Παναγιώτης Στάικος: Αναμένοντας τις απαντήσεις από τον κύριο Λυμπεράτο.


Του κ. Παναγιώτη Στάικου.

Κύριε Λυμπεράτε.
Λέτε πως ο στόχος της ανάρτησή σας δεν είναι η αντιπαράθεση μαζί μου, αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας. Ναι κύριε Λυμπεράτε, ο στόχος δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση μαζί μου, αλλά η συκοφάντηση μου. Κύριε Λυμπεράτε η πολιτική αντιπαράθεση στην Δημοκρατία δεν είναι κάτι κακό, αλλά κάτι πολύ χρήσιμο, η οποία όταν γίνεται με αλήθειες και επιχειρήματα προάγει την Δημοκρατία.
Και εγώ είμαι υποχρεωμένος απέναντι στα ψέματα και τις συκοφαντίες, να κάνω μαζί σας μια ιδιότυπη πολιτική αντιπαράθεση, θέτοντας ερωτήσεις και περιμένοντας απαντήσεις.

Κύριε Λυμπεράτε.
Κατασκεύασα εγώ στην θητεία μου ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού ή ως Δήμαρχος Αστακού κανένα έργο με αμιαντοσωλήνες ή μόνο με πλαστικούς σωλήνες και σωλήνες πολυαιθυλενίου; Ναι ή όχι;

Κύριε Λυμπεράτε.
Πήρατε απόφαση στην θητεία σας ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, με την οποία παραχωρούσατε τις πηγές της Λάμπρας στον Άγιο Δημήτριο με το κτίριο των αντλιοστασίων και την συλλεκτική δεξαμενή, με μόνη υποχρέωση να προβλέψει η ΕΤΒΑ να κατασκευάσει μεγαλύτερο αγωγό και δεξαμενή στα Λιβαναίικα Αλώνια (Πλατυγιάλι) για να μπορεί μελλοντικά να πάρει από εκεί νερό και μόνο αυτό; Ναι ή όχι; Ή λάβατε κάτι άλλο και πιο είναι αυτό; Περιμένω αντίστοιχο έγγραφο της ΕΤΒΑ.

Κύριε Λυμπεράτε.
Ήσασταν Νομικός Σύμβουλος της ΕΤΒΑ ή ΒΙΠΕΤΒΑ ή ΝΑΒΙΠΕ την περίοδο αυτή ή ποια περίοδο και μέχρι πότε;

Κύριε Λυμπεράτε.
Το έργο για την κατασκευή αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο στην μελέτη του οποίου ο αγωγός προβλεπόταν με αμίαντο (για τον οποίο ποτέ δεν σας επέρριψα καμία ευθύνη), δημοπρατήθηκε πριν την 31/12/1986 που ήσασταν εσείς Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού, στο οποίο μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ή δημοπρατήθηκε μετά την 1/1/1987 που ανέλαβα εγώ;
Δείξτε μας λοιπόν την διακήρυξη της δημοπρασίας (αφού ήσασταν και Νομικός Σύμβουλος) και εάν έγινε μετά την 1/1/1987 που ανέλαβα εγώ και κάνω τόσο λάθος, εγώ δεν θα σας ζητήσω απλά συγνώμη, αλλά θα ΑΠΟΣΥΡΩ και την υποψηφιότητά μου για τις επόμενες εκλογές.!!!!!!!!!!!

Κύριε Λυμπεράτε.
Στην εταιρία ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ από την ΒΙΠΕΤΒΑ, ανατέθηκε με απ' ευθείας ανάθεση αφού δεν ξεπερνούσε το 50% του προϋπολογισμού του αρχικού έργου Άγιος Δημήτριος - Πλατυγιάλι τον Νοέμβριο του 1987, το έργο της κατασκευής του Αγωγού Πλατυγιάλι - Αστακός με πλαστικό αγωγό Φ312,5 και η δεξαμενή του Αστακού με δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα χωρητικότητας 2.000 κυβικών μέτρων, το οποίο τελείωσε το 1989 και κάναμε τα εγκαίνια στην παραλία παρουσία της χήρας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Δημητρούκα. Ναι ή όχι; 

Κύριε Λυμπεράτε.
Πείτε μου τι απόφαση πήρατε εσείς στην θητεία σας ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού προς την ΕΤΒΑ για την ύδρευση του Αστακού και ποια απάντηση λάβατε από την ΕΤΒΑ;;;;; Θα την περιμένω αυτή την απάντηση με πολύ αγωνία.!!!!!! 

Κύριε Λυμπεράτε.
Θα σας πω εγώ τι κάνατε. Πήρατε μία επαίσχυντη απόφαση, η οποία είναι η 18 ή 19 του 1985, με την οποία ζητούσατε την αλλαγή του σκοπού του κληροδοτήματος Δημητρούκα, να πάει για διευθέτηση των χειμάρρων του Αστακού, λέγοντας πως μετά το νερό που είχατε φέρει από την γεώτρηση του Καραϊσκάκη, είχε επιλυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης το Αστακού, όταν το μέγιστο που μπορούσε να δώσει η γεώτρηση ήταν 30 κυβικά την ώρα, δηλαδή 360 κυβικά μέτρα την ημέρα, που έφθανε το καλοκαίρι για 15 λεπτά, όταν τώρα οι ανάγκες της πόλης το καλοκαίρι πλησιάζουν τα 2.500 κυβικά μέτρα την ημέρα.
Ευτυχώς όμως το αίτημα σας απορρίφθηκε και έτσι μετά την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Κοινότητας Αστακού - κληροδοτήματος Δημητρούκα και ΕΤΒΑ, έχει ο Αστακός νερό με όλα του τα προβλήματα.

Κύριε Λυμπεράτε.
Σας ερωτώ. Μετά από τόσα χρόνια είστε υπερήφανος γι’ αυτή σας την απόφαση σας, με την οποία ζητούσατε τα χρήματα που είχε αφήσει ο αείμνηστος Δημητρούκας για την ύδρευση του Αστακού, να τα πηγαίνανε για τα ρέματα;

Κύριε Λυμπεράτε.
Λέτε το ουσιαστικό τώρα είναι η αντικατάσταση του δικτύου. Πείτε μου λοιπόν κύριε Λυμπεράτε τι κάνατε όταν 31/12/2010 σας παρέδωσα μελέτη με περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και τεύχη δημοπράτησης και Προϋπολογισμό του έργου 7 εκατομμύρια ευρώ για αντικατάσταση ολόκληρου του αγωγού από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι την δεξαμενή του Αστακού με αγωγό από πολυαιθυλένιο, που σε αυτά τα 7 προηγούμενα χρόνια και στις δύο δημοτικές θητείες ήσασταν για 4 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;;;;;;;!!!!

Κύριε Λυμπεράτε.
Ξέρετε πόσο σέβομαι τις οικογένειες των πολιτικών μου αντιπάλων και εδώ είναι μόνιμοι υπάλληλοι, με στενά συγγενικά πρόσωπα των οποίων βρέθηκα πολιτικός αντίπαλος να πουν με πόση λεπτότητα και ευγένεια τους φέρθηκα στην θητεία μου ως Δημάρχου. 
Δικό μου στενό συγγενικό πρόσωπο δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τον Δήμο. Δικό σας όμως έχει και δεν είναι μόνιμος υπάλληλος μετά από ΑΣΕΠ, πράγμα το οποίο θα ήταν απόλυτα νόμιμο και ηθικό, αλλά με κάποια άλλη σχέση, την οποία η κοινωνία χαρακτηρίζει ως χαριστική ή ως μη απαραίτητη και ζημιογόνα για τα συμφέροντα του Δήμου. Και αυτό η κοινωνία κύριε Λυμπεράτε το λέει συναλλαγή!!!!!!
Με εμένα συναλλαγές αν εκλεγώ Δήμαρχος δεν πρόκειται να υπάρξουν. Τελεία και παύλα.!!!!!! 
Εγώ παρά το γεγονός, πράγμα με το οποίο συμφωνώ με τον κύριο Λυμπεράτο για τα ανώνυμα σχόλια, θα δεχθώ ανώνυμα σχόλια, αν όμως είναι υβριστικά ή συκοφαντικά τα ανώνυμα σχόλια, η ευθύνη θα επιμερίζεται εξ’ ίσου στον σχολιαστή και τον διαχειριστή του Blog.

Υ.Γ.: Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS, έχω μια απορία. Όταν πριν λίγο καιρό σας έστειλα για ανάρτηση ένα θέμα και ζητούσα να δημοσιευθεί χωρίς να γίνονται δεκτά ανώνυμα σχόλια δεν το δημοσιεύσατε. Τώρα που κύριος Λυμπεράτος ζήτησε μόνο επώνυμα σχόλια το δημοσιεύσατε.
Ήθελα να ξέρω υπάρχουν κάποιοι που έχουν προνομιακή σχέση ή άλλαξε τακτική το Blog σας και όταν κάποιος ζητάει να μην δημοσιεύονται ανώνυμα σχόλια θα το κάνετε για όλους; 

Αστακός 6/8/2017 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Παναγιώτης Στάικος 

Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού και Δήμαρχος Αστακού

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.