Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Η καταψήφιση του δανείου θα είναι το πολιτικό τέλος του Δημάρχου και όχι του Δήμου Ξηρομέρου.


Σήμερα Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται για πολλοστή φορά να αποφασίσει, με διευρυμένη πλειοψηφία τώρα, για τη σύναψη του περιβόητου δανείου ώστε να κλείσει ο Προϋπολογισμός (που ήδη έχει εγκριθεί τυπικά, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει τεράστια τρύπα μετά την επιστροφή της αρχικής απόφασης).
Ο Δήμαρχος με το γνωστό κομπογιαννίτικο και αλαζονικό τρόπο του, αλλάζει τη μια απόφαση μετά την άλλη, αντιφάσκοντας και αυτοαναιρούμενος κάθε φορά. Σκοπός του η με κάθε τρόπο τυπική επικύρωση του Προϋπολογισμού και η σύναψη του δανείου, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταστροφική πολιτική του και να διατηρήσει το πολιτικό πελατειακό δίκτυο που τον στηρίζει (μέχρι τώρα τουλάχιστον).
Και αυτή τη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα επαναφέρει το πάγιο επιχείρημά του, για έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία της σύναψης του δανείου, που είναι το γνωστό ψηφίστε το καταστροφικό δάνειο, γιατί αλλιώς ο Δήμος δε μπορεί να λειτουργήσει. Ένας προκλητικός εκβιασμός, που όμως είναι έωλος. Εκείνο που δε μπορεί να "λειτουργήσει" είναι η συνέχιση της δικής του πολιτικής και των προηγουμένων δημοτικών αρχών που μας έφεραν εδώ και όχι ο Δήμος. 
Οι λειτουργικές και πάγιες δαπάνες του Δήμου είναι εξασφαλισμένες σήμερα. Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Δήμου Ξηρομέρου, που είναι χρήματα τα οποία εισπράττει το κράτος από τους πολίτες:
  • από το φόρο φυσικών και νομικών προσώπων,
  • από το ΦΠΑ και 
  • από το φόρο ακίνητης περιουσίας,
και τα αποδίδει στους Δήμους, θα διαπιστώσει ότι το σύστημα έχει μπουκώσει. 
Το κράτος αποδίδει στο Δήμο Ξηρομέρου δικά μας χρήματα από τη φορολογία μας, 1.650.000 € το χρόνο και ο Δήμος Ξηρομέρου με τη σειρά πληρώνει, για τη μισθοδοσία των μονίμων και αιρετών, δύο δάνεια (Δήμος Αλυζίας της περιόδου 2006 - 2010, Δήμος Αστακού της περιόδου 2006 - 2010), επιχορηγήσεις στα Νομικά του Πρόσωπα, αν σ´ αυτά προστεθεί και η δόση του δάνειου, τη σύναψη του οποίου επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος, είναι φανερό ότι δε θα μείνει ούτε σεντς.
Καλό είναι λοιπόν να γίνουν κάποιες διαπιστώσεις έχοντας υπ´ όψιν μας και τα παραπάνω στοιχεία. 
Διαπίστωση πρώτη, τα χρήματα που διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή είναι δικά μας χρήματα και είναι υποχρέωση των διοικούντων να ασκούν χρήστη διοίκηση και να μας ενημερώνουν και δική μας υποχρέωση είναι να ελέγχουμε τουλάχιστον τον τρόπο που τα διαχειρίζεται. Το κλασικό τι με νοιάζει εμένα, μας τελείωσε. Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, ειδικά αυτούς τους καιρούς που θα πρέπει και το μισό ευρώ να πιάνει τόπο και να αποδίδει αφού επενδυθεί πολλαπλάσια οφέλη.
Διαπίστωση δεύτερη, από ολόκληρο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, ούτε ένα ευρώ δε θα διατεθεί για κάποιο έργο η μελέτη που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, καθώς η έλλειψη οράματος, η κακοδιαχείριση, η αδιαφάνεια,η συντήρηση του πελατειακού συστήματος, του εκλογικού στρατού, οι προεκλογικές υποσχέσεις, αφαιρούν και την τελευταία ικμάδα δυναμικής του Δήμου. 
Διαπίστωση τρίτη, χωρίς να νιώθουμε περήφανοι, είναι η δικαίωση της αρνητικής μας θέσης και του αγώνα που κάνουμε απέναντι στην απόφαση του Δημάρχου να συνάψει δάνειο για να ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό, ελαχιστοποιώντας την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου (έρχεται η κοινοτική υποχρέωση των Δήμων για αλλαγή των λαμπτήρων με σύγχρονους Led ή κάποια άλλη επενδυτική ευκαιρία κλπ), δεσμεύοντας παράλληλα χρήσιμους πόρους για την ανάπτυξη της περιοχής.
Έτσι λοιπόν απορρίπτουμε το δίλημμά του για δάνειο ή κλείσιμο του Δήμου, γιατί το δάνειο γίνεται όχι για να διασωθεί ο Δήμος, αλλά ο Δήμαρχος, καθώς η απόρριψή του θα σημάνει το πολιτικό του τέλος.
Καλούμε την αντιπολίτευση και όλους τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απορρίψουν ουσιαστικά μαζί με τους όρους και τη σύναψη του δανείου.
Στο Δήμο Ξηρομέρου έρχονται δύσκολες μέρες και είναι καθήκον όλων των υγιών δυνάμεων, κυρίως όμως των πολιτών, να μην αφήσουν αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα να εξαπλωθεί.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε νοσηρές πρακτικές και προβλήματα των διοικούντων, να γίνουν προβλήματα όλου του Δήμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.