Ενημέρωση δική μας σχετικά με το κόλλημα του δανείου.


Πριν λίγες ημέρες, με δεύτερη σε σειρά ανάρτηση μας, σας ενημερώσαμε με παρουσίαση επίσημου εγγράφου ότι υπάρχει εμπλοκή με τη λήψη του τεράστιου δανείου του 1.017.945,05 € από το Ζ' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου  (δείτε εδώ).
Ο Δήμος Ξηρομέρου υπέβαλλε αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία πληροφορούμαστε ότι θα συζητηθεί πολύ σύντομα, πιθανόν και εντός της εβδομάδας, και όρισε ως Δικηγόρο τον κ. Παναγιώτη Ζυγούρη, νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΚΕ, με μεγάλη πείρα στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εμείς θέλουμε να επισημάνουμε δύο πράγματα:
1) Το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου, θα έπρεπε ήδη στην πρόσφατη συνεδρίαση να έχει ενημερωθεί για τους λόγους που το Ελεγκτικό Συνέδριο έβαλε φρένο στο δάνειο. Δυστυχώς δεν έγινε και μιλάμε για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα.
2) Εμείς έχουμε έγκυρη πληροφόρηση τι έχει συμβεί. Στους όρους σύναψης του δανείου που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει καθοριστεί το ύψος του επιτοκίου (5,02% τα 3 πρώτα έτη και 6,02% για τα υπόλοιπα 7 έτη). Το ΤΠΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο προσκόμισε σχέδιο σύμβασης με άλλο επιτόκιο, το ίδιο και για τα 10 έτη, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό.
Εδώ λοιπόν έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο και λέει ότι πρέπει η δανειακή σύμβαση να είναι ίδια και να συμφωνεί απόλυτα με τους όρους που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, και επειδή δεν προσκομίζεται νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να συμφωνεί με την δανειακή σύμβαση που πρόκειται να συναφθεί, ανάβει κόκκινο φως στην υπογραφή της δανειακής σύμβασης. Φαίνεται να είναι ένας τυπικός λόγος, όμως το Ελεγκτικό Συνέδριο ασκεί τον έλεγχο της νομιμότητας και αυτό το θεωρεί κόλλημα για την σύναψη της δανειακής σύμβασης.
Εμείς σε όλα τα παραπάνω που σας εκθέσαμε, θα επαναλάβουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε Δήμου και αυτό το γνωρίζουν ΟΛΟΙ, και οι νομικοί και οι μη νομικοί και οι έμπειροι στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι μη έμπειροι.

2 σχόλια:

  1. Ολα τα παράδοξα συμβαντα, απο εδω τα μαθαινουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε την απόφαση "ανώνυμε" και οι εποχές που όλα έμεναν στο σκοτάδι πέρασαν. Έχεις μείνει πολύ πίσω.... και φυσικά το σχόλιο σου δεν δημοσιεύεται.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.