Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή. Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους Δήμους. Η δική μας γνώμη.



Το πολυνομοσχέδιο για του ΟΤΑ, πρόκειται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, στη Βουλή, γνωστοποίησε σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επιβεβαιώνοντας πλήρως, το σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, για κατάθεση εντός του Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε ότι το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να κατατεθεί τέλη Ιουνίου στη Βουλή, ώστε εντός του Ιουλίου να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
Ο Υπουργός, επίσης ανακοίνωσε ότι στο Πολυνομοσχέδιο, θα συμπεριληφθεί ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους Δήμους, σε ειδική διάταξη.
Συγκεκριμένα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι θα περιλαμβάνει ευνοϊκή σχετική διάταξη, τόσο για τους οφειλέτες όσο και για τους δήμους.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, θα συμβάλει στην εισπραξιμότητα των Δήμων και θα είναι ανακουφιστική για τους οφειλέτες. Επίσης ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα προβλέπει ανώτατο όριο εξόφλησης των χρεών τις 100 δόσεις, ενώ αναλόγως του τρόπου πληρωμής θα είναι δυνατή ακόμη και η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Δική μας επώνυμη γνώμη είναι ότι για τον δικό μας Δήμο, αλλά και για όλους τους Δήμους, η συγκεκριμένη διάταξη θα ωφελήσει ώστε να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση, αλλά θα βοηθήσει και όλους τους πολίτες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Όμως, και αναφερόμαστε στο δικό μας Δήμο, για να περπατήσει η ρύθμιση θα πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει την εικόνα και το παράδειγμα της σωστής οικονομικής διαχείρισης, κάτι που επ' ουδενί δεν συμβαίνει.
Κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, σπατάλες, απ' ευθείας αναθέσεις που δεν μπορείς να ακουμπήσεις και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό... Αυτά είναι τα πεπραγμένα περίπου τρία χρόνια τώρα της δημοτικής μας αρχής...
Έχει εμπεδώσει σε όλους τους σκεπτόμενους δημότες το αίσθημα της μη εμπιστοσύνης στα πεπραγμένα της στο οικονομικό πεδίο.

2 σχόλια:

  1. Εμάς εδώ ,
    δέν μας αγγίζει τίποτα ,
    έχουμε το δικό μας θεό ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν θέλουμε πραγματικά να λύνονται χρόνια προβλήματα , θα πρέπει η δημοτική αρχή και εν όψει αυτης της νέας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών απο την πολιτεία , να ανακοινώσει απο τώρα δημόσια και αναλυτικότερα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές παρελθόντων ετών προς τον δήμο μας και να γίνει μία συγκεκριμένη ανοιχτή συζήτηση για το θέμα και με προτάσεις απο το σύνολο των φορέων της αντιπολίτευσης και απλών συνδημοτών μας και βεβαίως απατείται απο την δημοτική αρχή του δήμου παράλληλα , μία προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων απ' όλες τις δραστηριότητες του δήμου.
    Εάν έχει θετικό οικονομικό αποτέλεσμα μϊα τέτοια προσπάθεια , αυτό μπορεί να διευκολύνει και την σύντομη αποπληρωμή του επικείμενου δυσβάστακτου δανείου και με τόκο που μεταφέρει και με αποκλειστική της πολιτική ευθύνη η δημοτική αρχή , στις πλάτες όλων των φορολογουμένων συνδημοτών μας.
    Ευχαριστώ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι-Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.