι εγγυήτριες δυνάμεις, το ντόπιο κεφάλαιο και οι εκφραστές τους Μητσοτάκης, ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ !!!).
    Έχω κατανοήσει επίσης ότι η επιστροφή στην εθνοκεντρική-προστατευτική πολιτική θα είναι καταστροφική για τη χώρα….
    Για τα περί αποδοτικότητας ή μη αποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος θα αφήσω τους ειδικούς: Κατρούγκαλο, Στρατούλη, Τσακαλώτο, Σταθάκη, Σταϊκούρα, Βενιζέλο, …. και τους λοιπούς οικονομολόγους να ασχοληθούν.
    ----------------------------------------------------------------

    Και επειδή ξέρω «τι σημαίνει δεξιά», Μητσοτάκης και Άδωνις….. στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω και πάλι ΣΥΡΙΖΑ (…) με την Ελπίδα ότι θα παλέψει ακόμη περισσότερο για τους αδύναμους και όχι για τους μεγαλογιατρούς, τους μεγαλοδικηγόρους, τους μεγαλο φαρμακοποιούς, τους μεγαλο μηχανικούς, τους μεγαλο αγρότες-επιχειρηματίες (τους μεγαλο ελεύθερους επαγγελματίες) και το λαμογιο-κεφάλαιο. Αυτούς που έκαναν το «κίνημα της γραβάτας»!!!!!!! φορώντας πέτσινες καμπαρτίνες και γούνινα παλτά ή αυτούς που έκαναν το «κίνημα τις κατσαρόλας», φορώντας χρυσά ρολόγια και χρυσά βραχιόλια!!!
    Θα ψηφίσω ξανά Σύριζα γιατί οι έχοντες και οι κατέχοντες είναι ο ταξικός μου αντίπαλος (πέρυσι συνοδοιπορούσα μαζί τους στα καλέσματα της συνομοσπονδίας και ένιωθα ντροπή και αγανάκτηση με αυτά που έβλεπα και άκουγα!!!!)
    ………………………………………………
    Ας ηρεμήσουμε και ας μη ξεπερνάμε τα όρια της λογικής!
    Ας σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε μη ευγενικά, αυταρχικά, μειωτικά, απέναντι στους συνομιλητές μας και τους συνδημότες μας(γ’ δημοτικού!, είσαι στόκος!, βλάκας!, αστέρι των μαθηματικών!, δυστυχισμένο πλασματάκι;….κ. ά.).
    Ας σταματήσουμε να προβάλουμε απόψεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τον υπέρμετρο εγωισμό μας!
    Ας σταματήσουμε να συμπεριφερόμαστε σαν τον Τραμπ, που τραμπ ουκίζει τους Αμερικάνους, και τον Άδωνι ή κάποια Μ.Μ.Ε, που τρομοκρατούν το λαό!
    Δεν ωφελεί κανένα!
    Τέλος,
    Ως Συριζαίος και «καλός χριστιανός» ζητώ συγνώμη… και συγχώρηση για όσα λόγια μου πίκραναν…
    Καλή μας Σαρακοστή!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως κοινωνία. Πολύ σωστά το είπες. Γι αυτό και οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ακάθεκτες τις τακτικές των τοπικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Περαστικά στο νέο και το αλλιώτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξηγησε μου τι εννοεις ιδιες πρακτικες;..
      Διορισμοι ρουσφετια ελα πες ονοματα αν εχεις καρυδια...
      ΥΓ βασιλη βαλε το σχολιο μου

      Διαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΤΑΞΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ"...ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ? ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΟΙΜΠΛΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε 12:35.Ποσο καλος χριστιανος εισαι οταν παρα τα οσα εγιναν
    και θα συνεχισουν να γινονται με ευθυνη των προηγουμενων αλλα
    και δικη σας (ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ);Καμια συγνωμη;

    Ποσα Μνημονια εσκισες;Ποσες συνταξεις τσακισες; Ποσους μισθους
    αυξησες; ποσους ανεργους; ποσους φτωχους; ποσους μεταναστες;
    Η Λιστα ειναι χωρις τελος.Τοση περηφανια για μια τοσο
    Πετυχημενη Κυβερνηση;Μια απο τα ιδια με τους προηγουμενους.
    Βαρατε προσοχη στους τοκογλυφους... χωρις ντροπη.
    Ποσο ψεμα ακομα ποση σταχτη...και τα χειροτερα ειναι μπροστα.
    Φιλε χριστιανε...ζητα συγνωμη απ το Θεο και απ το ΛΑΟ.
    Εχεις λιγο χρονο.Καλη φωτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ τυχαίνει να είμαι και εγώ αριστερός, που σημαίνει είμαι με τους μη προνομιούχους ,ασφαλώς δεν έχω σχέση με τους κεφαλαιοκράτες και τους υποτακτικούς τους.
    Εσείς όμως έχετε καταντήσει όχι απλά υποτακτικοί ,αλλά γιουσουφάκια του Καλογρίτσα , του Σαββίδη , του Κουρή και των άλλων των παλληκαριών, γι ‘αυτό δεν μπορώ να λερώσω τα χέρια μου και να πιάσω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ,γιατί με την πολιτική σας δεν έχετε καμιά σχέση με την αριστερά. Τύφλα να έχει η ακροδεξιά μπροστά σας .
    Σας πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες .
    Ένας παλιακός αριστερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Συριζα ειναι δημοκρατικος πολιτικος φορεας.
    Ο κ Παν. Σταικος ως καλος επιστημονας και χρονια επαγγελματιας , ας κανει καποιες προτάσεις δημόσια που νομίζει και θεωρεί πιο σωστες και οι τοπικες οργανώσεις του Συριζα να μεταφερουν τον προβληματισμό του κ. Σταικου στα αμέσως ανωτερα επίπεδα της οργάνωσης του Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Siemens.. Υποβρύχια... Κομπινεσ με φαρμακευτικες,διορισμοι κοπαδιων ψηφοφορων, πολιτικα σογια,χρηματηστηριο,ένταξη της χωρας στο ευρω με πλαστα στοιχεια,τζογαρισμα ασφαλιστικων ταμειων στο psi, την συνεχισα εγω την λιστα φιλε...τι δεν τα κανε ο συριζα αυτα;οχι;φιλε αριστερε στηριξε αδωνη να δεις ασπρη μερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.