Δελτίο τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας.


Αγρίνιο, 9 Μαρτίου 2017
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πλ. Δημοκρατίας & Ι. Σταϊκου 2
301 00 – ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.: 2641033994
Fax: 2641033977
Κινητό: 6973552210
Δελτίο Τύπου.

Η Αιτωλοακαρνανία, ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της Ελλάδας, με παραλίες μήκους πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, με μοναδικό οριζόντιο και κατακόρυφο διαμελισμό, πολυάριθμες λίμνες και παραποτάμιες περιοχές, βρίθει φυσικών θεραπευτικών πηγών και απαράμιλλου κάλους ορεινούς και ημιορεινούς όγκους.
Η Αιτωλοακαρνανία διαθέτει περισσότερα από 350 σημαντικά μνημεία της Αρχαίας, Ρωμαϊκής, Βυζαντινής – Χριστιανικής και της Νεότερης εποχής ενώ διάφορα αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία φυλλάττουν τη μνήμη τοπικών και υπερτοπικών πολιτιστικών και γεωπολιτικών γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Αιτωλοακαρνανία στο διάβα της ιστορίας.
Είναι φανερό συνεπώς ότι η Αιτωλοακαρνανία έχει εξαιρετικά μεγάλη δυναμική στην αξιοποίηση δράσεων που αναφέρονται στον Τουρισμό ώστε να αναδειχθούν και να γίνουν πράξη οι τεράστιες αναπτυξιακές και επενδυτικές δυνατότητες του νόμου, ιδίως σε μια περίοδο που η εισροή επενδυτικών κεφαλαίων, η ανάπτυξη υγιούς κερδοφόρας επιχειρηματικότητας είναι αδήριτη ανάγκη και προτεραιότητα για το σύνολο του Νομού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το σύνολο των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων όπου θα παρουσιασθεί και θα συστηματοποιηθεί όλο το πλέγμα δυνητικών επενδυτικών δράσεων ενίσχυσης του Τουρισμού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας σε όλες τις μορφές όπως ιαματικός, θρησκευτικός, ορεινός, περιπατητικός, αθλητικός, παραθαλάσσιος.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Θέρμο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πάλαιρος, Αστακός, Ορεινή Ναυπακτία κλπ) με επιστέγασμα την πραγματοποίηση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Αγρίνιο με συμμετοχή και του Σ.Ε.Τ.Ε. με στρατηγικό στόχο την δημιουργία ενός μεγάλου Οργανισμού Προβολής και Προώθησης του Τουρισμού στην Αιτωλοακαρνανία.
Ταυτόχρονα η Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχει σε κλαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής και να αναδείξει τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται συναντήσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστου Κωστακόπουλου και του Γραμματέας κ. Σπύρου Φλώρου με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού, με Δημάρχους της περιοχής, με εκπροσώπους φορέων καθώς και με επιχειρηματίες στα πλαίσια ενός ευρύτερου διαλόγου για την επίτευξη των στόχων.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Καλό είναι να υπάρξει και μία συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Ξηρομέρου και ειδικότερα ο Μύτικας και η Δ.Ε. Αλυζίας, έχουν τα περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη του θαλάσσιου και ιστιοπλοϊκού τουρισμού από κάθε άλλη περιοχή της Αιτ/νίας.










11 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΔΟ Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σοβαρη η πρωτοβουλια της ενωσης... με προοπτικη μεγαλης
    τουριστικης αναπτυξης και με διαρκεια... σε ολο το Νομο.
    Θετικη η προταση του ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο δελτίο τύπου ο Μυτικας δεν αναφερεται καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο. Το σώζει βέβαια γιατί λέει μεγάλα αστικά κέντρα. Το πιο μικρό από αυτά που αναφέρει είναι η Πάλαιρος με περίπου 2000 κατοίκους (ίσως και παραπάνω). Η ουσία όμως είναι ότι είμαστε στην απέξω. Και ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι τα στοιχεία που υπάρχουν στο Επιμελητήριο και στον ΕΟΤ. Όπου τα εγγεγραμμένα καταλύματα είναι λίγα. Σε σχέση με τα εγγεγραμμένα καταλύματα των υπολοίπων περιοχών. Για το Θέρμο και την Αμφιλοχία δεν ξέρω. Για τούς υπόλοιπους είμαι σίγουρος. Απέχουμε από την ουσία του τουρισμού γενικώς. Ή κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    2. 4 η 5καταλύματα εχουν αδειες ΕΟΤ στην Αλυζία

      Διαγραφή
  4. Πω Πω τι ηττοπαθεια ειναι αυτη; ουτε η Παρι να εισαστε.
    Επιθετικα παιζουμε κυριοι και θα κερδισουμε...ζητημα χρονου
    ειναι.Μολις τελειωση και η Μοναδα του κ.Αυδη τοτε σαν
    περιοχη θα εχουμε σκορ τυπου 6-1.Σιγα και σταθερα θα ΠΑΜΕ
    Κορυφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν είναι να ΠΑΜΕ στην κορυφή άσε γιατί θα γίνουμε ρεζίλι των σκυλιων. Δεν πρόκειται περί ηττοπαθειας. Πρόκειται περί πραγματικοτητας. Ας αφήσουμε τα συνθήματα και ας κάνουμε πράγματα, έργα. Χορτασαμε τις θεωρίες. Κι όποιος περιμένει να δουλέψει στο ξενοδοχείο του κ. Αυδη ας φροντίσει να αποκτήσει και κανένα ουσιαστικό προσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ αναφέρεται το θέμα στο σκέλος της προβολής των αξιοθέατων και του φυσικού κάλους της περιοχής μας και οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται απο φορείς είναι θετική.
    Απο κεί και πέρα το κυρίως πρόβλημα και όλοι μας συμφωνούμε σε αυτό, είναι η έλλειψη βασικών έργων υποδομής που υποβοηθούν την τουριστική ανάπτυξη μιας οποιασδήποτε περιοχής και όπως είναι οι δρόμοι ευκολότερης πρόσβασης σε αρχαιολογικούς χώρους , λιμάνια και βιολογικούς καθαρισμούς κ.λ.π.
    Γνωστά πράγματα και σκέψεις χιλιοειπωμένες απο συνδημότες μας εδώ στα τοπικά Blogs.
    το θέμα είναι τί μπορεί να πράξει παραπάνω ο δήμος μας με τα υφιστάμενα οικονομικά του σε αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή κατασκευή τεχνικών έργων με μία καλύτερη προοπτική.
    καλημέρα !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι άσχετο το ένα με το άλλο. Είναι απολύτως συνδεδεμένα. Απολύτως. Όπως και το να επισκεφθεί κάποιος τα αξιοθέατα και μετά να καθίσει το μεσημέρι να φάει σε κάποιο μαγαζί. Είδος προς εξαφάνιση σε εμάς. Περιμένουμε πρώτα τις υποδομές και μετά να κάνουμε κι εμείς κάτι. τα έχουμε ξαναπεί και κουράζει. Πρέπει να προκαλέσουμε τις υποδομές. και αν δεν επιχειρήσεις, δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν για υποδομές. Ειδικά στις μέρες μας

      Διαγραφή
  7. Αν εξαιρέσει κανείς την ορεινή Ναύπακτο, νομίζω πως δύσκολα μπορεί ο νομός να αποτελέσει πόλο έλξης.
    Το σίγουρο είναι πως η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.
    Ας σταματήσουμε όμως να κατηγορούμε μονίμως όλους του άλλους και ας δοκιμάσουμε και μόνοι μας να αλλάξουμε την κατάσταση.
    Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα ανά την Ελλάδα, όπου με μηδενικές υποδομές έγιναν επενδύσεις, πέτυχαν και πιέστηκε μία κατάσταση στο να αλλάξει.
    Με μηδενιστικές απόψεις δύσκολα αλλάζουν τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ορεινη Ναυπακτος ειναι πολυ καλη...ομως τα παραλια απο
    Αστακο-Μυτικα-Παλαιρο ειναι ΜΑΓΙΚΑ.Εχουν προοπτικη μεγαλη.
    Μια επενδυση στο Μυτικα...αυτη του κ.Αυδη νομιζω ειναι καλη
    αρχη στους δυσκολους καιρους που περναμε...και με υπομονη
    και επιμονη θα γινουν και καποια εργα υποδομης αναγκαια για
    να εχουμε αναπτυξη αξιωσεων.Ο Παραδεισος ειναι η περιοχη μας
    μαζι με τα Νησια Καλαμο Καστο.Θεμα χρονου...θα ΠΑΜΕ Μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.