Ενημέρωση σχετικά με την ιχθυοκαλλιέργεια στο δυτικό κόλπο του Μύτικα.

Η αμαρτωλή ζώνη Α3 που έχει στοχοποιήσει την περιοχή μας.
Σήμερα Τετάρτη 7.6 στις 02:00 μ.μ., είχαμε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας με 8ο θέμα συζήτησης ''Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «Τροποποίηση υφιστάμενης πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων και συνοδών αυτής έργων (συσκευαστήριο κ.α.)», με φορέα την «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.», στη θέση «Μαυρομπολού», Όρμου Μύτικα, Δ. Ξηρομέρου, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας''.

Εμείς ρωτάμε:
  • Η Τ.Κ. Μύτικα γνωρίζει το θέμα; Το τοπικό συμβούλιο γνωμοδότησε ως προβλέπεται;
  • Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξηρομέρου γνωρίζει το θέμα; Γνωμοδότηση έλαβε ως προβλέπεται;
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου γνωρίζει το θέμα; Γνωμοδότηση έλαβε ως προβλέπεται;
Πάντως η σχετική ΜΠΕ είναι στο Δήμο Ξηρομέρου πάνω από μήνα.

Η ενημέρωση που εμείς σας δίνουμε είναι η εξής:
  • Στις 21.1.2015 είχαμε από την Αποκεντρωμένη ''Έγκριση εκμίσθωσης θαλάσσιας έκτασης είκοσι (20) στρεμμάτων με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, που θα προκύψει από τη μικρή μετατόπιση και περιστροφή του υφιστάμενου πάρκου σε θαλάσσια έκταση δέκα (10) στρεμμάτων και την επέκταση αυτού κατά δέκα (10) στρέμματα, στη θέση «Μαυρομπολού» Όρμου Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Ν. Αιτ/νίας, της εταιρίας «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.»''. (δείτε εδώ).
  • Στις 20.4.2017 είχαμε ανάκληση από την Αποκεντρωμένη της παραπάνω απόφασης (δείτε εδώ).
  • Στις 10.5.2017 είχαμε από την Αποκεντρωμένη ξανά ''Προέγκριση μίσθωσης θαλάσσιας έκτασης είκοσι (20) στρεμμάτων με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας πλωτής μονάδας εκτροφής θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων, που θα προκύψει από τη μικρή μετατόπιση και περιστροφή του υφιστάμενου πάρκου σε θαλάσσια έκταση δέκα (10) στρεμμάτων και την επέκταση αυτού κατά δέκα (10) στρέμματα, στη θέση «Μαυρομπολού» Όρμου Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Ν. Αιτ/νίας, της εταιρίας «ΜΥΤΙΚΑΣ Α.Ε.»''. (δείτε εδώ).
  • Σήμερα το θέμα ήρθε για γνωμοδότηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Π.Σ. Δυτικής Ελλάδας (δείτε εδώ).
Θυμίζουμε σε όλους ότι στη θαλάσσια περιοχή του δυτικού κόλπου του Μύτικα, έχουμε ανακήρυξη αρχαιολογικού χώρου ενάλιων αρχαιοτήτων (δείτε εδώ). Οι μελετητές των διαφόρων ΜΠΕ το γνωρίζουν ή μήπως εντέχνως το αποκρύπτουν; Μήπως κάποιες μελέτες θέλουν επικαιροποίηση λέμε εμείς;
Κάποιοι που έσπευσαν να αυτοπροβληθούν και αυτοδιαφημιστούν για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, της ανακήρυξης των αρχαιολογικών χώρων της Αλυζίας, κάνουν κανένα κόπο να διαβάσουν τα έγγραφα που έρχονται στον Δήμο Ξηρομέρου και αφορούν αυτό ακριβώς τον χώρο και σε τι ενέργειες προβαίνουν;
Εμείς θα συνεχίσουμε επισταμένα να παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα σε όλη την Ελλάδα και θα σας ενημερώνουμε. Για την περιοχή μας (Βελά - Λιμανάκια - Αγριλιάς - παραλία Παλιόβαρκα - Μύτικας - Μαραθάκι - Κάλαμος - Καστός), αυτό που εμείς δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε είναι ότι όσο αυτή η περιοχή παραμένει στη ζώνη Α3 του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών, πρέπει να ανησυχούμε και να μην εφησυχάζουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.