Γεώργιος Γρίνος: Αναγκαία υποδομή η κατασκευή (ή βελτίωση) του δρόμου Μπαμπίνης – Αετού – Αρχοντοχωρίου – Μύτικα. Δικό μας επώνυμο σχόλιο.

Του κ. Γεωργίου Γρίνου.
Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Το έργο «Βελτίωση Οδού Κουβαρά – Φυτείες – Αστακός», παρά τις καθυστερήσεις (αδικαιολόγητες οι περισσότερες) βρίσκεται σχεδόν στο τέλος του. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που κατασκευάζεται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές οδοποιίας και το οποίο θα συντομεύσει κατά πολύ τη διαδρομή προς τα δυτικά παράλια της Αιτωλ/νίας.
Σκοπός κατασκευής του έργου είναι η άμεση, σύντομη και ασφαλής σύνδεση της ενδοχώρας της Αιτωλ/νίας και κυρίως του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της, το Αγρίνιο, με τα δυτικά παράλια και την Παραϊόνια Οδό και η αντίστοιχη σύνδεση του κεντρικού Ξηρομέρου με την Ιόνια οδό και το Αγρίνιο. 
Δυστυχώς όμως το έργο σταματά στο μέσο της διαδρομής (2 χιλιόμετρα πριν τη Μπαμπίνη) και συνεπώς δεν επιτελείται ο σκοπός, για τον οποίο σχεδιάστηκε. Για να ολοκληρωθεί και να επιτευχθεί ο στόχος του, πρέπει να συνεχισθεί, είτε προς Αστακό, παρακάμπτοντας τα χωριά Μπαμπίνη, Μαχαιρά, Βασιλόπουλο και Καραισκάκης, είτε προς Μύτικα, παρακάμπτοντας τα χωριά Μπαμπίνη, Αετό, Αρχοντοχώρι και Βάρνακα.
Με δεδομένο, ότι ο Αστακός και η ευρύτερη περιοχή του θα συνδεθεί με την Ιόνια Οδό μέσω Γουριάς, Σταμνάς κλπ. και η περιοχή της Βόνιτσας μέσω του οδικού άξονα Αμβρακίας – Ακτίου, επιβάλλεται να ακολουθηθεί η δεύτερη παραπάνω επιλογή, δηλαδή η διαδρομή Μπαμπίνης – Αετού – Αρχοντοχωρίου – Μύτικα. 
Με αυτόν τον τρόπο, αφενός μεν συντομεύεται η διαδρομή από Αγρίνιο – Μύτικα, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο των δυτικών ακτών της Αιτωλ/νίας, μεταξύ Αστακού και Βόνιτσας - Παλαίρου, αφετέρου δε το κεντρικό Ξηρόμερο θα συνδεθεί με το Αγρίνιο και την Ιόνια Οδό, μέσω ενός σύγχρονου οδικού άξονα. 
Σημειωτέον, ότι ο μόνος κεντρικός δρόμος που δεν έχει βελτιωθεί στη δυτική Αιτωλ/νία είναι ο δρόμος Μπαμπίνης - Αετού - Αρχοντοχωρίου, ο οποίος έχει χαραχθεί από την εποχή του Κονδύλη και ο οποίος στο τμήμα του από Αρχοντοχώρι - Βάρνακα έχει μείνει στην ιστορία «σαν ο δρόμος της Ζάβιτσας».
Καιρός είναι λοιπόν, μετά από 100 σχεδόν χρόνια να βελτιωθεί. Και αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για νέα χάραξη και κατασκευή καινούργιου δρόμου, τουλάχιστον να βελτιωθεί ο υπάρχων, με ταυτόχρονη παράκαμψη των χωριών Μπαμπίνη, Αετός, Αρχοντοχώρι, Βάρνακας. 
Η συνέχιση και ολοκλήρωση λοιπόν του παραπάνω έργου («Βελτίωση οδού Κουβαρά – Φυτείες») και μάλιστα μέσω της παραπάνω διαδρομής, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, για την οποία (ανάπτυξη) πολύς λόγος γίνεται, αλλά αποτέλεσμα δεν φαίνεται και θα βελτιώσει την εικόνα του οδικού δικτύου της περιοχής.
Καλώ λοιπόν την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, που τελευταία δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βελτίωση γενικά του οδικού δικτύου της Αιτωλ/νίας, καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα και ιδίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, να συμβάλουν από τη θέση τους την ολοκλήρωση του παραπάνω έργου.

Αγρίνιο 31-7-2017

Γεώργιος Σπ. Γρίνος
Δικηγόρος

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Προσυπογράφουμε το κείμενο, και πως θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, όταν και εμείς έχουμε αρθρογραφήσει για την συγκεκριμένη αναγκαιότητα στο παρελθόν αρκετές φορές, με τελευταία φορά δείτε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.