«Προτάσεις» προς την δημοτική αρχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης.


Την Τετάρτη 8/2 και ώρα 07:00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Δημάρχου Δήμου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη. Γνωστοποιώ στο διαδίκτυο τις «προτάσεις» μου που εγγράφως κατέθεσα σαν μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης για να λάβουν γνώση οι δημότες.

Από: Βασίλειο Σούλα, μέλος Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Ξηρομέρου. 
Θέμα: Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2017. 
Ημερομηνία: 8/2/2017. 

Κύριε Δήμαρχε.
Σας ενημερώνω ότι δεν θα παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, της οποίας είμαι μέλος, που θα γίνει την Τετάρτη 8.2.2017 και ώρα 07:00 μ.μ. στο Δημαρχείο στον Αστακό και ούτε θα σας θέσω γραπτώς σκέψεις και προτάσεις μου, όπως με επιμέλεια έκανα τα δύο προηγούμενα έτη.
Είναι συνειδητή μου επιλογή και οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και όχι προσωπικοί. Σε ένα Δήμο Ξηρομέρου, που υπό την διαχείριση σας 2,5 χρόνια τώρα καταστρέφεται οικονομικά και υποθηκεύεται το μέλλον του για τα επόμενα πολλά έτη, προσωπικά νιώθω ότι έχει φθάσει εκείνη η στιγμή που επιβάλλεται να διαχωρίσεις καθαρά την θέση σου και να μην συμμετέχεις ούτε σε επίπεδο προτάσεων πλέον, όταν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι αυτό είναι παντελώς ανώφελο και αυτό που πετυχαίνει είναι να σε κάνει και εσένα τρόπο τινά συμμέτοχο σε όλη αυτή την κατάσταση. Πλέον έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη στην οικονομική σας διαχείριση.
Η οικονομική σας διαχείριση όλα αυτά τα 2,5 χρόνια είχε τα αποτελέσματα που επισήμως όλοι πλέον γνωρίζουμε. Έσκασαν με πάταγο και μεγαλοπρέπεια μπρος τα μάτια μας, μιας και δεν γινόταν εσαεί να κρύβονται κάτω από το χαλί όπως επιμελώς κάνατε μέχρι τώρα. 
Ισολογισμός 2015 με τεράστιο έλλειμμα χρήσης 870.180,70 €, δραματική μείωση διαθεσίμων του Δήμου, απόφαση σύναψης τεράστιου δανείου 1.300.000 €, αύξηση δημοτικών τελών, πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ σε απ’ ευθείας αναθέσεις αμφίβολης ποιότητας (βοά ο τόπος) και η λίστα της διαχείρισης σας αυτά τα 2,5 χρόνια που μας οδήγησε ως εδώ δεν έχει τελειωμό. Παραλάβατε ένα Δήμο με οικονομικά προβλήματα και αντί για συνετή οικονομική διαχείριση και νοικοκυροσύνη, εσείς πήγατε στο ακριβώς αντίθετο άκρο. 
Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου, η δική σας καθαρή ομολογία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι αν δεν το πάρουμε το δάνειο την άλλη ημέρα θα πάρετε τη σφραγίδα και τα κλειδιά του Δήμου και θα τα πάτε στην Αποκεντρωμένη να τα παραδώσετε να έρθουν αυτοί να διοικήσουν. Ομολογία χρεοκοπίας, που μετά από ημέρες με ένα απίστευτο δελτίο τύπου, μνημείο λαϊκισμού και δημαγωγίας, προσπαθήσατε να την εξαφανίσατε από τη μνήμη σας και από την μνήμη μας. 
Αυτό που είναι το χειρότερο είναι ότι παρά τους περήφανους λόγους και διακηρύξεις σας, σε κάποιες σπάνιες αναλαμπές αυτοκριτικής, δεν δείχνετε καμία διάθεση να αλλάξετε πορεία. Τα δείγματα γραφής σας αμέσως μετά την θετική απόφαση λήψης του δανείου είναι σαφέστατα. Έτσι θα συνεχίσετε και θα πάτε μέχρι τέλους. Έχετε την πλειοψηφία, έχετε μία δημοτική ομάδα μπετό, αρραγή και ενωμένη μεταξύ της με σούπερ δυνατή συγκολλητική ουσία, απολύτως συνένοχη σε όλο αυτό που συμβαίνει, που στόμα έχει και μιλιά δεν έχει (ελάχιστες εξαιρέσεις, για να μην πω μόνο μία εξαίρεση). Η πορεία έχει χαράξει λοιπόν.
Δεν ξέρω τι θα πράξουν τα άλλα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά προσωπικά δεν θα δεχτώ επ’ ουδενί να παίξω το ρόλο της γλάστρας που έχετε προαποφασίσει για τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, ένας θεσμός που θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά, αλλά εσείς έχετε αποδείξει με πράξεις ότι τον βλέπετε σαν μία υποχρέωση μόνο και μόνο επειδή απορρέει από τον νόμο. Μόλις στις 11:00 π.μ. σήμερα 8.2.2017 (8 ώρες πριν την συνεδρίαση) μας στείλατε στα e-mails μας το Τεχνικό Πρόγραμμα για το οποίο μας καλείται να έρθουμε στο Δημαρχείο στον Αστακό και να διαβουλευτούμε.
Η σωστή διαδικασία θα ήταν η έγκαιρη ενεργοποίηση (Σεπτέμβριο) της Επιτροπής Διαβούλευσης με συνεδρίαση των μελών της ανά Δ.Ε., ώστε έγκαιρα να διαμορφωθούν και να κατατεθούν οι προτάσεις και κατόπιν να ληφθούν και υπ’ όψη κάποιες από αυτές στην σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος. Επίσης θα έπρεπε, αν πραγματικά πιστεύατε στην Επιτροπή Διαβούλευσης στην οποία προεδρεύετε, να συγκαλούσατε και άλλες συνεδριάσεις μέσα στο χρόνο και κάποιες από τις προτάσεις να τις ενσωματώνατε, αλλά το κυριότερο να τις κάνατε και πράξεις, γιατί το ναι το δέχομαι, συμφωνώ, να το βάλουμε και αυτό, το έχετε πολύ εύκολο στην πολιτική σας τακτική για να πετυχαίνετε να προσεταιριστείτε το συνομιλητή σας.
Με αυτά κατά νου, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης για τους αναφερόμενους αναλυτικά παραπάνω λόγους. Παρακαλώ πολύ να προχωρήσετε όσο πιο σύντομα στην διαγραφή μου. Θα παραμείνω στην απλή θέση του ενεργού δημότη, που νοιάζεται για το μέλλον του τόπου του, τον οποίο υπεραγαπά και θέλει επιτέλους να τον δει να προοδεύει. 

Κύριε Δήμαρχε.
Σας εύχομαι ο Θεός να σας δίνει φώτιση και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, να συμβεί και κανένα θαύμα και να αλλάξετε πορεία από τα σημερινά επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγείται το Δήμο Ξηρομέρου, όπου τα αποτελέσματα της διοίκησης σας ήδη ξεκίνησαν να τα πληρώνουν οι δημότες (υπέρογκο δάνειο + αύξηση τελών), αλλά το κυριότερο θα τα πληρώνουν για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Υ.Γ.: Δυστυχώς αυτό που με θλίβει πιο πολύ, είναι αυτή η μεγαλοπρεπής και εκκωφαντική σιωπή και η πλήρης αδράνεια της μεγάλης μερίδας συμπολιτών μου σε όλο αυτό που συμβαίνει στον Δήμο μας (οι εξαιρέσεις ελάχιστες). Σημεία των καιρών… 

Με τιμή 

Βασίλειος Σούλας

3 σχόλια:

  1. πατε τωρα να γραφτειτε στα καρναβαλια του δημου κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφοσον ολη η μεριδα των δημοτων(και δεν ειναι υπερβολη) εχει πουληθει για μια τυροπιτα ειναι λογικο να επικρατει η απεραντη σιωπη. Αυτους αξιζει το ξηρομερο, καλα να παθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμια προταση φιλε 12:23.
    Καποιον που δεν εξαγοραζει την ψηφο με τυροπιτα;η τουλαχιστον
    δεν προσπαθει να εξαγορασει;
    και οταν λες...ολη η μεριδα των δημοτων...εσυ εισαι κομματι
    της μεριδας;
    Παραπλανημενοι δημοτες ναι αλλα πουλημενοι για μια τυροπιτα...
    Υπερβολες...και ολοι; κατι δεν παει καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.