Ναι του Δημοτικού Συμβουλίου στην πληρωμή των υπερσυμβατικών εργασιών των 175.087,93 € για το νέο κλειστό του Αστακού.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 31.8, αποφασίστηκε να εγκριθεί η απόφαση 180/2017 της Οικονομικής Επιτροπής με την οποία δινόταν το πράσινο φως, ώστε ο Δήμος να μην ασκήσει ανακοπή στη διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μεσολογγίου υπ' αριθμόν 38/2017, ποσού 175.087,93 €, για υπερσυμβατικές εργασίες που εκτελέστηκαν στο νέο κλειστό του Αστακού.
Η ψηφοφορία ήταν ως εξής:
1. Βραχάς Παναγιώτης - ΝΑΙ
2. Γαζέτας Παναγιώτης - ΝΑΙ
3. Γεωργούλας Κωνσταντίνος - ΑΠΩΝ
4. Γκόλιας Παναγιώτης - ΝΑΙ
5. Κακούρης Ηλίας - ΑΠΩΝ
6. Καυμενάκης Σπυρίδων - ΑΠΩΝ
7. Λαϊνάς Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
8. Λιβάνης Θεόδωρος - ΝΑΙ
9. Λυμπεράτος Σπύρος - ΑΠΩΝ
10. Μουρκούσης Βασίλειος - ΑΠΩΝ
11. Ναούμης Νικόλαος - ΑΠΩΝ
12. Πανταζής Απόστολος - ΝΑΙ
13. Ρετούλης Θωμάς - ΝΑΙ
14. Σόμπολος Απόστολος - ΑΠΩΝ
15. Τσάρκος Βασίλειος - ΝΑΙ
16. Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα - ΑΠΩΝ
17. Βελόνας Απόστολος - ΟΧΙ
18. Ζορμπάς Ιωάννης - ΝΑΙ
19. Καρφής Θωμάς - ΟΧΙ
20. Κολοβός Χρήστος - ΝΑΙ
21. Μητσάνης Ζώης - ΟΧΙ
22. Ταμπάκης Ηλίας - ΟΧΙ
23. Μάντζαρης Ελευθέριος - ΟΧΙ
24. Τζαχρήστας Παναγιώτης - ΟΧΙ
25. Κομπλίτσης Δημήτριος - ΟΧΙ
26. Κατσιπάνος Αναστάσιος - ΑΠΩΝ
27. Κυριάκος Κων/νος - ΝΑΙ

ΨΗΦΙΣΑΝ: 11 ΝΑΙ, 7 ΟΧΙ, 9 ΑΠΟΝΤΕΣ.

Στις επόμενες ημέρες θα ανεβάσουμε βίντεο και όλα τα ηχητικά πρακτικά της συζήτησης του θέματος, για να βγάλετε μόνοι σας όλοι οι σκεπτόμενοι δημότες τα συμπεράσματα σας. Από εμάς προς το παρόν δύο μόνο παρατηρήσεις:
1. Ο κ. Δήμαρχος μίλησε και δικαιολόγησε το επιπλέον κόστος των 175.087,93 € στις υπερσυμβατικές εργασίες, που όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε δημόσια ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ και άφησε και σαφέστατες αιχμές για την δημοτική αρχή του κ. Στάικου γι αυτό.
Μάλιστα προέτρεψε όποιον θέλει να πάει στο γραφείο του να του δείξει την μελέτη. Αυτό το κρατάμε λοιπόν. Θα δούμε τι προέβλεπε και τι δεν προέβλεπε η μελέτη λοιπόν εν ενθέτω χρόνο. Να δούμε προέβλεπε ή όχι παρκέ; Προέβλεπε ή όχι αποδυτήρια; Προέβλεπε ή όχι καθίσματα;
Είναι πολύ σύνηθες στον κ. Γαλούνη, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, να επικαλείται ότι του έρθει στο μυαλό και μάλιστα να το συμπληρώνει με τη φράση, ελάτε πάνω στις Τεχνικές μας Υπηρεσίες να τα δείτε.
Επίσης να τονίσουμε ότι μιλάμε για 175.087,93 €, που πρόκειται για χιλιάρικα ευρώ και όχι στραγάλια, σε έναν Δήμο, που ο Δήμαρχος παίρνει το κλειδί του και το δίνει στην Αποκεντρωμένη την άλλη ημέρα αν δεν πάρει το δάνειο, όπως ο ίδιος είπε.
2. Ο κύριος Γαλούνης μίλησε για λάσπη που πετάει το Blog μας σε αυτόν, και ο ίδιος είναι το κρύσταλλο Βοημίας που ξεραίνεται και πέφτει κάτω. Εδώ είναι η ανάρτηση και το δικό μας επώνυμο σχόλιο που κάναμε για το θέμα, αλλά και τα λιγοστά ανώνυμα σχόλια που επιτρέψαμε να μπουν από τα δεκάδες που πήραμε, για να δείτε και εσείς τη λάσπη που ρίξαμε προς το κύριο Γαλούνη. Άμα την εντοπίσετε να μας την υποδείξετε και εμάς.
Μάλλον ο κύριος Γαλούνης όταν μιλάει για λάσπη, αναφέρεται σε αυτά που οι δικοί του λένε γι αυτόν στις προφορικές τους συζητήσεις.
Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης:
α) Επαναλαμβάνουμε ότι, η ανάδοχος του έργου πρέπει και επιβάλλεται να πληρωθεί πλήρως για την εργασία που εκτέλεσε, γιατί έτσι είναι το σωστό και πρέπον και σίγουρα και αυτή με τη σειρά της έχει χίλιες δύο υποχρεώσεις να εξοφλήσει από το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς αυτή, για την ατυχία της να μπλέξει με τον αυτοσχεδιάζοντα Δήμο Ξηρομέρου.
β) Άλλο είναι το θέμα που εμείς θίγουμε και είναι καθαρά πολιτικό. Αφορά το πως λειτουργεί ο Δήμος Ξηρομέρου. Υπάρχει προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία γι αυτή την περίπτωση. Σύνταξη ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών και έγκριση τους από το Δημοτικό Συμβούλιο και εγγραφή των υπερσυμβατικών εργασιών στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση του (έχει κάνει μπόλικους ο κ. Γαλούνης). Μπορούσε να γίνει αυτό και δεν θα υπήρχε καμία απολύτως καθυστέρηση. Αυτά περί καθυστέρησης είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.
Ο κ. Γαλούνης προτίμησε να πάει από το δικό του δρόμο, αυτοσχεδιάζοντας όπως πάντα και έτσι να μην μπορεί να ελέγξει κανείς τίποτα, να μην υπάρχουν σήμερα πρωτόκολλα παραλαβής του έργου, εκτός αν λάβουμε σοβαρά υπ' όψη αυτό το γραφικό που εκστόμισε, πάμε όλοι στο κλειστό να δείτε τις εργασίες και έστω ένα ευρώ να μην είναι πραγματικό εγώ αύριο θα παραιτηθώ. Αμ δεν γίνονται έτσι οι παραλαβές κύριε Δήμαρχε. Δεν παραλαμβάνει τα δημόσια έργα η κα Μαρίκα, ο μπαρμπά Γιώργος και η κα Μαλάμω.
Θα επανέλθουμε στο θέμα εν ενθέτω χρόνο, με επιπλέον στοιχεία όπως σας υποσχεθήκαμε, και θα τελειώσουμε με την ευχή ο Δήμος Ξηρομέρου να αλλάξει έστω και τώρα συμπεριφορές.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΒΟ ΚΑΙ ΤΠΝ ΖΟΡΜΠΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ,ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 9 49
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΚΟΛΟΒΟ ΚΑΙ ΖΟΡΜΠΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΡΙΚΑ ΠΡΕΠΕΘ ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οταν ερχεται η ωρα να ψηφιστει στον δημο κάτι και οτιδηποτε
    η λεγομενη Α-ντιπολιτευση διασπαται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.