Πολλά και έντονα παράπονα για τις ομπρέλες στη παραλία του λιμανιού του Μύτικα.


Δέκτες τρομερών παραπόνων έχουμε γίνει εδώ και αρκετές ημέρες, με αφορμή την τοποθέτηση ομπρελών (όπως κάθε Καλοκαίρι) από το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου στη παραλία του λιμανιού του Μύτικα.
Τα έντονα παράπονα αφορούν αφενός τον μικρό αριθμό τους και αφετέρου το μικρό μέγεθος τους. Όπως μας είπαν, και διαπιστώσαμε και με τα μάτια μας, πρόκειται για μόλις 10 ομπρέλες, ενώ τα παλαιότερα χρόνια έμπαιναν 18, 20 μέχρι και 23 είχαν μπει κάποια χρονιά. «Δηλαδή του χρόνου πόσες θα βάλουν; Πέντε;», μας είπε κάποιος Μυτικιώτης, «Αντί κάθε χρόνο να προσθέτουμε και πιο πολλές ώστε να γίνουν και δύο σειρές, εμείς τις μειώνουμε;»
Επίσης μας ανέφεραν ότι οι φετινές ομπρέλες δεν είναι αυτές που κάθε χρόνο τοποθετούταν, είναι άλλες, οι οποίες το μέγεθος τους είναι πάρα πολύ μικρό σε σχέση με τις προηγούμενες. Οι ομπρέλες που έμπαιναν στον Μύτικα κάθε χρόνο, τις πήγαν αλλού μας είπαν.
Εμείς τα έχουμε πει πολλές φορές σε σχέση με τη συμπεριφορά του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου προς τον Μύτικα. Απαξία, αδιαφορία και προκλητικό ρίξιμο του Μύτικα, χωρίς να μπορούμε να εντοπίσουμε την αιτία.
Με λίγα χρήματα θα μπορούσαν στο λιμάνι του Μύτικα και στη παραλία του να έχουν γίνει πράγματα χρήσιμα και ορατά από όλους, που θα μπορούσαν να λάβουν τα εγκωμιαστικά σχόλια των εκατοντάδων λουομένων της συγκεκριμένης παραλίας.
Βάψιμο με πλαστικό άσπρο χρώμα όλου του στηθαίου του λιμανιού (μέσα - έξω), πραγματικό καλό καθάρισμα της παραλίας και στρώσιμο της με γκρέιτερ, τοποθέτηση πολλών σειρών ομπρελών, πραγματικό καθάρισμα όλου του λιμανιού, σήμανση με απαγόρευση αγκυροβολίας στη παραλία και παρκαρίσματος στο λιμάνι, πραγματική επισκευή φώτων κ.α.
Πράγματα απλά με μικρό οικονομικό κόστος που θα άλλαζαν προς το πολύ καλύτερο την εικόνα, και ο Δήμος θα έπαιρνε τα εύσημα από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Δυστυχώς το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου έχει τον Μύτικα στην από κάτω και τον χρησιμοποιεί για να εκτελεί εργάκια με πολλά χρήματα, τα οποία εμείς δεν μπορούμε να τα αντιληφθούμε.

7 σχόλια:

  1. Μπραβο που εχετε το θαρρος να τα λετε και ετσι σιγα σιγα κατι θα διορθωθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν περιμένετε να παει μπροστά ο μυτικας απο το ποσες ομπρελες θα μπουν στο λιμάνι τι να πω....Αντι να κοιταξετε να φτιαξετε το λιμανι που θα ηταν μεγαλο(+) για τον Μυτικα ωστε μετα να λύνονται τα μικρότερα εσεις κοίτατε πως θα γραψετε ωστε να μειωσετε Α κ β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε μου.
      Τα κριτήρια με τα οποία ο κόσμος εκλέγει είναι γνωστά.
      Και επειδή έχουμε Δημοκρατία, τη δύναμη την έχει ο κόσμος με την ψήφο του.
      Κάποτε μου είχαν πει πως όλα μπορούν να γίνουν, ένα πράγμα όμως αλλάζει πολύ δύσκολα και αυτό είναι η νοοτροπία.
      Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά η ανάπτυξη είναι πολύ μακριά.

      Διαγραφή
    2. κατι γινεται και μας πιανει νοο-χαζομαρα
      μεσα στην καλπη των δημοτικων και εθνικων εκλογων
      Μαλλον καποιοι " ψεκαζουν " το Σαββατο βραδυ τις καλπες της Κυριακης.

      Διαγραφή
  3. Φίλε αναγνώστη το να αναδεικνύεις ένα θέμα δεν σημαίνει ότι σβήνεις κάποιο άλλο. Επί της ουσίας τώρα για το λιμάνι του Μύτικα έχει μαλιάσει η γλώσσα μας και μάλλον ή δεν παρακολουθείς ή .......
    Μάλιστα γράφουμε με υπογραφή και δεν έχουμε μειώσει κανέναν, ούτε Α, ούτε Β, εκτός αν εσύ θες να τα λέμε προς τον αέρα και όχι προς αυτούς που κάθε φορά έχουν ευθύνη για το λιμάνι, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και στενοχωριούνται κάποιοι. Αν η κριτική προς αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις και έχουν την ευθύνη την ονομάζεται μείωση, μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα ή πολύ περισσότερο έχουμε διαφορετική αντίληψη λειτουργίας της δημοκρατίας.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μυτικας...Καλοκαιρι 2017...Σταθερα...πισω.
    Φως στο βαθος του τουνελ απο την αντιπολιτευση;...ΟΧΙ...
    Δοκιμασμενη η Συνταγη...Σκοταδι.
    Η Λυση ειναι στο χερι μας...Θελουμε;
    ΥΓ.Το σχολιο αφορα και την Κεντρικη εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα προβληματα τις περιοχης μας ειναι αλλα και οχι οι ομπρελες.
    οι ομπρελες ειναι ιδιες με περυση απλα 2 μεγαλες που υπηρχαν σκιστηκαν και δεν αντικατασταθηκαν.
    τα προβληματα που πρεπει να λυθουν ειναι να μην ριχνουν τους βοθρους μεσα στη θαλασσα οπως κανουν το 80% στο μυτικα ωστε τα νερα να ειναι βρωμικα και μολισμενα για τον ανθρωπο.
    πως ζηταμε να μας βαλουν ομπρελες σε μια παραλια που εμεις οι ιδιοι αδειαζουμε τους βοθρους μεσα?θελουμε ομπρελες με βρωμικα νερα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.