Παναγιώτης Στάϊκος: Οραματικό ή οφθαλμαπάτη το ΕΚΑΒ στον Αστακό.


Του κ. Παναγιώτη Στάϊκου.

Δεν μπορώ να φανταστώ την ενόραση αυτού, που εισηγήθηκε να γίνει από τον Δήμο Ξηρομέρου το ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ. Καλά πιστεύει κανείς, ότι με τα χάλια που έχει η Χώρα και ενώ δεν παίρνουν δύο οδηγούς στο Κέντρο Υγείας Αστακού, για να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, στο οποίο συχνά ακούς: δεν έχουμε οδηγό, πως θα κάνουν παράρτημα του ΕΚΑΒ στον Αστακό; Ασφαλώς εγώ δεν το πιστεύω και θα χαρώ να διαψευσθώ.
Το οραματικό και το εφικτό εγώ το έδειξα και είναι η αγορά από τον Δήμο ενός ασθενοφόρου, το οποίο δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούργιο και να διαθέσει ο Δήμος 130.000 ευρώ, αλλά μπορεί να βρει και μεταχειρισμένο με 30.000 ευρώ, το οποίο θα πληροί τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, για να πάρει πινακίδες.
Έτσι εγώ θα χαρώ, εάν μάθω πως ήρθε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για αγορά ασθενοφόρου, το οποίο θα είναι πρωτοπορία πολύ σημαντική, την οποία θα χειροκροτήσουμε. Αναμένουμε. 

Περνούν οι νύχτες,
τα δευτερόλεπτα βαριά
στους λεπτοδείκτες
ζητώντας κάτι
που να μη γίνεται ουρλιαχτό
κι οφθαλμαπάτη


Αστακός 19/5/2017
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παναγιώτης Στάϊκος
Πρώην Δήμαρχος Αστακού

7 σχόλια:

  1. Πολυ σωστα το θεσατε το θεμα κ.Σταικο.
    Χωρις υπερβολες χωρις προσβολες και υπονοουμενα...
    με λογικη και ηθος.Μας φτανουν τα χαλια που εχουμε
    σαν χωρα με ευθυνη τεως και νυν κυβερνωντων...ας ελπιζουμε
    σε κατι εφικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή η χώρα έχει χάλια χτυπάμε σιωπητήριο;
    Δε διεκδικούμε τίποτε;
    Είναι μια άποψη.
    Καταγράφτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμια διαφωνια φιλε μου.Κανενα σιωπητηριο...μακαρι
    να γινουν τα παντα...αλλα να ελπιζω με...ποιους;
    Να μη λεμε ξανα και κανα τα ιδια...
    Εχουμε καταγραψη παμπολες αποψεις μεχρι σημερα...
    απο υλοποιηση πασχουμε...ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ; μεχρι σκασμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ελπίζουμε,διεκδικούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΚ...καλα αποτελεσματα....απο καρδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου Παναγιώτη
    Εάν είχες προσέξει περισσότερο το κείμενο μου ,ίσως να μην διαφωνούσες .
    Άλλο το ευκταίο -ιδεατό και άλλο το ρεαλιστικό .
    Δεν φαντάζομαι να σου πέρασε από το μυαλό , ότι εγώ έχω διαφωνία , στο να γίνει όπως ακριβώς λες: Η ίδρυση σταθμού του ΕΚΑΒ στο δήμο Ξηρομέρου είναι αναγκαία και επείγει.
    Όμως επειδή βλέπω τα πράγματα πιο ρεαλιστικά , δεν πιστεύω ότι αυτό το κράτος ( τα ίδια έκανε εδώ και πολλά χρόνια), θα κάνει τώρα σταθμό ΕΚΑΒ στον Αστακό , όταν δεν τον έκανε σε χρόνια καλά , έχει φθάσει δε να στηρίζει την λειτουργία του ΚΥ στον πατριωτισμό των γιατρών και των άλλων εργαζομένων, ότι θα το κάνει σήμερα.
    Μακάρι να το κάνει και ας διαψευστώ. Θα είναι πολύ ευχάριστο κάτι τέτοιο για μένα.
    Μην κάνεις τι λάθος και συγκρίνεις την λειτουργία του συστήματος υγείας της Γαλλίας με την διαχείριση της δικής μας χρεοκοπίας σε πολλά επίπεδα .
    Εάν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα λειτουργούσε με το ιδεατό και το ευκταίο , ούτε εσύ ,αλλά ούτε και ο γιός μου θα ήσασταν στην Γαλλία τώρα , αλλά ούτε και εγώ που έφυγα από το Κ.Υ Αστακού πριν από 11 χρόνια, θα είχα φύγει.
    Γι’ αυτό εγώ κατανοώντας πλήρως το τραγικό σημείο , στο οποίο βρίσκεται η Χώρα προτείνω λύσεις αυτοοργάνωσης , όπως η αγορά ασθενοφόρου από τον Δήμο .
    Σε πληροφορώ λοιπόν ,ότι στα πλαίσια της αυτοοργάνωνσης, επειδή γνωρίζω πολύ καλά την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας του ασθενοφόρου σε 24ωρη βάση, αγόρασα ένα αυτοκίνητο , το οποίο όταν θα είναι έτοιμο, θα λειτουργεί ως ασθενοφόρο , αλλά όχι ως ιδιωτικό όπως αναφέρεις , ότι συμβαίνει στην Γαλλία , αλλά ως ασθενοφόρο της Κοινωνίας στο οποίο δεν θα πληρώνει κανένας τίποτα, όταν θα το χρειαστεί , πιστεύοντας ότι είναι το ελάχιστο , που μπορεί να κάνω στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, στην οποία χρωστάω πάρα πολλά ως άνθρωπος και επιστήμονας .

    Παναγιώτης Στάικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα δεν είναι το ασθενοφόρο αλλα η έλλειψη οδηγών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.