Ο Αστακός είχε… «Θέμα Χημείας».


Μπορεί η ψυχαγωγία να συνδυαστεί με τη μάθηση; Μπορεί η μάθηση να γίνει παιχνίδι; Οι μαθητές του Αστακού την Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Απριλίου απάντησαν… «ναι»! 
Η ομάδα Θεατρόνιο παρουσίασε την εκπαιδευτική - διαδραστική παράσταση «Θέμα Χημείας», η οποία ενθουσίασε τους μαθητές με το βιωματικό παιχνίδι, τα πειράματα χημείας και το θεατρικό έργο.
Το έργο διαπραγματεύεται το δίλημμα της επαγγελματικής κατεύθυνσης ενός εφήβου ανάμεσα στο να σπουδάσει Χημεία και να ακολουθήσει το όνειρό του στον Αθλητισμό. Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν, στην απόφαση του... 
«Χτίσαμε μια παράσταση, με ελάχιστα σκηνικά, χιούμορ και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές» αναφέρει ο συμπατριώτης μας χημικός - ηθοποιός και εμπνευστής της ομάδας Θεατρόνιο, Δρ. Γιάννη Γουλές. 
Η παράσταση προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα. Τελεί υπό την αιγίδα του «Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων», της «Ένωσης Ελλήνων Χημικών». και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 120 σχολεία.




Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, τον Πρόεδρο κ. Γεωργούλα, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων Αστακού και Καραϊσκάκη, του Γυμνασίου & Λυκείου Αστακού και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία. 

Συντελεστές.
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη, Make ART (ευγενική χορηγία).

---------------------------------

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2017

Ευχαριστήρια επιστολή προς τα ΜΜΕ.

Αγαπητοί Συμπατριώτες.
Εκ μέρους της ομάδας «Θεατρόνιο», σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε με την ανάρτηση των δελτίων τύπου που αφορούν την εκπαιδευτική – διαδραστική παράστασης «Θέμα Χημείας» στην ιστοσελίδα σας.
Η καταγωγή μου είναι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και αυτός είναι ένα ακόμη λόγος να νοιώθω ευγνώμων από τη συνεργασία μας.
Η αποδοχή σας, μου δίνει δύναμη και φτερά, να συνεχίσω να προσφέρω στη νέα γενιά της χώρας αλλά και του νομού μας, με αγνά κίνητρα και σκοπό την εκπαίδευση των νέων μέσω καινοτόμων - εκπαιδευτικών παραστάσεων.
Είμαι στην διάθεσή σας, καλό Καλοκαίρι.


Με εκτίμηση

Δρ. Γιάννης Γουλές

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.