Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενημέρωση, δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και μία πραγματική ιστορία.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τον Προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος γύρισε πίσω για να ξαναψηφιστεί μιας και η ενέργεια της δημοτικής αρχής για εγγραφή σε αυτόν του δανείου των 1.130.000 €, χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν μη νόμιμη.
Εμείς θα σας ενημερώσουμε τι έγινε, θα σας πούμε κάποια δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και θα κλείσουμε με μία πραγματική ιστορία με το δικό της νόημα.

Ενημέρωση:
1. Σε σύνολο παρόντων 23 από 27 (έλειπαν κ. Μουρκούσης, κ. Ταμπάκης, κ. Ζορμπάς, κ. Κομπλίτσης), ΝΑΙ ψήφισαν 14, ΟΧΙ ψήφισαν 9, ΑΠΩΝ 4. Ο Προϋπολογισμός λοιπόν ψηφίστηκε και πέρασε. Ψήφισαν τον Προϋπολογισμό ως εξής:
1. Σπύρος Λυμπεράτος - Πρόεδρος Δ.Σ. - ΝΑΙ
2. Βραχάς Παναγιώτης - ΝΑΙ
3. Γαζέτας Παναγιώτης - ΝΑΙ
4. Γεωργούλας Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
5. Γκόλιας Παναγιώτης - ΝΑΙ
6. Κακούρης Ηλίας - ΝΑΙ
7. Καυμενάκης Σπυρίδων - ΝΑΙ
8. Κυριάκος Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
9. Λαϊνάς Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
10. Λιβάνης Θεόδωρος - ΝΑΙ
11. Μουρκούσης Βασίλειος - ΑΠΩΝ
12. Ναούμης Νικόλαος - ΝΑΙ
13. Πανταζής Απόστολος - ΟΧΙ
14. Ρετούλης Θωμάς - ΝΑΙ
15. Σόμπολος Απόστολος - ΟΧΙ
16. Τσάρκος Βασίλειος - ΝΑΙ
17. Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα - ΟΧΙ
18. Βελόνας Απόστολος - ΟΧΙ
19. Ζορμπάς Ιωάννης - ΑΠΩΝ
20. Καρφής Θωμάς - ΟΧΙ
21. Κολοβός Χρήστος - ΟΧΙ
22. Μητσάνης Ζώης - ΝΑΙ
23. Ταμπάκης Ηλίας - ΑΠΩΝ
24. Γεωργαλής Ηλίας - ΟΧΙ
25. Τζαχρήστας Παναγιώτης - ΟΧΙ
26. Κομπλίτσης Δημήτριος - ΑΠΩΝ
27. Κατσιπάνος Αναστάσιος - ΟΧΙ

2. Ο κ. Αποστόλης Πανταζής ουσιαστικά με την αρνητική του ψήφο, ήρε την εμπιστοσύνη του προς τη δημοτική αρχή και στον κ. Γαλούνη προσωπικά (άρνηση ψήφισης προϋπολογισμού αυτό ακριβώς σημαίνει), κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερη μας ανάρτηση. Επίσης άσκησε πολύ σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, έστειλε κάποια μηνύματα στα παπαγαλάκια, πέριξ του Δημαρχείου καταλάβαμε εμείς, και με την ομιλία του, εμείς καταλάβαμε, ότι πιστεύει ότι τα προβλήματα διορθώνονται με δραστικές λύσεις και όχι με συμβιβασμούς και τακτικισμούς και σε αποστροφή του λόγου του είπε, μπορεί να είναι λύση να φύγει αυτός ή κάποιος άλλος ή και ο Δήμαρχος.

3. Τον λόγο πήραν πολλοί σύμβουλοι και ήταν ενδιαφέρουσες όλες οι τοποθετήσεις με μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Θα τις ακούσετε όλες τις τοποθετήσεις από τα ηχογραφημένα πρακτικά, τα οποία θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες, όχι φυσικά με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου.

Δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις:
1. Ο κ. Γαλούνης σήμερα ξεπέρασε και τον μέγα μάγο Χουντίνι. Είναι πραγματική μαγεία από εκεί που το Δεκέμβριο έλεγε ή δάνειο ή το μαγαζί στη παραλία κλείνει και τα κλειδιά πάνε στην Αποκεντρωμένη, Φεβρουάριο να λες, Προϋπολογισμός χωρίς δάνειο για να λειτουργήσει ο Δήμος. Επίσης είναι μεγάλο μαγικό να σβήνεις μονοκονδυλιά και να εξαφανίζεις από τα έξοδα του Προϋπολογισμού 1.130.000 € (ουσιαστικά μιλάμε για κρύψιμο εξόδων και εικονικό Προϋπολογισμό το οποίο συνιστά και λόγο ακυρότητας).
2. Λυπούμαστε πολύ που 27 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ ξέρουν όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει στο Δήμο Ξηρομέρου, οι περισσότεροι επιλέγουν να λειτουργούν με τακτική, με υπολογισμούς, με χρόνους, να δούμε που θα κάτσει η μπίλια και βλέπουμε, αντί να πάρουν την ευθύνη ακούγοντας την συνείδηση τους και να δώσουν πραγματικές λύσεις, ενίοτε και δραστικές, μιλώντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την γλώσσα που μιλούν έξω στο πραγματικό κόσμο, στη πιάτσα (ναι στη πιάτσα και ας ακούγεται κάπως), όπως μιλούν έξω στη κοινωνία, που συμβαίνουν όλα αυτά που όλοι αντιλαμβανόμαστε.
Η αιτία όλου αυτού βρίσκεται στο τρόπο κατάρτισης των συνδυασμών, στις συμφωνίες, στο αλισβερίσι το προεκλογικό και στο πως διεξάγονται οι εκλογές στο τόπο μας.
Το κυρίως πρόβλημα της σημερινής δημοτικής αρχής (χωρίς να είναι μόνο αυτό) το είπε ακριβώς ο κ. Τζαχρήστας στη δευτερολογία του, αλλά κατά την γνώμη μας δεν πέτυχε τη λύση, γιατί αυτές οι ευχές αγαπητέ Παναγιώτη, δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιάνουν.
3. Λυπούμαστε πολύ για την θετική ψήφο του φίλου μας του κ. Ζώη Μητσάνη, ο οποίος έκανε ντεπούντο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας χείρα βοηθείας στον κ. Γαλούνη και μάλιστα με ψήφο που προαναγγέλθηκε από τον κ. Πανταζή στην πρωτολογία του λέγοντας και το λόγο.
Βέβαια το «δώσιμο» δεν το έκανε ο κ. Πανταζής, αλλά τα παπαγαλάκια όπως και ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε.
Φίλε Ζώη σεβόμαστε το δικαίωμα σου να ψηφίζεις ότι εσύ κρίνεις, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα το δικό μας να κρίνουμε και φυσικά και με τη σειρά μας και εμείς να κρινόμαστε γι αυτά που δημοσίως επικοινωνούμε μέσα από το Blog. Πιστεύω θα το συζητήσουμε και κατ' ιδίαν. Αλλά όταν ο Δήμος καταστρέφεται οικονομικά δυόμισι χρόνια τώρα και κάποιοι του έραψαν και κουστούμι δανείου για να του υποθηκεύσουν και το μέλλον για εμάς χωρίς εμάς, σε αυτόν που το κάνει δεν δίνεις ούτε το πυρετό σου. Συγχώρα μας αν σε στενοχωρούμε με τη θέση μας.
4. Αναφέρθηκε από πολλούς που ψήφισαν ΝΑΙ ότι ψηφίζουν για να μπορεί να λειτουργήσει αύριο ο Δήμος. Η δική μας η άποψη είναι ότι η θετική ψήφος δεν είναι για να λειτουργήσει ο Δήμος, αλλά για να συνεχίσει να λειτουργεί η ίδια καταστροφική πορεία. Όλοι όσοι το υποστηρίζουν αυτό, ξεχάσαν τι έχει γίνει, τι έχει προηγηθεί και από ποιους για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Ένα πρόβλημα έχει αρχή, μέση και τέλος. Αυτοί το πιάνουν το πρόβλημα από το τέλος.
5. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της βραδιάς κατά την γνώμη μας, ήταν η αποστροφή του κ. Δημάρχου, ότι ο Δήμαρχος, άκουσον άκουσον, δεν ασκεί οικονομική διοίκηση, υπάρχει η Οικονομική Επιτροπή, οι Επιτροπές Παραλαβής, το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς γελάσαμε από μέσα μας, ομολογούμε την αμαρτία μας, όταν εξέφρασε αυτή την άποψη του.
Επίσης χαρακτηριστικό σημείο της βραδιάς, ήταν η γνωστή και η χιλιοειπωμένη επανάληψη των λόγων του Δημάρχου, ότι δίνουμε καθημερινά την μάχη μας, η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους, δέχομαι κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είμαι εδώ από το λαό για το λαό, δίνω λόγο καθημερινά στη κοινωνία, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα κλπ, κλπ, πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα που πλέον ηχούν στα αυτιά μας σαν μία χιλιοπαιγμένη κασέτα.

Μία πραγματική ιστορία με το δικό της νόημα.
Σε ένα παλιό μας δημοσίευμα είχαμε αναφερθεί στην πληρωμή εκ μέρους του Δήμου της επισκευής των φώτων του λιμανιού του Μύτικα όταν είχε εκδοθεί το ένταλμα πληρωμής από το Δήμο και με φωτογραφίες της επόμενης νύχτας, δείχναμε τα φώτα να μην ανάβουν. (Μεταξεταστέα επισκευή δις. Ακόμα και σήμερα, αυτή την στιγμή πάτε στο λιμάνι του Μύτικα, 5 στα 17 ανάβουν. Η επισκευή τρις μπορεί να πιάσει).
Δεχτήκαμε την άλλη ημέρα το μεσημέρι ένα τηλεφώνημα στο κινητό μας με οργισμένο ύφος. Τι είναι αυτά που γράφεις, δεν πληρώσαμε απλά εκδώσαμε ένταλμα. Μα η έκδοση εντάλματος είναι πληρωμή αντιτείναμε εμείς, πληρωμή δεν είναι πότε θα γίνει η εκταμίευση. Θα σου κάνουμε μήνυση γιατί γράφεις ότι πληρώθηκε, πρέπει να περάσει το ένταλμα από έλεγχο και μετά πληρώνεται, θα φας μήνυση, δεν την γλιτώνεις. Έκδοση εντάλματος ίσον πληρωμή επιμέναμε και να μας κάνεις μήνυση ανταπαντήσαμε. Ακόμη την περιμένουμε.
Η ιστορία έχει και συνέχεια ρωτώντας τον. Και καλά αυτό σε ενόχλησε; Το ότι εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής και τα φώτα δεν ανάβουν δεν το σχολιάζεις; Έγινε το έργο;
Και εδώ ήρθε η απάντηση που λέει πολλά. Υπάρχουν Επιτροπές Παραλαβής κύριε, και αφού αυτοί υπέγραψαν ότι το έργο έγινε, το έργο έχει γίνει και έχουν αυτοί την ευθύνη. Το ακούσατε; Έτσι νοιαζόμαστε για να λειτουργήσει ο Δήμος. Αυτός είναι ο σεβασμός στα χρήματα των δημοτών.
Ποια θα έπρεπε να ήταν η σωστή στάση κάποιου που νοιάζεται πραγματικά για τον Δήμο σαν το σπίτι του, γιατί έτσι πρέπει να τον βλέπουμε τον Δήμο, σαν το σπίτι μας. Έλα εδώ φίλε μου; Τι μας λες; Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Εκδώσαμε ένταλμα πληρωμής για έργο και μας αναφέρεις ότι αυτό δεν έγινε; Κάτσε να το ερευνήσω. Κάτσε να πάρω την Πρόεδρο της Τ.Κ. να ρωτήσω.
Διαφωνείτε; Δεν είναι έτσι; Μη πούμε παραπάνω γιατί έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα που μας θλίβουν πραγματικά. Είναι τρομερό να μην ακούς δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να λέει ούτε λέξη για το πακτωλό χρημάτων στις απ' ευθείας αναθέσεις. Όλα τα βρίσκουν καλώς καμωμένα ή θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει λίγο πριν την κατάρρευση;
Όσο δεν αλλάζουμε μυαλά, νοοτροπία, πορεία, δεν λέμε ολόκληρες τις αλήθειες και δεν εφαρμόζουμε δραστικές λύσεις, τόσο ο Δήμος μας θα καταστρέφεται οικονομικά.
Το μόνο που έχει μείνει να ακούσουμε είναι το εγκαταλείψατε το πλοίο...

10 σχόλια:

 1. ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
  ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ. Β. ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ
  ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
  ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
  ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ...
  ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΑΠΟΣΎΝΘΕΣΗ.
  Ιδωμεν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λάθος σας
  23 από 27
  ψήφισαν
  14 ναι και 9 όχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ξεχάσατε τον Λυμπεράτο που ψήφισε ναι. Το Συμβούλιο είναι 27μελές χωρίς το δήμαρχο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οποιος καταφέρει να λακίσει ...
  θα διασώσει τουλάχιστον την ελάχιστη πολιτική του αξιοπρέπεια.
  Το πολυτιμότερο πολιτικό αγαθό , η αξιοπρέπεια !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ούτε ο κύριος λυμπερατος;;;
  Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πρώτος πρώτος στη λίστα του μπλογκ. Και τι θα γινόταν αν οι 4 ψήφιζαν? Το μέλλον θα δείξει. Πάντως όλος ο συνδυασμός χωρίς την υποστήριξη Πανταζή είναι νεκρός. Εκτιμώ ότι ο Γαλούνης και οι συν αυτώ (τα παπαγαλάκια που αναφέρεις) θα φάνε την απόλυτη διαπόμπευση τον επόμενο καιρό. Θα δούμε σκηνές απείρου κάλους. Και ειδικά οι παρατρεχάμενοι σύμβουλοι θα την πληρώσουν περισσότερο απ όλους. Εδώ είμαστε και θα το θυμηθείτε. Περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει. Άρχισαν τα όργανα.

   Διαγραφή
 6. Θεωρώ ότι με αυτά που συνέβησαν και συμβαίνουν το τελευταίο κυρίως χρονικό διάστημα σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου του δήμου απο αιρετούς πολιτικούς εκπροσώπους της κοινωνίας μας, με ασυνάρτητες και αντιφατικές πολιτικές συμπεριφορές σε κρίσιμα και σοβαρά δημοτικά θέματα εκτός των αρνητικών επιπτώσεων για την τοπική μας κοινωνία ,
  μειώνεται και το κύρος του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημοκρατίας γενικότερα.
  Η Διοικητική Βοήθεια-συνδρομή της Πολιτείας κρίνεται κατά την άποψή μου μονόδρομος και απαραίτητη.
  Ευχαριστώ !
  Σπυρίδων Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. διόρθωση μιάς ουσιαστικής φράσης στο παραπάνω σχόλιο :
  Η Διοικητική Βοήθεια-συνδρομή της Πολιτείας ,
  κρίνεται απαραίτητη και είναι μονόδρομος.
  Ευχαριστώ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.