Το ανέκδοτο της ημέρας...


«Αυτά να τα βλέπουν όσοι πάλεψαν και παλεύουν για να μην πάρουμε δάνεια». Τάδε έφη Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης στην εφημερίδα «Συνείδηση», για την δεύτερη διακοπή ρεύματος στο Δημαρχείο στον Αστακό (δείτε εδώ), και πραγματικά αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας.
Τρία και πλέον χρόνια στη διοίκηση του Δήμου και του φταίνε οι προηγούμενοι που του άφησαν χρέος 700.000 €. Βέβαια το δάνειο είναι 1.017.945,05 €. Έχει μέσα και κάτι ''ψιλά'' δικά του, σύμφωνα με τη δική του λογική και σκέψη, αλλά αυτό παραλείπει ''επιμελώς'' να το αναφέρει.
Για να σοβαρευτούμε λίγο. Κάθε Δήμος προσπαθεί να ακολουθεί συνετή οικονομική διαχείριση ώστε να μπορεί να αποπληρώνει τα παλιά του χρέη καθώς και τα τρέχοντα. Στην περίπτωση του κ. Γαλούνη, η οικονομική διαχείριση του τρία και πλέον χρόνια τώρα, ήταν τέτοια, που ούτε τα παλιά χρέη μπορούσε να αποπληρώνει και ταυτόχρονα δημιουργούσε και καινούργια, παρότι γνώριζε εξ αρχής ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν είναι καλά.
Επίσης ο κ. Γαλούνης δεν είναι χθεσινός, ήταν επί δύο θητείες Δήμαρχος Αλυζίας στην εποχή των παχέων αγελάδων που το χρήμα έρεε στην τοπική αυτοδιοίκηση, αναλαμβάνοντας Δήμο με μηδέν το κοντέρ στα χρέη και με μεγάλη στήριξη για απόκτηση υλικοτεχνικών υποδομών (μεταρρύθμιση Καποδίστρια).
Το τι παρέδωσε σε επίπεδο χρέους ο κ. Γαλούνης ας μας το πει ο ίδιος αν θέλει, αν τολμά μάλλον και μπορεί. Είναι κάτι που δεν έχει τολμήσει ποτέ στο παρελθόν να αναφερθεί.
ΤΙ ΧΡΕΟΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;
Απλά εμείς να πούμε ότι τα χρέη του τέως Δήμου Αλυζίας, υπάρχουν ακόμα και σήμερα και μιλάμε για ένα Δήμο πρωταθλητή στα χρέη αναλογικά με το πληθυσμό του.
Τελειώνοντας θα πούμε ότι κανείς δεν πρέπει να επιχαίρει για τις διακοπές ρεύματος στον Δήμο μας. Είναι μέγιστη ντροπή και ρεζιλίκι. Προσωπικά μας ενοχλεί και μας στενοχωρεί πολύ.
Το πρόβλημα όμως είναι η ακολουθούμενη οικονομική διαχείριση για την οποία δεν θέλουμε να πούμε την λέξη που την χαρακτηρίζει. Το τι συμβαίνει στο Δήμο Ξηρομέρου όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά. Το γνωρίζουν και το ομολογούν όλοι. Σφυρίζουν τα χιλιάρικα ευρώ δεξιά και αριστερά.
Αν η οικονομική διαχείριση δεν αλλάξει χτες, τα χειρότερα είναι μπροστά και γνώμη μας είναι ότι με την «ενός ανδρός αρχή» του επικεφαλής του Δήμου και το γνωστό βιογραφικό του, δεν πρόκειται να αλλάξει η περπατησιά.
Σε λίγο καιρό αναμένονται ακόμα πιο δύσκολες στιγμές στα οικονομικά, όταν πάψει η δράση του παυσίπονου του δανείου, και εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε, και ας λέει ο επικεφαλής με καμάρι ότι πήραμε το δάνειο και καθαρίσαμε.
Μάλλον ξεχνά ότι το δάνειο είναι χρέος και μάλιστα με τόκο γερό, εκτός αν με το καθαρίσαμε, εννοεί ΕΜΕΙΣ, και ότι το βαρύνονται οι επόμενοι που ακολουθούν για 10 χρόνια.

7 σχόλια:

  1. Οτι λέγεται απο τους πολιτικούς δέν είναι τυχαίο...
    ακολουθούν και άλλα δάνεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mytikapress
    αυτά δέν ειναι ανέκδοτα της ημέρας
    είναι ανεκδιήγητα μιας οκταετίας της Αλυζίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εκεινη η ανεκδιήγητη υποθεση με τα νερά της Αλυζιας τι απεγινε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ ανεκδοτο Η ανεκδιηγητο
    Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οπως το εγραψες φιλε μου
    αυτος καθαρισε
    του λυθηκαν τα χερια για 2 χρονια να συνεχισει τα ιδια και χειροτερα
    μετα μην τον ειδατε το φιλο το λεβεντη
    θα μεινουν τα χρεη και τα δανεια για τους επομενους και τους δημοτες και αυτος πασας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυβερνήσεις και διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται ή πέφτουνε ,
      τα χρέη όμως μένουν να τα ξεχρεώνουμε τα "κορόϊδια" εμείς, που τους ψηφίζουμε.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.