Ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλών δημοτών προς τον Δήμο Ξηρομέρου. Η δική μας επώνυμη γνώμη.


Αστακός 08/08/2017
Αριθμ. Πρωτ: 8377
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΣΤΑΚΟΣ 300 06
ΤΗΛ.: 26463 60500
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4483/2017, άρθρο 52 (ΦΕΚ 107/31.07.2017 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Στον ανωτέρω Νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 30η Νοεμβρίου 2017 (άρθρο 52 παρ. 3 Ν. 4483/2017).

Συγκεκριμένα:
Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Β. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Γ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.
Δ. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επι του ποσού της δόσης απ την επόμενη τη ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.
Η ρύθμιση καταργείτε εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιου υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ. 2646-360539 και 2646-360544.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Επειδή γνωρίζουμε και στο παρελθόν έχουμε αναδείξει το θέμα του μεγάλου ύψους των ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοτών προς το Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ), προτρέπουμε τους συνδημότες μας που χρωστάνε να κάνουν χρήση των πολύ ευεργετικών διατάξεων και να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Δεν ξέρουμε αν θα ξανά υπάρξουν τόσες ευνοϊκές συνθήκες, σαν αυτές που προσφέρει ο συγκεκριμένος νόμος για να απαλλαγούν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα από το χρέος τους. Επίσης είναι ανάγκη να τονωθούν τα οικονομικά του Δήμου και σε τελική ανάλυση είναι και θέμα δικαιοσύνης προς τους δημότες που δεν χρωστάνε και φροντίζουν να εκπληρώνουν κανονικά τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο.
Όμως θα πρέπει και η δημοτική αρχή να δώσει το καλό παράδειγμα και να αλλάξει την οικονομική διαχείριση της, γιατί με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι και δεν θα επεκταθούμε περισσότερο.
Η πιάτσα βοά, από εσάς τους ίδιους πρωτίστως, και τα αποτελέσματα της άθλιας οικονομικής σας διαχείρισης, φανερώθηκαν με τραγικό τρόπο με το τεράστιο δάνειο, με το πολύ μεγάλο επιτόκιο, που φεσώσατε τον Δήμο για 10 έτη.
Τους δημότες κύριε Δήμαρχε δεν τους κοιτάτε στα μάτια, όπως κουραστικά επαναλαμβάνεται κάθε φορά, αλλά δυστυχώς φαίνεται τους κοιτάτε μόνο στη τσέπη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.