Επιτέλους δεύτε λάβετε φως στο λιμάνι του Μύτικα.


Επισκευάστηκαν επιτέλους σήμερα τα φώτα του λιμανιού του Μύτικα, και μετά από αρκετά χρόνια, άλλη εικόνα επικρατεί στο λιμάνι, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη μίζερη τριτοκοσμική εικόνα που είχαμε συνηθίσει.
Έτσι αυτή τη στιγμή αν πάτε στο λιμάνι, 15 από τα 17 φωτιστικά ανάβουν, οι φανοί σήμανσης της εισόδου του λιμανιού ανάβουν κανονικά (πράσινος και κόκκινος) και φώτα ασφαλείας στο βουλιαγμένο λιμάνι του Μύτικα υπάρχουν και λειτουργούν.
Ελπίζουμε να έχει γίνει επισκευή και όχι απλή αντικατάσταση λαμπτήρων, γιατί αν έχει γίνει το δεύτερο, σε ένα μήνα πάλι στα ίδια θα γυρίσουμε.
Εμείς δύο ερωτήματα θα θέσουμε:
  • Ποιος τρία χρόνια έχανε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι του Μύτικα;
  • Ποιος κερδίζει και παίρνει τα εύσημα με την σημερινή πολύ καλή εικόνα;
Τα ερωτήματα είναι ρητορικά και ελπίζουμε ποτέ ξανά στο μέλλον να μην αφεθεί η πιο σοβαρή υποδομή που διαθέτει ο Μύτικας σε αυτή την κατάσταση.
Επίσης ελπίζουμε τάχιστα να προχωρήσει και να καθοριστεί η χερσαία ζώνη του λιμανιού του Μύτικα, που τρία χρόνια τώρα είναι στα αζήτητα, γιατί απλά το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου και ο Πρόεδρος του κ. Γαλούνης αδιαφορεί.
Είναι το πρώτο και πιο σοβαρό έργο που επείγει να γίνει και κατόπιν να έχουμε παρέμβαση και διαχείριση του λιμανιού του Μύτικα.
Το λιμάνι του Μύτικα είναι πολύ μεγάλο, και αν υπάρξει σωστή διαχείριση του μπορεί να πάρει μεγάλο αριθμό ιστιοπλοϊκών σκαφών. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καθόλου διαχείριση (αναρχία) και κάποιοι λίγοι έχουν βολευτεί από αυτό.
Όταν με το καλό υπάρξει διαχείριση, οι προτάσεις και οι λύσεις ώστε να λειτουργήσει το λιμάνι επ' ωφελεία του τόπου συνολικά, είναι πολλές και πολύ εύκολα υλοποιήσιμες, αλλά θέλει αποφασιστικότητα, τσαγανό και διάθεση να σπάσουμε αυγά.
Εμείς όταν θα έρθει η ώρα των αποφάσεων που θα αφορούν την διαχείριση του, θα τις καταθέσουμε καταρχήν εκεί που πρέπει (Λιμενικό Ταμείο) και κατόπιν δημόσια.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.