Ενημέρωση σχετικά με την ιχθυοκαλλιέργεια στο δυτικό κόλπο του Μύτικα.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
Την Τετάρτη 7.6 στις 02:00 μ.μ., είχαμε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας με 8ο θέμα συζήτησης ''Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «Τροποποίηση υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων και συνοδών αυτής έργων (συσκευαστήριο κ.α.)», με φορέα την «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.», στη θέση «Μαυρομπολού», Όρμου Μύτικα, Δ. Ξηρομέρου, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας''. Η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Εμείς ρωτάμε:
 • Η Τ.Κ. Μύτικα γνωρίζει το θέμα; Το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε ως προβλέπεται;
 • Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου γνωρίζει το θέμα; Γνωμοδότηση έλαβε ως προβλέπεται;
 • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου γνωρίζει το θέμα; Γνωμοδότηση έλαβε ως προβλέπεται;
Πάντως η σχετική ΜΠΕ είναι στο Δήμο Ξηρομέρου πάνω από μήνα.

Εμείς θα συνεχίσουμε επισταμένα να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα σε όλη την Ελλάδα και θα σας ενημερώνουμε. Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, πρέπει να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.

1 σχόλιο:

 1. Άκρα του ταφου σιωπή
  Στον καμπο βασιλεύει
  Λαλει πουλί, παίρνει σπυρι
  Κι η μάνα το ζηλεύει

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.