Παναγιώτης Χολής: Το δημόσιο χρήμα δεν το υπολογίζουν και το ξοδεύουν αλόγιστα χωρίς προγραμματισμό και νοικοκυροσύνη.


Του κ. Παναγιώτη Χολή.
Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής
«Συμπολιτείας Ξηρομεριτών». 

Ο Δήμος Ξηρομέρου, ολισθαίνει με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς καμία διάθεση να αποτραπεί η κατάρρευση. Δεν είναι μόνο το χρέος, οι σκανδαλώδεις απ' ευθείας αναθέσεις των πάντων, η έλλειψη προγράμματος και στόχων που φέρνουν τον Δήμο μας στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων. Περισσότερο είναι η προκλητικότατη συμπεριφορά ανθρώπων που υποτίθεται υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και νοιάζονται για την καλύτερη των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου Ξηρομέρου.
Συμπεριφέρονται και λειτουργούν επί καθημερινής βάσης με προχειρότητα, απάθεια, ωχαδελφισμό και κάθε τους βήμα το χαρακτηρίζει η ασχετοσύνη και η έλλειψη σεβασμού στον πολίτη - δημότη.
Το δημόσιο χρήμα δεν το υπολογίζουν και το ξοδεύουν αλόγιστα χωρίς προγραμματισμό και νοικοκυροσύνη. Ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ για υπό - έργα και εργάκια, (χωρίς να διαθέσουν ούτε ένα ευρώ για αναπτυξιακά έργα, όπως σφαγεία, βιολογικός, αξιοποίηση παραλιών, Μαρίνα σκαφών και αλιευτικών, οδοποιία, αξιοποίηση του πλούτου των χωριών, ενέργεια από Α.Π.Ε, διαχείριση απορριμμάτων κλπ) με τη μέθοδο της απ’ευθείας ανάθεσης, χωρίς καμία έκπτωση από τους εργολάβους - προμηθευτές και χωρίς να αλλάζει η εικόνα του Δήμου, που παραμένει τριτοκοσμική.
Με αυτή την επιλογή ο Δήμος έχασε την τελευταία διετία, με μέσω όρο ποσοστό έκπτωσης 20% που θα μπορούσε να λάβει αν οι διαδικασίες ήταν ανοιχτές προς κάθε ενδιαφερόμενο, ποσό περίπου 600.000 ευρώ. Ελέγχετε επίσης ποια η αναγκαιότητα τους, πως γίνετε η ιεράρχηση τους από πλευράς προτεραιοτήτων. και αν τηρείται η διαδικασία ελέγχου και ορθής και ποιοτικής παραλαβής των έργων.
Το χειρότερο για εμένα είναι ότι όσοι διοικούν τον Δήμο και παίρνουν αποφάσεις που καθορίζουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών, στην πλειονότητα, δεν δίνουν δεκάρα για την ανάπτυξη του Δήμου και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών. Τα άτομα αυτά είναι οι διπλανοί μας, οι φίλοι μας, οι συμμαθητές μας, οι γείτονες μας και δεν είναι κάποιοι ξένοι που ζούνε αλλού και θέλουν το κακό μας. Είναι τα ίδια άτομα που ζούνε μαζί με τους άλλους απλούς δημότες σε έναν Δήμο των περασμένων δεκαετιών. Και όμως δεν τους νοιάζει, δεν έχουν τύψεις, δε νιώθουν ότι κάνουν κάτι κακό. Νομίζουν ότι προσφέρουν στην κοινωνία θεάρεστο έργο που απλά εμείς οι άλλοι δεν το βλέπουμε. Έχουν εγκλωβίσει τον τόπο και τους δημότες στην μιζέρια, στην φτωχοποίηση και την υπό - ανάπτυξη. Κρίμα!!!
Νομίζω ότι είναι καιρός να δούμε την αλήθεια κατάματα και να συνειδητοποιήσουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι της καθημερινότητας, εμείς πρέπει να είμαστε οι κριτές και οι ελεγκτές της εξουσίας ώστε η εξουσία να πράττει τα νόμιμα και τα απαραίτητα για την αναβάθμιση του τρόπου ζωής και της ποιότητας των πολιτών.
Συμπεριφορές του παρελθόντος που τιμώρησαν και κόλλησαν την περιοχή μας στο πάτο δεν πρέπει να επαναληφθούν. Διορισμένες από επιχειρηματίες δημοτικές αρχές δεν έχουν καμία θέση στον Δήμο Ξηρομέρου.
Οι επιχειρηματίες αν θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά να το κάνουν όχι με την επίδειξη και διάθεση του χρήματος, άλλα με την επίδειξη των ικανοτήτων τους στην καθημερινότητα και στα έργα ανάπτυξης.
Οι υποψήφιοι για την εξουσία θα πρέπει να στηρίζονται στις δυνάμεις τους και στην εμπειρία τους από κοινωνικές δράσεις και συμμετοχές στην επίλυση προβλημάτων, ως ενεργοί πολίτες, με γνώση, γνώμη και δημόσια άποψη και όχι να προσμένουν στην οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών. Ο τόπος μας είναι μικρός και από τώρα μας δείχνουν ποιοι ξερογλείφονται για να τους επιλέξει ο χορηγός της προεκλογικής τους εκστρατείας και εν συνεχεία να τον υπηρετήσουν εις βάρος βέβαια του τόπου για άλλη μια φορά. (Να χαίρονται την προσωπικότητα τους)!!!
Η λύση είναι ο ενεργός πολίτης που πρέπει να αξιώσει το καλύτερο για την ζωή του και να στέλνει στο σπίτι του όλους όσους δεν τον σέβονται, τον προσβάλουν και του επιβάλουν συνθήκες διαβίωσης περασμένων σκληρών δεκαετιών.
Θα πρότεινα στους αγαπητούς σύμβουλους της δημοτικής αρχής, να πείσουν τον Δήμαρχο να τηρήσει το άρθρο του «Καλλικράτη» που αναφέρει για υποχρεωτικό ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, και να τον ορίσει σε δημόσιο ανοιχτό χώρο, ώστε εκεί Δημοτική Αρχή και δημότες να ενημερώσουν και ενημερωθούν για το έργο που έγινε η δεν έγινε. (Και σε αυτό ο Δήμαρχος παρανομεί)!!!
Έτσι λειτουργούν στις πραγματικές Δημοκρατίες εκτός και αν δεν πιστεύουμε στη δημοκρατία οπότε τα δεδομένα αλλάζουν…
Η περιοχή μας έχει τεράστιες δυνατότητες για να μεταμορφωθεί και να γίνει πόλος έλξης επενδύσεων και τουριστικός προορισμός. (Η ομορφιά και το σώμα υπάρχει αρκεί κάποιος να πετάξει την ασχήμια που τα κρύβουν και να τα προβάλει). 
Αυτές τις δυνατότητες δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν άτομα και πολιτικές του παρελθόντος που δοκιμάστηκαν πολλές φορές και απέτυχαν χωρίς καν να προσπαθήσουν. Επιλογές υπάρχουν αρκεί να μη παρασυρθούμε ξανά από τα πρόσκαιρα υλικά αγαθά που θα μας πετάξουν, για να επιλέξουμε ξανά τη μιζέρια και την κακομοιριά που εκπροσωπούν και θα επιβάλουν στον τόπο.

ΣΗΜ.: Πολλές φορές σκέπτομαι μήπως είναι εσκεμμένη η απραξία και η υποβάθμιση του τόπου, για να επιβιώνει η μετριότητα, αλλά πάλι δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μπορεί και να συμβαίνει αυτό από συνδημότες μου.

7 σχόλια:

  1. Κυριε Χολη δυστυχως η σημειωση στο τελος ειναι και η μονη αληθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αβουλοι δημοτικοι συμβουλοι , συνενοχοι σε ολο αυτο.
    θα "ανακαλυψουν" οτι κατι δεν παει καλα στο τελος για να πιασουν νεο ποστο στη νεα κατασταση.
    τους ξερουμε
    τους μαθαμε
    ηδη καποιοι ξεκινησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΤΑ ΛΕΣ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΊΝΕΙ Η ΨΥΧΉ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΧΟΥΙ,,, ΠΡΩΤΑ Η ΤΣΈΠΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοι που συνηθως ξοδευουν αλογιστα και απερισκεπτα το δημοσιο χρημα θα τους ακουσετε πολυ συχνα να λενε οτι "για ολα φταινε οι κακοι οι ξενοι" προσεξτε τους ειναι φιδια χωρις κροταλλα...

    Γάτα Ιμαλαιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ καλο το αρθρο σας κ. Χολη....ομως...
    λετε καπου....Διορισμενες απο επιχειρηματιες Δημοτικες αρχες
    δεν εχουν καμια θεση στο Δημο Ξηρομερου...και ερωτω...Αν ειναι
    επιχειρηματιας ο Δημαρχος ολα καλα; η κι αυτος τα συμφεροντα του;
    ...πριν τη ΣΗΜ. λετε...επιλογες υπαρχουν αρκει κτλπ....
    Δηλαδη αυτο δεν κανουμε ολοι οι Ελληνες σε καθε εκλογικη
    αναμετρηση; ας πουμε για το κοινοβουλιο τοσα χρονια ποιους
    ψηφιζουμε; το Ψεμα...και Ναααα κατι Μνημονια.Τωρα λοιπον τι
    ειμαστε ετοιμοι σαν εξυπνος λαος να κανουμε; Πρωθυπουργο
    τον Κυριακο....Ψεματα;...Αν δεν αλλαξουμε πραγματικα μυαλα
    και καρδια θα ειμαστε μια ζωη στα ιδια και ολοι μας θα το παιζουμε υπερανω-κουτοπονηροι και θα κανουμε κριτικη για ολα
    σε ολους.Αποτελεσμα; Μηδεν.
    Η Περιοχη μας Πατριωτη θα επρεπε εδω και δεκαετιες να ηταν
    ο Παραδεισος της ΕΛΛΑΔΑΣ...μας καταντησαν κολαση.
    Δεν ολισθαινει σημερα μονο ο Δημος μας στην καταρευση κ. Χολη.
    Δεκαετιες ολισθαινει ολοκληρη η Ελλαδα.
    Υπαρχει λυση;...δεν καταλαβα; ο ενεργος πολιτης;
    Τοσα χρονια (θα πω τη λεξη) Κομματοσκυλα Καταστροφης.
    Εξαιρεσεις παντα υπαρχουν.Ειναι οι Λιγοι ομως και στην
    κοινοβουλευτικη Δημοκρατια οι πολλοι κανουν κουμαντο...
    γιαυτο λεω αν δεν αλλαξουμε....θα περιμενουμε το Σωρα
    το Βεργη και αλλους φωστηρες να μας σωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παναγιώτης Χολής12 Ιουνίου 2017 στις 5:11 μ.μ.

    Δεν θα διαφωνήσω μαζί σας και εσείς δίκιο έχετε έτσι όπως τα σκέφτεσθε.Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία κουμάντο κάνουν οι πλειοψηφίες και έτσι πρέπει να γίνετε .Στόχος των λίγων θα πρέπει να είναι να γίνουν πολλοί. Για να γίνει αυτό θα πρέπει καταρχήν να αποδεχθούμε τον εαυτό μας, να μη κρυβόμαστε ,να μιλάμε, να λέμε την άποψη μας και να μη σιωπούμε. Κάτι που δεν κάνουμε στον τόπο μας. Στις τελευταίες εκλογές στο Δήμο μας υπήρχε και άλλη καλύτερη λύση .Η Συμπολιτεία Ξηρομεριτών κατέβηκε με καθαρό λόγο,φανερούς στόχους και άφθαρτα νέα στελέχοι της τοπικής κοινωνίας που δεν ήταν κομματόσκυλα. Αποτέλεσμα; οι συνδημότες μας την τελευταία εβδομάδα προτίμησαν τον άρτο και το θέαμα που μοιράσθηκε απλόχερα και ήρθαμε τρίτοι και καταιδρωμένοι γιατί δεν είχαμε και δεν θα μοιράζαμε ποτέ άρτο και θέαμα για να κλέψουμε την ψήφο των συνδημοτών μας.. Παρόλα αυτά όμως τούτη η μειοψηφία αντέχει και επιμένει να αγωνιά και να είναι παρόν στην καθημερινότητα .Αν θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση αυτό έχει να κάνει με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που θα κρίνει ο αυριανός ψηφοφόρος. Στη Δημοκρατία πάντα υπάρχουν λύσεις Δημοκρατικές, αρκεί να θέλουμε να τις δούμε.Και φυσικά να μη περιμένουμε πάντα ένας άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα και όταν αυτός βρίσκετε να τον λιθοβολούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνουμε...διαφωνοντας σε καποια σημεια..π.χ οι Ξηρομεριτες
    λεμε την αποψη μας χωρις φοβο αλλα με παθος... ΤΥΦΛΟ...ε αυτο
    ειναι το κακο...φανατισμος= τυφωση.Ποσοι ψηφιζουν ετσι...με
    σφραγισμενα τα ματια της ψυχης; για το εγω τους;
    Υπαρχει καποιος Σημερα που προσπαθει να βγαλη το φιδι απο
    την τρυπα και λιθοβολειται;
    Μη μου πειτε τον Αλεξη.Ναι σε ΟΛΑ...
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.