Ευχαριστώ το Θεό που είμαι καλά. Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος που παραλίγο να χάσω τη ζωή μου.

Φωτογραφία από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS.
Γράφει ο κ. Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής.
Μαθηματικός.

Aπο καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συγγενείς, φίλους και συναδέρφους μου για την αγάπη και τη συμπαράσταση σας στη πρόσφατη περιπέτεια μου. Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος παθών σε αυτό το δρόμο - παγίδα θανάτου. Ευχαριστώ τους συνδημότες, το κ. Νώντα Ζαχαράκη και το κ. Χρήστο Ζήκα που έφτασαν αμέσως στο σημείο πρόθυμοι να προσφέρουν βοήθεια.
Ευχαριστώ επίσης τον Αρχ/κα κ. Καράμπαλη Φώτιο και τον οδηγό του περιπολικού της τροχαίας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μου, έσπευσαν στο σημείο, εκτέλεσαν άψογα τα καθήκοντα τους και έδειξαν συγκινητική ανθρωπιά.
Το ατύχημα συνέβη τη Καθαρά Δευτέρα 27-02-2017 στις 15:30 το μεσημέρι κοντά στη αερογέφυρα που βρίσκεται πλησίον στο κατάστημα Υλικά οικοδομών του κ. Προδρομίτη και ενώ πήγαινα προς τη Βόνιτσα κινούμενος στην  εθνική οδό Λευκάδας - Βόνιτσας με μικρή ταχύτητα ως συνηθίζω και φορώντας πάντα ζώνη ασφαλείας.
Αντιγράφω από το δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών που μου χορηγήθηκε από τη τροχαία για κάθε νόμιμη χρήση.
«ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ 3 ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ».
Η τροχαία μου έκανε ως όφειλε έλεγχο μέθης το αποτέλεσμα, του οποίου ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ. 

Αγαπητοί αναγνώστες.
Η δημοσίευση του συμβάντος θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου. Σχεδόν μεταφορικά μέσα στην αυλή των σπιτιών των κατοίκων της έδρας του Δήμου μας, υπάρχει αυτή η παγίδα θανάτου. Απροστάτευτοι περνούν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα σε βοηθητικό δρόμο που δεν διαθέτει μπάρες ασφαλείας και βρίσκεται σε μεγάλο ύψος από το έδαφος από τη μια πλευρά!!!!!!!
Θα κινηθώ σε τρία επίπεδα. 1) Το νομικό, 2) το διοικητικό και 3) το πολιτικό.
Έχω δώσει εντολή ήδη στο Δικηγόρο μου να προβεί στα δέοντα. Θα κινηθώ νομικά προς πάσα κατεύθυνση. Θα ζητήσω αποζημίωση και παραδειγματική τιμωρία αυτών που έχουν ευθύνες. 
Καλώ το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη και τις υπηρεσίες του Δήμου να δώσουν στη δημοσιότητα τα έγγραφα που έχουν στείλει,  αν έχουν στείλει, (από τη στιγμή που δόθηκε ο βοηθητικός αυτός δρόμος στη κυκλοφορία) στις αρμόδιες υπηρεσίες όπως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή αντίστοιχα Υπουργεία, που να ενημερώνουν για τη μη ύπαρξη προστατευτικών μπαρών και την ανάγκη τοποθέτησης τους. Παράλληλα να δώσει στη δημοσιότητα τις τυχόν υπάρχουσες απαντήσεις τους.
Ανάλογη αίτηση εκ μέρους μου θα βρίσκεται στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Αποστολάκη την Πέμπτη 2-3-2017. Ελπίζω τούτη τη φορά να μην μου απαντήσει, ως συνηθίζει, ότι δεν έχω έννομο συμφέρον.
Το θέμα το έθεσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 και ο Δήμαρχος κ.  Αποστολάκης είπε: 
«Κώστα να πεταχτείς εκεί στο Μεσολόγγι στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας να διαμαρτυρηθείς, ο Δήμος δεν έχει καμία ευθύνη και αρμοδιότητα και εγώ έχω διαμαρτυρηθεί».
Αυτά μου μετέφεραν, γιατί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπαλατσούρας με είχε αποβάλει από την αίθουσα γιατί θορυβούσα.
Αυτά σας ζητάω Δήμαρχε κ. Αποστολάκη και επιφυλάσσομαι να σας προτείνω και ως μάρτυρα αν χρειαστεί, για να επιβεβαιώσετε με στοιχεία τις διαμαρτυρίες σας.
Βέβαια Δήμαρχε κ. Αποστολάκη σε κάθε περίπτωση έχετε τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την μη ύπαρξη των αναγκαίων προστατευτικών μπαρών.
Η ζωή των Δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής μας προέχει και θα έπρεπε να ήταν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ. Δυστυχώς περί άλλων τυρβάζετε.
Καλώ την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτ/νιας κ. Σταρακά Χριστίνα, τον Αντιπεριφερειάρχη Δικτύων και Υποδομών κ. Λύτρα Ιωάννη, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ.
Καλώ τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, Βουλευτή Αιτ/νιας κ. Βαρεμένο Γεώργιο, το Βουλευτή Αιτ/νίας κ. Μωραΐτη Νικόλαο και το Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά Αθανάσιο, να ασκήσουν τον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια με στόχο τη λύση του προβλήματος.
Κύριοι Βουλευτές θεωρώ ότι η ανθρώπινη ζωή ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΗΤΑΜΕ.
Θα σας στείλω στο γραφείο σας το δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών που μου έδωσε η τροχαία.

Αγαπητοί Αναγνώστες.
Είναι απαράδεκτη η αδράνεια και η αμέλεια όλων των υπευθύνων. Δυστυχώς Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που να ασχολείται και να επιλύει αποτελεσματικά θέματα ουσίας των Δημοτών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή. Τους καταγγέλλω και τους παραδίδω στη κρίση σας.
Σας έχω καλέσει να αφήσετε το καναπέ της τηλεόρασης και της μοιρολατρίας και να γίνεται ενεργοί πολίτες. Αυτοί που διοικούν τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όταν δεν αγωνιζόμαστε. Τα προβλήματα μας θα τα λύσουμε εμείς και μόνο εμείς.
Εύχομαι να είμαι ο τελευταίος που παραλίγο να χάσω τη ζωή μου. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι καλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.